Zkuste číst moje odpovědi.
Čtu je. Ovšem jelikož se snažíš jasným formulacím vyhnout, co to jde nejvíc, tak holt Tvé odpovědi nejsou pochopitelné. Slovo STUN jsi ve svých odpovědích nepoužil ani jednou. Kdybys napsal hned, že STUN považuješ za veřenou IP, mohli bychom být hotoví hned:
Jelikož existují veřejné STUN servery, tak
každé připojení k internetu umožňuje provoz některé služby. Ty jsi tedy pojem "veřejná IP adresa" totálně vyprázdnil. V praxi Tvá definice neznamená vůbec nic a hodí se na každou internetovou přípojku.
Jazyk je určený k předávání informací. Obzvlášťě technický jazyk. Technický termín, které žádnou informaci nenese, je nesmyslný a nefunkční. Proto je Tvoje definice technického termínu "veřejná ip adresa" nesmyslná a nefunkční.
===
Naše definice informaci o tom, co nabízí dané rozhraní navíc, nese, tedy smysluplná je. No a zbejvá se vypořádat s těma pár námitkama, které jsi proti ní měl:
Jo, že je to „doručení IP adresy“.
Spojení doručit IP adresu jsem v diskusi nepoužil ani jednou, moje definice byla jiná. To, že se snažíš mi vkládat do úst něco, co jsem nikdy neřekl, a přitom mi to plameně otloukáš o hlavu, no - tak nevím: děláš to úmyslně, protože mojí definici vyvrátit neumíš, nebo fakt jen nečteš, co opravdu píšu?
Třeba by vám došlo, že doručení paketu nespočívá pouze v jeho odeslání, ale také v jeho přijetí.
A?

Pošta také doručuje za daných podmínek: např. musíš mít schránku. Pokud nemáš v provozu schránku - rozhraní schopné přijmout dopis, dopis nedojde. Pokud nemáš v provozu např. síťovou kartu, paket nepřijde. A? Mění to něco na tom, že pošta doručuje?
To už namítáš obskurnosti, protože nejsi schopen na té definici najít reálnou chybu.
– Dobře, tak připojte můj dům na adrese Long Street 123, Vancouver, Kanada.
1) Připojení k internetu je ze své podstaty geograficky limitováno (a vůbec, jakákoli poskytovaná služva je nějak geograficky limitovaná: nikdo Tě neostříhá na Jupiteru). Proto nikdo nevidí nic divného, když tento limit (přinejmenším v reklamě) poskytovatel neuvádí (co se týče smlouvy, tak se můžem bavit, nakolik je správné chtít po výrobcích mikrovlnky, aby uváděly, že se tam nemají sušit kočky).
Naopak není sebemenší problém poskytovat "skutečnou/plnohodnotnou veřejnou IP" a spousta společností to dělá. A není to problém: "dodávám to, ale nejsem schopen to dodat na Jupiter", ale "neumím to dodat". To, jaké služby jde na daném připojení provozovat je otázka kvality a rozsahu dodané služby. Tedy srovnáváš informování zákazníka o
dostupnosti služby s informováním o
kvalitě a rozsahu služby.
Když někdo neuvádí přesné údaje o dostupnosti služby (poskytované na fixním místě), není to takový problém, protože se případný problém nutně vyjasní dříve, než bude uzavřena smlouva. To o kvalitě a rozsahu služby neplatí, a proto jsou na uvádění kvality a rozsahu služby podstatně striktnější nároky. Z toho plyne, že srovnáváš věci odlišné povahy a tedy jde o tzn. falešnou analogii.
2) Já tvrdím, že podle mé NAT 1:1
není veřejná IP adresa. Tedy ten Tvůj provider co nabízí NAT 1:1 není poskytovatel k internetu, co Tě připojí "jen někde". Ten prostě podle mé definice veřejnou ip adresu prostě nenabízí a Tvá námitka tedy nijak moje stanovisko nevyvrací.Tvoje námitka by vyvracela moji definici veřejné IP adresy jen za premisy, že platí Tvoje definice veřejné IP adresy. Tedy opět se snažíš dokazovat své stanovisko za pomoci tautologie, a tedy argumentačním faulem (a už jsem Tě na to upozorňoval). Postoj "to co tvrdím já platí, a proto Tvá (alternativní) definice je špatně" do slušné diskuse nepatří. Tak prosím diskutuj slušně a trochu o svých námitkách přemýšlej.
Podstatné je to, že když uživatel (při vašem řešení) píchne ethernetový kabel „s internetem“ do WAN portu svého routeru, je dost možné, že mu internet nebude fungovat. COž mi u připojení k internetu připadá jako dost podstatná závada.
Sorry, ale když ho píchneš do LAN portu, tak Ti nebude fungovat žádné připojení k internetu. Když píchneš RJ45 do USB portu počítače, taky Ti to nebude fungovat. Když si nenainstaluješ operační systém, taky Ti to nebude fungovat. Takže opět námitka mimo: je úplně normální, že připojení k internetu vyžaduje odborné zapojení a pokud to někdo neumí zapojit, tak to fungovat nebude. U drtivé většiny ISP si jde to zapojení objednat, pokud to neumíš sám.
A btw., není důvod, proč by nemohla fungovat veřejná IP a zároveň DHCP stejně jako u privátní adresy. A pak si klidně na routeru můžeš nastavit úplně stejně NAT a portforwarding, když Ti to stačí. Takže Tvoje námitka je úplně mimo hned dvakrát.