Jinak k autorově otázce, je mi skoro 40, takže můžu hodnotit.
Položil bych si otázku jinak, co v životě vlastně chci? Chci peníze, chci holky, chci bezstarostný život, chci žít na vesnici, chci žít ve městě? Začal bych se odvíjet od této idei, udělal bych si vizi a mojí představu o životě, dal bych si měsíc, a každý den bych na této vizi pracoval, protože univerzální odpovědi neexistují.
ad1) chci holky - poměrně dobré může být věnovat se sportu, stravě a stylu oblékání, fajn může být třeba trenérský kurz a chodit pravidelně do posilovny.
ad2) chci prachy - hodně zajímavé může být věnovat se investicím a financím obecně, případně slibné kariéře - programování, obchod, marketing
ad3) chci žít na vesnici a krmit slepice - zajímavé může být najít si práci třeba v místním penzionu s ubytováním
ad4) chci jistoty a průměrný život - jít studovat VŠ, chodit na konzultačky (pak jsou testy dávačka), a šprtat se na zkoušky. Smířit se s tím, že mě to sice nebude bavit, ale budu mít jistoty a relativní pohodu.
První co je třeba si udělat totální vizi, a vizualizovat si jí, představit si ten naprosto dokonalý život, udělat si obrázek ve své mysli jak vypadá, a pak si člověk začne pokládat správné otázky a na ty začne získávat dobré odpovědi.
Z mojí zkušenosti je vše možné, klidně i miliardová firma, většina lidí to jen zavrhne, a nevěnuje tomu pozornost. Když si každý den sednete, a budete hodinu přemýšlet nad tím, jak mít miliardovou firmu, třeba rok v kuse, tak se vám to možná nepovede, a budete brečet s tím, že jste udělali firmu jen se ziskem 100mio
Hlavně jakmile si to vizualizujete, zjistíte, že i když budete mít miliardovou firmu, bude to mít svoje úskalí, například zapomeňte na to, že si se svými kamarády zajdete na pivo a budete si mít s nimi co říct a postěžovat si na politiku.
Všechno má něco. A ač tomu skoro nikdo nevěří, i Bill Gates má svoje specifické problémy, a možná ještě horší, protože problémy jako má on má 100 lidí na planetě a nikdo mu s nima moc neporadí.
Já od doby, co jsem se naučil si tvořit vizi, dělat vizualizace apod. tak mám 10x vyšší drive, než jsem míval. A ty věci se naplňují, často značně dřív, než jsem čekal, a bohužel často nejsou tak skvělé jak jsem je očekával.
Autorovou kariérou jsem si prošel hned na začátku, začínal jsem jako síťař. Bylo to přesně to co jsem si myslel, že chci, vlastně jsem se moc nenadřel a prachy ušly. Jenomže to byla strašná nuda! Tohle zaměstnání z většiny bylo o tom, hlavně na nic nešahat a popíjet kafe. Třeba je to někde jiné, ale toto byla moje zkušenost. Bylo to to co jsem chtěl, a když jsem to dostal, zjistil jsem, že mi to nevyhovuje, i když to má většina lidí jako svůj sen, dobře placené zaměstnání, kde se nenadře.
V dnešní době jsem vlastně nižší milionář (to je dnes kde kdo, že jo) a není to takové, jaké jsem si myslel, že to bude, a o tom to je. Moje vize, toho že budu mít barák, miliony na účtě, a pracovat z domova se splnila, ale má to svoje mouchy, ale je dobré, že jsem tu vizi měl, teď jí přepracovávám a vytvářím novou, po nových zkušenostech.
Život je prostě změna a vše je hodně individuální. Já dneska už nevidím nějaké štěstí v majetku, penězích apod. , ale v tom že jsem na své misi za svým cílem.
A to co chci autorovi říct je, vytvoř si svoji misi, a klaď si otázku zcela jinak, kdo jsem já a co já chci místo toho "co je nejlepší pro každého". Já vysokou nemám a příčí se mi, protože moje hodnoty nejsou v jistém průměrném životě s nějakým virtuálním statusem před jménem v podobě titulu, protože pro mě je hodnota zajímavost života a ve své podstatě i změna a objevování věcí. Nehledám nalajnovanou cestu životem jako většina, a i proto jsem ochotný kousnout, že pro většinu je VŠ skvělá, protože to je nejlepší cesta jak mít ten život nalajnovanej, do 26 vysoká, v 30ti dítě, v 65ti důchod, v 80ti smrt a já vím že to jsou většinové hodnoty. Ale já bych se proklínal za to žít takovýhle život.