No nevím. Nemá cenu si nic namlouvat - prodáváme svůj čas za peníze. Takže není nic špatného chovat se tak, aby člověk maximalizoval zisk.
Citace: KorporatniLopata 11. 08. 2021, 15:20:57No nevím. Nemá cenu si nic namlouvat - prodáváme svůj čas za peníze. Takže není nic špatného chovat se tak, aby člověk maximalizoval zisk.To je nepochybně pravda. Dokonce triviální pravda. Proč to sem ale píšeš? On tady někdo psal nebo naznačoval, že je něco špatného na tom, snažit se nastoupit za co nejvyšší plat?
Jen tak, aby řeč nestála, jsem si dovolil plknout do vašeho vlákna.Mimochodem, původní otázka byla ohledně velice konkrétní částky (40K), ne o tom, kdo se kdy jak rychle zapracuje. Takže záhadou je spíš proč se píšete vy.
za jakoukoliv částku X seženu víc prodavaček než juniorních programátorů. Takže možná to srovnání s platem prodavačky nebylo tak od věci
Dejme tomu, že čerstvý absolvent některé fakulty informatiky v Čechách (např FIT VUT, tedy titul Ing.) hledá svou první fulltime práci v oblasti vývoje. Absolvent samozřejmě umí daný prog. Jazyk (např. Java) na úrovni diplomové práce, vyvíjí v Linuxu, umí psát dokumentaci, má povědomí o testování a umí používat Git. Může poskytnout ukázky kódu.Myslíte, že je s takovými znalostmi reálné říct si o nástupní plat 40 tisíc?Bavíme se o normálním pracovním poměru (ne živ. List), v Brně nebo v Praze.Pro rýpavé: Ano, není nic jednoduššího, než se podívat na inzeráty a tam svou odpověď vidím. Zajímaly by mě názory zdejších diskutujících.
Citace: KorporatniLopata 11. 08. 2021, 16:19:35za jakoukoliv částku X seženu víc prodavaček než juniorních programátorů. Takže možná to srovnání s platem prodavačky nebylo tak od věci Prosil bych tu souvislost podrobněji, můj logický obvod na tom vyhořel.