Fórum Root.cz

Hlavní témata => Sítě => Téma založeno: kareltomas 29. 11. 2020, 14:37:29

Název: Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 29. 11. 2020, 14:37:29
Ahoj, mám dotaz ohledně připojení, kde došlo ke změně, z WPA-PSK na WPA2-PSK, jestli je možnost pomocí nějakého příkazu v KaliLinux dohledat=vygenerovat požadovaný „Klíč“…??? Heslo i BSSID zůstalo stejné. Máte prosím někdo radu?

A pokud do příkazového řádku Windows „cmd“ napíšu : „C:\Users\x>netsh wlan show profile name=Honzovo“, tak mi to napíše i zabezpečovací klíč, ale ten mi to neschvaluje/nepřijme.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: _Jenda 29. 11. 2020, 17:44:11
Jsem zagooglil a přijde mi, že způsob derivace klíče je stejný. wpa_passphrase(8 ) taky zdá se nerozlišuje mezi WPA a WPA2.
Citace
ten mi to neschvaluje/nepřijme
Co to znamená? Nezadáváš ho doufám místo hesla, že ne? Edit: ten příkaz ukazuje heslo nebo výsledek PBKDF? (Windows neznám)

Ideální by bylo připojit se wpa_supplicantem s parametrem -d, ono ti to řekne, co je blbě. A taky si to nasimulovat, tj. vygenerovat si PSK a spustit si APčko s WPA a WPA2 a zkusit jestli se se stejným PSK připojíš.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Wrána diskuze 29. 11. 2020, 21:34:20
v kontextu jinejch tvejch dotazů ;D ;D
jestli to jako neni tvuj router tak je možný že tam někdo zapnul mac address filter ;D ;D ;) ;)

to modrý dialogový vokýnko sice piše že chce 'klíč zabezpečení sítě' ale voni tim myslej heslo ktý wifi tam se asi jako nemá strkat ten klíč. win je pro bfu ty nemaj šajn že třeba něco jako pbkdf existuje a gui windows je tomu logicky uzpůsobený a je potřeba nad tim takle přemejšlet :D ;)

zkus se připojit k wifi z kali/linuxu je možný že ten problém je jakoby jenom něco čistě windowsovýho ;)
.............
Co to znamená? Nezadáváš ho doufám místo hesla, že ne? Edit: ten příkaz ukazuje heslo nebo výsledek PBKDF? (Windows neznám)
..............
příkaz vypiše heslo asi hele (https://wintip.cz/485-jak-zobrazit-heslo-k-wifi-ve-windows) :o :o
Citace
Do příkazového řádku napište příkaz »netsh wlan show profile name="název_wifi" key=clear«. Doplňte název WiFi sítě, pro kterou chcete heslo zjistit a stiskněte [Enter]. Příkaz vypíše podrobné informace o WiFi uložené ve Windows. V části Security settings je položka Key Content, kde si můžeme přečíst heslo k WiFi.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 01. 12. 2020, 06:54:56
Díky za reakce, do přílohy dávám screen příkazu „cmd“, který, když tam napíšu to dané slovo „Přítomno“, které mi příkazový řádek ukazuje, tak mi jej nebere.
Uživatelka Vrána mě navedla na dotaz, zda-li je možno blokovat MAC adresy, když kdokoliv přijde, tak se napojí. Přeci MAC adresa je identická pro každý „přístroj“, nebo se pletu??
„zkus se připojit k wifi z kali/linuxu je možný že ten problém je jakoby jenom něco čistě windowsovýho“ == teď jsi mě doporučila, co jsem již zkoušel, ale dělám snad někde chybu….???? Resp. mám to zkusit nějakým příkazovým řádkem?? (příp. youtube video, pokud pošleš ;-)). Pokud totiž myslíš klasické připojení ikonami a vyplněním hesla, tak to taky nebere jako správné.
A ještě pro upřesnění, nemohu se připojit na Win10, ani na Win7. :-(
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Wrána diskuze 01. 12. 2020, 17:43:48
Díky za reakce, do přílohy dávám screen příkazu „cmd“, který, když tam napíšu to dané slovo „Přítomno“, které mi příkazový řádek ukazuje, tak mi jej nebere.......................
..............

