Komunikoval jsem s technickou podporou platební brány GoPay. Jejich vysvětlení k této problematice je tragické a přístup k důležitosti věci diletantský.
Společně s tím jsem oslovil i platební bránu GP Webpay, zda použivájí 3DS na všechny platby a nebo dle nějakých pravidel(platba menší než, větší než, opakaovaná, atd) a odpověď je:
Po novém roce s příchodem PSD2 naše platební brána kompletně funguje přes protokol 3DSV 2. To znamená u všech plateb vyžadujeme silné ověření.
Takže u GP Webpay to jde, a kupující musí autorizovat jakoukoliv platbu, což je super!
Takže argumenty o komplikovanosti ověřovaní plateb jsou nesmysl. Pokud lze platbu ověřit pomocí autorizace, je totální nesmysl do toho vnášet nějaké pravidla (menší než, větší než, opakovaná, první, atd), naopak to komplikují.
Jedná se o bankovní účet a ověřovat se má i převod 1 Kč. Pořádek a přehled musí být!
GoPay jejich přístup, pro mne neakceptovatelný vysvětluje takto:
Tímto přístupem se snažíme, aby placení kartou bylo pohodlné a zároveň maximálně bezpečné.
A jak jsem zde již zmiňoval, mne úspora 5 sekund, které potřebuji pro autorizaci platby žádný komfort nepřináší, naopak mě to děsí, že lze nakupovat přes můj účet aniž bych to musel potvrdit!