Co to melies za sr.cky? Kde umieraju ockovany v rovnakich poctoch ako neockovany? Dodaj data alebo drz pi.cu
Šlo by to i bez vulgarit,
https://www.idnes.cz/koronavirus/statistiky , graf "Přírůstky zemřelých podle stupně očkování" ukazuje poměr někde mezi 40:50 a 45:55 (očkovaných umírá méně, ale jen o trochu). Ale to je samozřejmě způsobené tím, že sčítá absolutní počty přes celou populaci, a nebere do úvahy, že umírají především staří a ti mají proočkovanost 80%+.
Kde si zasa pocul tuto sr.cku? Ja som kovid prekonal, od prveho dna co som mal potvrdene ze ho mam a mal som zaroven odvtedy aj priznaky, mi lekar predpisal lieky.
Mně žádné léky nepředepsal, explicitně jsem se ptal na antikoagulanty, a explicitně mě odmítl. Jaké léky předepsal tobě? Ono na druhou stranu moc léků na covid není (nebylo). (já jsem to měl v únoru 2021)
No a kde je problem diskutovat s kreacionalistami a plochozemcami? Preco by sme s nimi nemali diskutovat?
Protože ti to sežere prostředky a nikam to nevede.
Ak plochozemci daju argument, ktory opacna strana nebude moct vyvratit, tak preco by som neprispustil to, ze zem je plocha?
Jenže takhle to nefunguje a skončí to nějak jako "a stejně si nemůžeme být jistí jak to je", omíláním vyvráceného pořád dokola, přímým popřením reality/pozorování atd.
Jestli sis nevšiml, tak (minimálně v ČR) vakcíny problém už vyřešily. Opatření efektivně nemáme (loni jsme touhle dobou už měli dávno zavřené školy, zákaz nočního vycházení a lockdown) a na většinu zbytku většina kašle (nemám jim to za zlé), nakažených je 2-3x víc než loni, nemocnice jsou zaplněné z poloviny co loni (a to ještě polovinu zaplnění tvoří minorita neočkovaných), mrtvých je taky adekvátně míň a epidemie se před asi 14 dny samovolně zastavila z exponenciálního růstu do placky a teď dokonce mírného poklesu.
No netusim o com pises ale ked si dam do google ze "czech covid" a vidim ten graf, tak ste dostali rovnako na zadek ako minuly rok
Nedostali, a vysvětlil jsem to přesně v tom, co jsi citoval. Situaci na Slovensku bohužel nesleduji dostatečně podrobně.
A to u vas vakciny nejakym zazrakom nefunguju kedze mate 122 umrti na vakcinu
S vakcínou, nikoli
na vakcínu
a podla statistik umrti zomieraju vakcinovany prakticky v podobnom pomere ako nevakcinovany kdezto u nas je to vraj 1:9 (co uz SK je krajina zazrakov)
A porovnáváš skutečně stejná data? Jsou totiž lidi, co ani po ~4 měsících co se to mele horem dolem nevstřebali Simpsonův paradox. U nás je ve skupinách, které umírají téměř výhradně (60+), proočkovanost 82%, a umírá se v poměru asi 45 (očkovaní):55 (neočkovaní). Takže ten poměr dle podílu v populaci je asi 55/(1-0.82)/45 = 1:6.8, jestli jsem teď dobře odhadl která čísla se mají vydělit
. U vás to klidně může být 1:9 pokud někdo jinak zvolil tu věkovou hranici, porovnává to přímo dle věkových kategorií, nebo má přímo data o úmrtích a ne tenhle populační odhad (v ČR se bohužel zveřejňuje split podle věku jen u hospitalizací, ne u úmrtí).
Skor nez pre vakciny by som zacal ocakavat, ze sa zacne prejavovat premorenost populacie a kazda dalsia vlna bude slabsia a slabsia.
Ano, to se samozřejmě také děje, ale vypadá to, že promořenost populace nebyla nějaká zásadní: a pozná se to z toho, že je ohromný rozdíl mezi očkovanými a zbytkem. Kdyby bylo hodně lidí promořeno, tak u nich je očkování celkem no-op a ten rozdíl by tam nebyl.
Dovtedy sme tu mali odporcuanie pre lekarov covidovych pacientov nechat tak a ked maju problem nech si zavolaju zachranku. To je hlavny dovod, preco boli nemocnice preplnene, lebo toto ochorenie je nutne liecit uz v zaciatkoch a je jedno ci pouzitete monoklonalne protilatky, antiviretika alebo ine pristupy.
A jak se mělo léčit v začátcích? Monoklonální protilátky pokud vím loni nebyly dostupné, antiviretika moc nepomáhají, a jediné co si myslím že by mohlo ulehčit "hraničním případům" by byla distribuce přenosných koncentrátorů kyslíku, které by mohly způsobit, že lidi, co opravdu jen chvilku potřebují trochu kyslíku a pak se uzdraví, by mohli zůstat doma.