nemělo by bejt wifi heslo složený jenom z ascii vypsatelnejch znaků hele (https://en.wikipedia.org/wiki/ASCII#ASCII_printable_characters)?? :o :o

........ Resp. mám to zkusit nějakým příkazovým řádkem?? (příp. youtube video, pokud pošleš ;-)). Pokud totiž myslíš klasické připojení ikonami a vyplněním hesla, tak to taky nebere jako správné.
..........
zkuz toho wpa supplicanta s tim debuggingem zapnutým jak jako radí jenda jestli to blbne i pod linuxem :o :o s blbnutím v linuxu ti tady spíš poradíme než s win ;D ;)

návod hele (https://www.linuxbabe.com/command-line/ubuntu-server-16-04-wifi-wpa-supplicant)
vyrobíme si config s wifi klíčem
Kód: [Vybrat]
wpa_passphrase nazev_essid heslo > /home/kareltomas/wpa_sup.confpříkazem
Kód: [Vybrat]
ip a si zistíme méno wifi interface

vypnem network manager kterej tam teďko pravděpodobně asi jakoby běží a překážel by tamtomu supplikantoj (až vypneš supplicanta tak network managera zase mužeš zapnout jako sudo systemctl start NetworkManager)
Kód: [Vybrat]
sudo systemctl disable NetworkManager
připojíme k wifi s tim -d jakože debug parametrem aby to vypsalo do terminálu všecko co je špatně
Kód: [Vybrat]
sudo wpa_supplicant -c /home/kareltomas/wpa_sup.conf -i nejakaWifiInterface -da tady by to jako teďko mělo někde v terminálu na něco zanadávat snad :o :o

pokavaď ne mužem si ještě v dalším vokýnku terminálu vyškemrat od dhcp ip adresu
Kód: [Vybrat]
sudo dhclientnoa zkusit třeba něco pingnout jestli sme došli až sem ping www.root.cz
wpa_supplicant zustává běžet v tom terminálu mužeš ho vypnout třeba máčknutím ctrl+c v tom vokýnku

...................
Uživatelka Vrána mě navedla na dotaz, zda-li je možno blokovat MAC adresy, když kdokoliv přijde, tak se napojí. Přeci MAC adresa je identická pro každý „přístroj“, nebo se pletu??
........
každý zařízení má hardwarově danou nějakou pevnou unikátní mac adresu vod výrobce a tamten mac address filter v routeru funguje jako nějakej takovej whitelist povolenejch zařízení :)
takový zajímavý je že z mac adresy de odhadnout výrobce toho zařízení protože to maj nějak rozdělený mezi sebou ty čísla aby nevyráběli stroje se stejnou mac hele (https://macvendors.com/) :o ;)

neni to vubec ani zdaleka neprůstřelný mac adresu zařízení de podvrhnout třeba macchangerem hele (https://linuxconfig.org/how-to-change-mac-address-using-macchanger-on-kali-linux) návod ale aspoň by už útočík musel nějakou tu adresu znát/mit vyšmírovanou třeba tim airodumpem ale furt jeto aspoň nějaká překážka v cestě :) ;) btw pokud to chceš zavíst tak je určitě dobrý mit na routru zapnutou wifi pro hosty kde ten whitelist nebude jinak se ztoho ukonfiguruješ ;D ;D ;) ;)
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 02. 12. 2020, 06:49:23
Pokud tedy bych tam měl doplnit slovo „Přítomno“, které mi to vypsalo na příkazovém řádku jako KeyContent, tak mám problém s diakritikou. Nedokážu napsat ř a í. Máte prosím někdo radu???
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 02. 12. 2020, 07:01:14
Ozkouším, díky za rady a odkazy.  :) ;)
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Wrána diskuze 02. 12. 2020, 16:56:56
moc se vomlouvám mam tam chybku v předchozím komentu :o :o
prosim o edit :o :o
misto 'sudo systemctl disable NetworkManager' má bejt pochopytelně 'sudo systemctl stop NetworkManager' :o :o :o :o
disable dělá že deaktivuje automatický zapínání služby.................
jestli si to jakoby už použil v nějakým svým systemu tak zadej 'sudo systemctl enable NetworkManager'
ještě jednou promiň ;D
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Hamparle 02. 12. 2020, 19:26:09
jo a eště mask a unmask

