To je bullshit pokrytectvi na urovni. Prvne se tady ohanis blog postem o "algoritmus hledani prace", kde rikas, jak uspesne najit co nejlepe placenou praci, jak te naprosto nezajimaji zadne benefity/bonusy, preferujes praci na ICO pred dovolenou. Zadne emoce, dulezity je pouze vykon prace a penize, smejes se firmam, ktere davaji zdarma jidlo. No a pak z tebe vypadne, ze delas lopatu ve firme, ktera ti nabidla neomezenou dovolenou, 2x mesicne zdarma jidlo v restauraci, uplaci te dareckama/benefitama (lol batoh a mikina?), propadas emocim, ze te nekdo chvali a jsi happy za pravidelny bonus a akcie a nejvetsi joke, ze jsi tam teprve 3 mesice a vychvalujes je tady do nebe. Achjo
Přijde mi otravné, když skáčeš k závěrům, aniž bys znal kontext;
S touhle firmou jsem se o benefitech nebavil vůbec. Upřímně jsem toho roztáčel v té době tolik, že jsem prošel všemi koly pohovorů, aniž bych vůbec věděl, co ta firma vlastně fakt dělá. Byl to prostě jen další korporát, se kterým jednám a nevypadalo to z venku nijak zajímavě, doslova jsem o nich ani předtím neslyšel.
Rozhodl jsem se si je vybrat čistě protože když se mě na konci zeptali kolik mi přibližně nabídly ostatní firmy, tak to přehodili a dali mi k tomu kopec RSU akcií (vázaných na cenu dolaru v době uvolnění, po roce). O benefitech jsem se dozvěděl když mi poslali smlouvu, ale vesměs jsem to vyignoroval, a čuměl jsem až první den v práci, když bylo úvodní HR školení.
Přijde mi divná celá tahle reakce. Původně jsem se snažil tak nějak vrátit k tématu tohohle vlákna -> práce pro české společnosti a rozdíly mezi třeba americkými. Snažil jsem se nějak ukázat ten rozdíl, že to nejde právě jen na úroveň těch benefitů, ale tak nějak celé firemní kultury, která se tě snaží nějak motivovat. Ale asi jsem to napsal blbě, když jediné co sis z toho odnesl je
"oh, bystroushaak má benefity, tak je určitě pokrytec, protože benefity psal v článku že na ně člověk nemá hledět při vybírání práce". Tedy k tématu nic, místo toho řešíš mojí osobu, nehledě na to že skáčeš k závěrům, které z toho neplynou (ostatně která firma ti dneska nedá benefity?).
propadas emocim, ze te nekdo chvali a jsi happy za pravidelny bonus a akcie a nejvetsi joke, ze jsi tam teprve 3 mesice a vychvalujes je tady do nebe. Achjo
Jako sorry, ale taky jsem člověk, a momentálně z toho pořád mám dobrý pocit, protože je to prostě jiné. A přemýšlím proč je to jiné a proč to na mě funguje. Až se to okouká, tak taky budu jen nadávat, slibuju.
Jinak tohle je přesně důvod, proč jsem firmu neuvedl. Když napíšeš něco konkrétního do těhle diskuzí, kde se řeší práce, tak vždycky někdo začne řešit tebe.