Jestli máš čas, obejdi
korporáty a najdi si práci, ze které tě budou pouštět na zkoušky.
Až ukončíš školu, budeš mít třeba 3 roky praxe.
Ideálně - si tě korporát rovnou nechá a nastoupíš za základních 70-80 hrubého tisíc.
Bez praxe je často problém nastoupit za 50 hrubého.
A "Zvýšit svojí cenu na trhu práce"...to je jako kdyby otrok chtěl zvýšit svojí cenu na trhu otroků.
Tak nepřemýšlej. To je totiž vlhký sen personálek - hra, kterou chtějí hrát.
Přemýšlej podobně, přesto jinak!Co mám udělat, abych po škole dostal slušný prachy.
No a abys mohl
slušně vyjednávat o penězích, potřebuješ mít
slušnou praxi.
První rok klidně zadáčo nebo za minimálku a na poloviční úvazek.
Až skončíš školu, tak přijdeš za HR a řekneš "Mám VŠ a tři roky jsem pracoval na pozici...nakul solidní prachy, nejsem žádné vyfetlíčko, co práci ještě nevidělo."
Když to bude na půl úvazku, tak ti možná neuznají 3 roky, ale třeba jen dva, no a?
Čím menší dement jsi, tím výš miř.
Chápeš, vohnout Ferda si půjde sehnat šolich k mamince do práce, bude strkat zboží do regálu.
Menší hňup Josífek se poškrábe na hlavě a řekne "půjdu pomáhat na THP pozici do montovny" - kde bude mít i Angličtinu a bude o tom moc pořádně povídat (to vůbec není blbý!), pro někoho průměrného to je skvělé.
Machr Fido si řekne, že to jsou kokoti a začne obcházet banky, IBM, Oracle, Redhat....a půjde dělat práci pod JEDNU jeho úroveň (jen o málo horší, než chce po škole dělat), ze které se po dodělání VŠ vyšvihne na flek, kde k ruce dostane dva Josífky a šest Ferdíků
Jestli chceš dělat Ajťáka, tak nechoď dělat technika (to je pozice šroubováka), ale pomáhat se zálohováním, správou aplikací, zadáváním. Jestli chceš dělat v IT, Financích a manažera, tak do SKVĚLÉ účetní firmy nebo firmy, která píše účetní software. ATD...