už to tu bylo řečeno po fragmentech, ale celkem užitečný je oneliner (pozor na babišismus <() nejde v sh)
wpa_supplicant  -Dnl80211 -iwlan0 -c <(wpa_passphrase "ssid" "Heslo")


mac adresa by měla jít měnit přes ethtool nebo ip link set wlan0 address ac:ed...:99, akorát je potřeba dávat pozor na nějaké důležité bity na začátku se speciálním významem, takže buď to nastudovat nebo neměnit první bajt MAC adresy
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 03. 12. 2020, 07:01:45
Tak jsem zkoušel tvořit wpa_supplicant, ale možná první chyba byla, že si Kali nestáhl potřebná data , jak je na obrázku. Jinak jsem vše nafotil. Ale někde jsem asi dělal chybu…??? Přikládám fotky pro ujasnění, nebo připomínky chytrých hlav.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: FKoudelka 03. 12. 2020, 09:24:10
Ahoj, mám dotaz ohledně připojení, kde došlo ke změně, z WPA-PSK na WPA2-PSK, jestli je možnost pomocí nějakého příkazu v KaliLinux dohledat=vygenerovat požadovaný „Klíč“…??? Heslo i BSSID zůstalo stejné. Máte prosím někdo radu?

A pokud do příkazového řádku Windows „cmd“ napíšu : „C:\Users\x>netsh wlan show profile name=Honzovo“, tak mi to napíše i zabezpečovací klíč, ale ten mi to neschvaluje/nepřijme.
Ahoj, nevím co přesně řešíš, ale jestli jen to že sis ustřihl wifi, tak se na router připoj kabelem  a heslo zadej znovu. Jestli ani to nepomůže, dej ho do továrního nastavení a začni znovu.
Taky je možné vyzkoušet zda jsi tam nenechal puštěný WEP. Zkus ho nastavit jako metodu. Pin bude někde napsaný na routeru.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: FKoudelka 03. 12. 2020, 09:26:02
Pokud tedy bych tam měl doplnit slovo „Přítomno“, které mi to vypsalo na příkazovém řádku jako KeyContent, tak mám problém s diakritikou. Nedokážu napsat ř a í. Máte prosím někdo radu???
Otevři si notepad , heslo naťukej tam a zkopíruj do přihlášení. Tak ověříš i nastavení klávesnice
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: FKoudelka 03. 12. 2020, 09:27:20
Jsem zagooglil a přijde mi, že způsob derivace klíče je stejný. wpa_passphrase(8 ) taky zdá se nerozlišuje mezi WPA a WPA2.
Citace
ten mi to neschvaluje/nepřijme
Co to znamená? Nezadáváš ho doufám místo hesla, že ne? Edit: ten příkaz ukazuje heslo nebo výsledek PBKDF? (Windows neznám)

Ideální by bylo připojit se wpa_supplicantem s parametrem -d, ono ti to řekne, co je blbě. A taky si to nasimulovat, tj. vygenerovat si PSK a spustit si APčko s WPA a WPA2 a zkusit jestli se se stejným PSK připojíš.
Heslo ve fulltextu.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: FKoudelka 03. 12. 2020, 09:30:50
Ahoj, mám dotaz ohledně připojení, kde došlo ke změně, z WPA-PSK na WPA2-PSK, jestli je možnost pomocí nějakého příkazu v KaliLinux dohledat=vygenerovat požadovaný „Klíč“…??? Heslo i BSSID zůstalo stejné. Máte prosím někdo radu?

