Moje zkušenosti s Unify jsou smíšené. Mám to doma už přes 3 roky - 2AP jedno UPA-AC-LR a UAP-AC-Lite pak USG-3P a USW-Flex-Mini.
Když na unifi postavíš celou infrastrukturu hezky si to rozumí a celé to ovládáš přes webové rozhraní bud lokálně nebo i přes cloud. Jediný co musíš na to ovládání mít přichystaný je nějaký počítač kde ti poběží Unifi Controler
https://www.ui.com/download-software. Mě to jede na raspberri pi 4 model B. Funguje to bez problémů.
Co se mi však stávalo, že mě jeden čas AP odmítalo počítače a telefony. Musel jsem ho rebootovat (lze i na dálku) pak se to zpravilo updatama. Už asi rok se o to nestarám.
Chvíli jsem si s tím hrál abych nastavil minimální signály na zařízeních, aby je odmítal a nechal to na jiném AP protože některá zařízení si prostě odmítala povídat s bližší AP.
Jede to po kabelech. Máme tu tlusté zdi, kovové schody a signál tu nejde tak dobře odrážet. Zároveň tu je rušení i od sousedů.
Co jsem vypozoroval je že v pracovně musím mít notasi na dokině víkem otevřené na 45˚ jinak, když je zaklopený má poloviční sílu signálu.
Má to miliony vychytávek takže si s tím můžeš dostatečně hrát a zkoušet
.
Jinak domu máme připojení T-Mobile LTE 20Mb - takže je to svím způsobem dělo na vrabce
... třeba jednou tu bude lepší connectivita, na vesnici je to peklo.