Fakt použij ten Prestashop!
Musím asi vysvětlit svůj postoj, že nechci jít nejsnazší cestou, tj. nainstalovat první e-shop který najdu, bezmyšlenkovitě odsouhlasím podmínky downloadu
https://www.prestashop.com/en/terms-conditions-use-prestashop-download, které nemohu dodržet, nebo je obejdu tím, že najdu download URL, kde souhlas není potřeba
https://www.prestashop.com/en/versions a budu se tvářit, že jsem podmínky nikdy neviděl. Zvláště, když se podívám na
https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/blob/develop/README.md, abych se dozvěděl, že přestože je kód uvolněn pod OSL-3.0 a AFL-3.0, autoři nechtějí, abych kód z githubu používal na produkci:
This repository contains the source code of PrestaShop, which is intended for development and preview only. To download the latest stable public version of PrestaShop (currently, version 1.7), please go to the download page on the official PrestaShop site.
Kdybych s tím neměl problém, tak bych tenhle dotaz nepokládal. Jestli neexistuje lepší řešení, potom třeba se sebezapřením použiju ten PrestaShop, ale ne dřív než vyčerpám ostatní možnosti.
Peníze jsou krev IT, nejsou prachy = není krev = umírá to.
Naštěstí se nedá říct, že by tohle 100% platilo o svobodném software.
Ale pointa je, že zadarmo INTENZIVNĚ něco plácá tak studentík na VŠ, kterého živí rodiče.
Věřím, že tenhle názor není všeobecně uznávaný a znám výjimky. Nejen sebe. Pointa je spíš v tom, že člověk nemusí při práci myslet na výdělek, a přesto, jedná-li správně, dostane vše potřebné k životu, i ty peníze. Chce to jistě silnou víru a optimismus, ale to ke svobodnému způsobu života patří. Zkušenosti mě již několikrát poučily, že mezi prací a výplatou, není přímý vztah. A že skutečnou odměnou za dobře konanou práci je pocit svobody. To, že jsou ho účastny peníze, je spíše zvláštností doby.
..., pravidelně udržované, se spoustou modulů a ZADARMO?
Mezi mé požadavky nepatří, aby na něm lidé pracovali zadarmo, ani aby byl zadarmo k použití. Jsem sám částečně za vývoj svobodného sw placen, a také občas za práci na svobodném software platím lidem já, bohužel jen občas. Velmi si vážím lidí, kteří na svobodném software pracují bez zázemí a jistoty zaměstnavatele, a kteří dokáží žít v rámci možností třeba ze dne na den, zato svobodně. Snažím se přispívat k tomu, abych i já tak případně mohl v budoucnu žít.
Dobrý programátor si vydělá přes kilo měsíčně s prstem v nose. Kluci mají běžně i víc než 110-160 tisíc. Proč by se za desítku namáhal se správou tvého shopu?
Jsem programátor, a soupeřit s ostatními, abych vydělal přes kilo měsíčně s prstem v nose, a zároveň se považovat za dobrého, to bych určitě nedokázal. Jedině, pokud bych se významně omezil na duchu, a zúžil duševní obzory natolik, abych v takových názorech nenacházel logické rozpory. K tomu mi ale brání rozum a, bohu díky, i svědomí. Chci totiž především šťastně žít a nikoliv přispívat k boji všech proti všem. Nechci zvyšovat sociální rozdíly a připravovat půdu k dalšímu komunismu nebo jiné diktatuře, ale naopak přispívat k všeobecnému sbratření.
Tím chci říct, že lidé jsou různí
Petr