Ináč zdá sa to len mne (proste kognitívny bias) alebo aj niekomu z vás sa už oficiálne čísla reportovanej inflácie zdajú ako čistý bullshit? Pozerám na ceny potravín, ceny bývanie, elektriny, benzín-nafta po prepade už zas idú hore, no ale tie potraviny to je niečo šialené, to je psycho, ale znova, neviem či len nie som ja na to precitlivený. Čo oblečenie? Elektronika? Viď nedostatok čipov a teda predražovanie, autá atď. ako je možné, že oficiálne je inflácia niekde medzi 2-3%? Ako to vlastne počítajú? Nechcem šíriť konšpirácie, ale už by som skoro povedal, že tie čísla su proste lož a keby ukázali reálnu infláciu tak sa sýstém zosype. A poďme sa v tomto kontexte pobaviť, či niekto kto investoval toľko času do vzdelania a zbierania skillov by mal brať povedzme 50-60k na HPP v hrubom čo nie je ani 3 násobok mzdy predavačky, a je to iba o ničeo viac ako má robotnik v Škodovke, príde vám to fér? Podľa mňa tých 150k je jakž-takž adekvátných, reálne by podľa mňa bolo fér, elite dať 300k, nástup tak 70-80k a bežná lopata tých 150-200k. Zdá sa vám, že to sú šialené čísla? A v kontexte toho, že ľudia čo majú VŠ, je po nich údajne obrovský hlad a chýbajú desaťtisíce ľudí v obore a dom v slušnej lokalite stoji 7-12 miliónov, stále sú to nenormálne čiastky? Myslite si o mne čo chcete, ale ja mám silný dojem, že tu niečo nehraje, niečo je veľmi, veľmi zlé.
Ak v Prahe dajú nástup povedzme 30k v hrubom, borec čo má 23-24 rokov po škole, tak rodinu si môže založiť kedy? Potom sa nečudujem, že sa rodí málo detí a detí sa rodia choré a slabé, keď je to x-krát vedecky dokázané, že prvorodičky pod 30. roku života majú rádovo vyššie riziko, že sa im narodí choré či postihnuté dieťa. A z tých 30k si zaplatí aspoň garzónku? Alebo musí žiť ponižujúco s cudzími ľuďmi? Nie, toto nie je normálne. Ako si môže bežný človek, čo nemá za zadkom rodičov, strýčko, tety nasporiť čo i len ZÁKLAD! tej hypoteký na ten dom za 8-10 mega, čo, keď si pozriete na webe, tak to nie sú nejaké luxusné vily ale posrané bungalovy a taký ten úplny základ v rádovej zástavbe, žiadny luxus. To by mňa fakt zaujímalo, kto to vlastne kupuje? Kto tam žije? To toľko ľudí má prachy od rodičov, alebo existuje nejaká paralelná ekonomika, kde sa za bežnú prácu da mesačne zarobiť povedzme 200 litrov v čistom?