A pokud do příkazového řádku Windows „cmd“ napíšu : „C:\Users\x>netsh wlan show profile name=Honzovo“, tak mi to napíše i zabezpečovací klíč, ale ten mi to neschvaluje/nepřijme.
Ahoj, nevím co přesně řešíš, ale jestli jen to že sis ustřihl wifi, tak se na router připoj kabelem  a heslo zadej znovu. Jestli ani to nepomůže, dej ho do továrního nastavení a začni znovu.
Taky je možné vyzkoušet zda jsi tam nenechal puštěný WEP. Zkus ho nastavit jako metodu. Pin bude někde napsaný na routeru.
* metodu pro přihlášení v klientovi.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Vykook 03. 12. 2020, 18:09:23
Myslím, že "Přítomno" není heslo, ale jen nějaký bug ve woknech, kdy je přeložena jen část výstupu. Viz předchozí řádek s "Present".
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Wrána diskuze 03. 12. 2020, 18:10:44
si myslim že balíček se nestáh protože jedna wifi karta neni připojená k accesspointu a druhá je v monitor módu ;) ale nemyslim si že aktuální verze wpa_supplicanta by měla na tendlete problém nějakej vliv :o :o btw scannovat dostupný sítě de i bez přepnutí karty do monitor módu

nóó ve třetím vobrázku to nadává na blbej klíč......  :o :-\
jiný lidi/zařízení se k tomudle ap připojej??
koukni jestli toje fakt obyč WPA1/WPA2 jak jako radí koudelka
Kód: [Vybrat]
sudo iwlist wlan1 scan bez grepu a kouknout na ty zabezpečení u tý stanice nebo
Kód: [Vybrat]
nmcli dev wifi
jestli se mužeš dostat k routeru tak by asi bylo nejlepší pokračovat tam a kouknout jak je jakoby wifi nastavená. zkontroluj jestli jeto teda fakt jako tamta WPA2 jestli tam neni ten zmiňovanej mac filter jestli neni nastavenej nějakej ověřovací certifikát třeba nebo už nevim :o :o

Pokud tedy bych tam měl doplnit slovo „Přítomno“, které mi to vypsalo na příkazovém řádku jako KeyContent, tak mám problém s diakritikou. Nedokážu napsat ř a í. Máte prosím někdo radu???
Otevři si notepad , heslo naťukej tam a zkopíruj do přihlášení. Tak ověříš i nastavení klávesnice

zkuz v routeru zadat to wifi heslo znova je možný že tam třeba někdo napsal něco jako 'honzašváb' coby si jako moh router interpretovat různejma divnejma způsobama (heslo musej bejt jenom ascii tisknutelný znaky a min 8 znaků dlouhý) nebo někdo při zadávání zapoměl že má přepnutou klávesnici do eng a strčil tam vomylem 'honyasvab' :o :o

nóó a pokuď si seš heslem jistej na 100000000000% a nemáš 'fyzickej přístup' k routeru tak zkuz vodposlechnout mac adresy zařízení co se tam připojujou a svou překrejt a připojit se až tam to druhý zařízení nebude. toje jenom jakoby taková malá poznámečka pod čarou ještě k tomu mac filteru kdyby náhodou ;D ;D ;) ;)

