Ani neviem, kde zacat.
1.Dell pouziva tak H ako aj U prcoesory. Verzie s nulou na konci su H-ckove(Dell Latitude 5410), verzie s jednotkou na konci su U-ckove (DellLatitude 5411). U 7xxx rady pouziva len U-ckove.
2.Co sa tyka nepodpry 4k displejov, tak je to mienene tak, ze Lenovo neponuka AMD verziu s 4k LCD, len fHD(Intel 4k verziu ano). To ale neznamena, ze sa neda pripojit externy 4k monitor. S tym nieje absolutne ziaden problem.
3.7000 rada Dellu ma problem, ze ma letovanu RAM(je to obdoba T14s u AMD). 5-kova rada je obdobou T14 rady, s vyhodou, ze ma dva sloty RAM. Nevyhodu ma v horson standardnom LCD oproti Lenovu. Bezne u nas predavane SKU-cka maju v pripade Lenova low power 400 nits IPS dispeleje. Dell len 250 nits s mensim gamutom. Mal som ich vedla seba rozdiel je citelny samozrejme v prospech Lenova

4.Co sa tyka certifikacie, tak pri Lenove maju certikaciu aj AMD verzie. Nieje tam rozdiel medzi AMD a Intel. Dell tusim oficialne len starsiu verziu Ubuntu 18.04 LTS
5. Co sa tyka Dell XPS starsie verzie boli slusne poruchove. Vyzera, ze kvoli poddimenzovanemu chladeniu/prilis tenkemu telu. Vsetky notebooky, co mame presli minimalne jednym servisom, kde sa skoro vsetko komplet menilo. Baterie rychlo odchadzali. Blby tenky napajaci konektor, ktory rad blbol. No hroza. Uz sa bojim, ked skonci NBD, asi pojdu hned na recyklaciu. Posledna verzia vyzera, ze je trochu prepracovana ale bol by som opatrny. Stale je to vykonny HW v tenkom tele, dal by som si na to bacha.
6. Lenov ako asi posledny vyrobca ponuka "klasicke" zaklapavacie dokovacie stanice k Thinkpadom. Nemaju specialny konektor ale dva usb-c na to prisposobene.