Pokud nejsou peníze problém, tak bych doporučil Synology na 4 disky (kapacita 3 s tolerancí 1 závadného) ale nespoléhat na to a mít ještě to důležitejší offline na HDD... ale žádný SATA kabely do USB, ty mi zničily ruzný značky několik disků v průběhu let... 5 let to funguje ok... jednou se to USB z duvodu uspory v nevhodnou chvíli při kopírování odpojí a je hotovo. Možná existujou nějaký bezchybný, ale netuším jak je mám poznat, protože výrobci jsou samý takový šunky jako akasa, icybox a podobně. Nejlepší je 3,5"+2,5" šuplík přímo v case s HowSwap když to deska podporuje. Taky při vetším počtu dat nemusí bejt špatný ty zálohovací pásky, ale to jsem ještě nikoho neviděl používat ale dají se pořídit na TB levněji než HDD a nemá na nich co odejít. Ale to je spíš pro archivaci když se na ty data moc nepotřebuje chodit a taky je třeba koupit minimálně o řád starší generaci, ta nová je vždycky strašně drahá. Hledat můžeš LTO5, ty jsou 1,5TB a nejsou tak drahy ty mechaniky...
A ještě dodám že nevím jestli z důvodu Chia nebo čeho, ale dneska vyjde levneji 2,5" USB disk, zrovna pokukuju po tom 5TB passportu za 3500 kč, to není pro zálohu zálohy tolik a externí HDD do USB mi nikdy neudělal tu chybu co USB SATA