joa ještě jedna poznámka :) text z terminálu mužeš zkopírovat tak že když ho voznačíš tak nemáčkneš ctrl+c ale ctrl+shift+c :D ;) stejně pro paste ctrl+shift+v
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Wrána diskuze 03. 12. 2020, 18:16:59
Myslím, že "Přítomno" není heslo, ale jen nějaký bug ve woknech, kdy je přeložena jen část výstupu. Viz předchozí řádek s "Present".
tvl to by tak jako klidně mohlo bejt :o :o :o :o ;D ;D ;D ;D
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Vykook 03. 12. 2020, 20:55:58
Ono to tak bude, stejně tak je vcelku jasný, že ta wifi není jeho ;-)
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: FKoudelka 03. 12. 2020, 21:47:15
Ono to tak bude, stejně tak je vcelku jasný, že ta wifi není jeho ;-)
Asi už to chápu, účet, pod kterým je karel přihlášen do widlí není “Honzovo” a tudíž na místě klíče je jen “present”. Ale jen dedukce, zitra to zkusim.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 04. 12. 2020, 07:03:39
Děkuju za reakce, postupně si vše projdu a zkusím vše jak mi radíte. Internet mám externí (USB router), tak se připojit zkusím externě, ale nevím jak to pojme Kali.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Vykook 04. 12. 2020, 12:28:24
Ono to tak bude, stejně tak je vcelku jasný, že ta wifi není jeho ;-)
Asi už to chápu, účet, pod kterým je karel přihlášen do widlí není “Honzovo” a tudíž na místě klíče je jen “present”. Ale jen dedukce, zitra to zkusim.
Přesně, podle mě ten řádek říká jen to, že klíč někde má, nikoli klíč jako takový.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Wrána diskuze 04. 12. 2020, 13:14:46
Děkuju za reakce, postupně si vše projdu a zkusím vše jak mi radíte. Internet mám externí (USB router), tak se připojit zkusím externě, ale nevím jak to pojme Kali.
možná taky jako napiš coto je za router :o :o výrobce jakej model/typ :o :o
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 07. 12. 2020, 18:33:25
Jedná se o router nabízený společností Nordic Telecom "Přenosný 4G (LTE) USB modem typ: D-Link DWM-222" a samozřejmě Kali o něm nemá ani tušení. Nevíte jak jej v Kali zprovoznit?? Chtěl jsem zkusit postup pro wpa_supplicant.
:-(
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Wrána diskuze 07. 12. 2020, 20:49:46
Jedná se o router nabízený společností Nordic Telecom "Přenosný 4G (LTE) USB modem typ: D-Link DWM-222" a samozřejmě Kali o něm nemá ani tušení. Nevíte jak jej v Kali zprovoznit?? Chtěl jsem zkusit postup pro wpa_supplicant.
:-(

našla sem k tomu lte modemu dva návody

hele (https://eu.dlink.com/uk/en/support/faq/routers/mobile-routers/how-to-install-my-dwm-222-on-ubuntu) první
akorátže vtý ukázce je ubuntu 12.10 noa to je jakože dost pravěk takže ten návod asi jako nebude uplně chytrý spouštět :o :o
i tak zkuz ten modem mountnout jak ukazujou v prvních krocích návodu a vytáhnout z něj ten *.tar.gz a hoď někam na net ať se na to mužem dyštak kouknout co to jako dělá :o :o normálně to nejde na jejich stránkách nikde najít :o :-\

druhej hele (http://blog.petrilopia.net/linux/raspberry-pi-and-d-link-dwm-222/)
to je sice jakoby pro raspberry ale si myslim žeby to nemuselo ničemu vadit a tendleten návod zkus spíš než ten první :) ;)

akorát to tomu modemu nejspíš jako nepřiřadí /dev/ttyUSB1 ale nevim :o :o koukni třeba do dmesg po tom co strčíš do usbčka coto tam napiše nebo porovnej výpis složky /dev předtim a potom :D ;)
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 07. 12. 2020, 20:58:58
S tím USB routrem to teda bude fakt zajímavý.....já slyšel, že není moc pro Kali. A teď jsem byl zprávou přesvědčen.
Ale odbočím....zkusil jsem jen monitoring sítí v okolí. Mám dotaz jak je možné, že se mi KaliLinux pro konkrétní síť ukázal WPA-handshake při zadaném příkazu pouze pro vypsání okolních sítí a uživatelů…?? Nepovažuje KaliLinux, že jsem k síti připojen?? Je to síť, kterou jsem používal, ale momentálně k ní nejsem připojen a dohledávám příčinu. Přikládám obrázky.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: _Jenda 07. 12. 2020, 21:13:49
Je velmi pravděpodobné, že to po připojení vyrobí sériák (nebo několik), na kterých bude odpovídat na AT příkazy a půjde přes něj vytočit PPP spojení.

