ma vyber knihy az takovy vliv?
podle me se nejvic naucis busenim kodu a vlastnimi chybami.
Ma. Niekde sa potrebujes naucit zaklady ako busit ten kod. Nielen zaklady ale aj vychytavky. Ucit sa na cudzich chybach/skusenostiach je jednoduchie a aj rychlejsie ako si tym vsetkym prejst sam. Je to velka pomoc. Naco vymyslat nanovo auto od dreveneho voza.
Prechadzal som si niecim podobny pred casom. Co kniha to iny styl a sposob vysvetlovania. To iste plati aj pri online kurzoch. Zatial mi z toho vysla kombinacia. Ten vysvetli toto dobre ten zase tamto.
Osobne odporucam The Complete Java Certification Course na Udemy. Chlapik rozprava trochu roztahane ale velmi mi sadlo jeho vysvetlenie niektorych veci. Pred tym som si presiel iny kurz Javy na Udemy(australcan, rychlo rozpravajuci) a ten bol pri zakladnych veciach v pohode(aj dobre cvicenia) ale pri zlozitejsich veciach to bolo zle mal som z toho gulas. Tu prave tieto veci perfektne vysvetluje. Napriklad Generics. Po pozreti si lekcii som mal v tom jasno(s ohladom na moj level),som si poveal aleluja. Pri australcanovi som mal chabu predstavu o com asi Generics su a bol som z toho rozladeny.
K tomu som presiel a prechadzam rozne knihy a weby podla toho, co mi sedi. Ak nieje niekto genius,tak jedna kniha/jeden zdroj mu nebude stacit. Kazdy sme iny rovnako ako autori.
Potom skusat(pre mna najlepsie na realnych veciach) a ideal mat sa s kym poradit/ziska spetnu vezbu. To velmi usetri cas a cloveka posunie rychlo dopredu.