Díky za reakce, do přílohy dávám screen příkazu „cmd“, který, když tam napíšu to dané slovo „Přítomno“, které mi příkazový řádek ukazuje, tak mi jej nebere.......................
..............
nemělo by bejt wifi heslo složený jenom z ascii vypsatelnejch znaků
hele??
........ Resp. mám to zkusit nějakým příkazovým řádkem?? (příp. youtube video, pokud pošleš ;-)). Pokud totiž myslíš klasické připojení ikonami a vyplněním hesla, tak to taky nebere jako správné.
..........
zkuz toho wpa supplicanta s tim debuggingem zapnutým jak jako radí jenda jestli to blbne i pod linuxem
s blbnutím v linuxu ti tady spíš poradíme než s win
návod
helevyrobíme si config s wifi klíčem
wpa_passphrase nazev_essid heslo > /home/kareltomas/wpa_sup.conf
příkazem
ip a
si zistíme méno wifi interface
vypnem network manager kterej tam teďko pravděpodobně asi jakoby běží a překážel by tamtomu supplikantoj (až vypneš supplicanta tak network managera zase mužeš zapnout jako sudo systemctl start NetworkManager)
sudo systemctl disable NetworkManager
připojíme k wifi s tim -d jakože debug parametrem aby to vypsalo do terminálu všecko co je špatně
sudo wpa_supplicant -c /home/kareltomas/wpa_sup.conf -i nejakaWifiInterface -d
a tady by to jako teďko mělo někde v terminálu na něco zanadávat snad
pokavaď ne mužem si ještě v dalším vokýnku terminálu vyškemrat od dhcp ip adresu
sudo dhclient
noa zkusit třeba něco pingnout jestli sme došli až sem ping
www.root.czwpa_supplicant zustává běžet v tom terminálu mužeš ho vypnout třeba máčknutím ctrl+c v tom vokýnku
...................
Uživatelka Vrána mě navedla na dotaz, zda-li je možno blokovat MAC adresy, když kdokoliv přijde, tak se napojí. Přeci MAC adresa je identická pro každý „přístroj“, nebo se pletu??
........
každý zařízení má hardwarově danou nějakou pevnou unikátní mac adresu vod výrobce a tamten mac address filter v routeru funguje jako nějakej takovej whitelist povolenejch zařízení
takový zajímavý je že z mac adresy de odhadnout výrobce toho zařízení protože to maj nějak rozdělený mezi sebou ty čísla aby nevyráběli stroje se stejnou mac
hele neni to vubec ani zdaleka neprůstřelný mac adresu zařízení de podvrhnout třeba macchangerem
hele návod ale aspoň by už útočík musel nějakou tu adresu znát/mit vyšmírovanou třeba tim airodumpem ale furt jeto aspoň nějaká překážka v cestě
btw pokud to chceš zavíst tak je určitě dobrý mit na routru zapnutou wifi pro hosty kde ten whitelist nebude jinak se ztoho ukonfiguruješ