Ono celkovo styl prace (full HO / full kancl / kombinacia) je hodne osobna vec.
Mam kolegov ktory bud maju doma male deti a su teda stale vyrusovany a radsej idu do kanclu, aj ked musia cestovat dajme tomu do pol hodiny (nikto u nas nie je z nejakej extra dialky a ak ano, tak robime full HO). Alebo sa proste doma nevedia na to sustredit (slaba vola, co uz
) a za tich 8hod doma urobia vraj mozno iba polovicu / dve tretiny toho co urobia v kancli. Ok chapem, niekto to tak proste ma a potrebuje byt v kancli.
Mam kolegov ktori si vzykli na full HO, ale stale chcu chodit do kanclu (napr 3dni HO, 2 dni kancel, alebo ina kombinacia), uz len kvoli ludskemu kontaktu. Ani nie tak kvoli robote ze treba nieco robit spolu lebo sak telefonovat a zdielat obrazovka sa da aj z domu, ale kvoli tomu ze vidia aj ine tvare ako len clenov rodiny a pokecaju si aj s niekym inym.
A potom mam kolegov (sem patrim aj ja) ktory mame dobre podmienky pracovat z domu (nikto nas nerusi, dokazeme sa sustredit a odviest rovnaku robotu ako keby sme boli 8hod denne v kancli), a sme asi proste domasedi a samotari
Nepotrebujeme sa rozpravat kazdy den s 10timy roznymi ludmi lebo nam inak rupne v palici.
Inak co sa tyka plochy kancelarii, myslel som ze sa u nas bude zmensovat, ale ocividne nie, zrejme sa bude masovo naberat. Sucastne vytazenie je mozno 50-60% z pred pandemickeho - hodne zavisi aka oblast, SW vyvoja je mozno iba 25%, ale niektore oddelenia maju blizko 100% - ono odviezt si domov x ton tazke zariadenia nie je sranda.
...
Siemens?
Praveze siemens s tym nema problem, aspon teda nie v ziline (som v siemens mobility, ako to maju ine divizie neviem, ale predpokladam ze rovnako / dost podobne).