1) dmesg

2) screen /dev/ttyXXX a zkusit AT příkazy

3) https://jenda.hrach.eu/w/3g
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: _Jenda 07. 12. 2020, 21:16:19
Mám dotaz jak je možné, že se mi KaliLinux pro konkrétní síť ukázal WPA-handshake při zadaném příkazu pouze pro vypsání okolních sítí a uživatelů…??
Možnosti:
1) Je to cizí handshake.
2) Jsi k ní připojen, nebo se o to alespoň snažíš, a nevíš o tom.
3) Netuším co tohle políčko v airodumpu znamená. Máš ten handshake nahraný? Se do něj podívej…
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 08. 12. 2020, 08:27:19
je to handshake sítě, kterou jsem používal a je nadále v provozu, ale windowsy mi hlásí chybu během připojení, jak jsem uváděl výše.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: vnc 08. 12. 2020, 09:43:26
ten spravny prikaz ve windows ma na konci jeste parametr key=clear, tedy:
c:\>netsh wlan show profile name="název_wifi" key=clear

Pak to zobrazi i heslo.


Myslím, že "Přítomno" není heslo, ale jen nějaký bug ve woknech, kdy je přeložena jen část výstupu. Viz předchozí řádek s "Present".
tvl to by tak jako klidně mohlo bejt :o :o :o :o ;D ;D ;D ;D
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 08. 12. 2020, 13:00:36
Tento příkaz jsem již použil a výsledkem bylo viz. příloha.... :-(
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: meldax 09. 12. 2020, 10:15:30
Tak já ti to teda prozradím, i když ta wifi neni tvoje..!!!

Celý problém je v tom, že cmd nemáš spuštěn s opravněním Administratora. (Ted odzkoušeno....)

Takže Start>cmd>spustit jako spravce> netsh wlan show profile name="název_wifi" key=clear

Pak uvidis čistý klíč.

A nehrab se v cizích sítích, když tomu nerozumíš!!!!
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 09. 12. 2020, 19:16:07
Odpověď pro "meldax" uživatele: Tento postup jako správce jsem používal a ukazuje to to co momentálně vyplním za údaje o síti.....takže díky za prozrazení :-)
Nicméně jsem ozkoušel postup dle odkazu uživatelky "Vrána diskuze", viz. "zkuz toho wpa supplicanta s tim debuggingem zapnutým jak jako radí jenda jestli to blbne i pod linuxem :o :o s blbnutím v linuxu ti tady spíš poradíme než s win ;D ;)
návod hele
vyrobíme si config s wifi klíčem"
Po čase jsem se ale dostal dle postupu jinam, než asi potřebuju. ;-) Kde jsem co pokazil?? Přikládám fotky.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: _Jenda 09. 12. 2020, 23:11:17
Po čase jsem se ale dostal dle postupu jinam, než asi potřebuju. ;-) Kde jsem co pokazil?? Přikládám fotky.
Promiň, ale pokazil jsi to, že zjevně vůbec netušíš, co děláš. Tohle není triviální a prostě se nikam neposuneš pokud se nezavřeš na rok bokem s Linux - Dokumentační projekt a podobnou literaturou (instalační návody na Arch, Gentoo a Debian pomocí debootstrapu byly taky fajn).

Namátkou:

nečteš, co ti to píše. apt selhalo na resolvnutí jména (ale wpa_supplicant už máš, byť starý, takže to nebylo nutně potřeba). supplicant ti jasně píše, že 4-Way handshake failed a že PSK je asi incorrect. Pokud tomu nevěříš, tak si musíš handshake nahrát, otevřít ve Wiresharku, prostudovat si dokumentaci toho jak WPA2 funguje a ladit to. A pustit wpa_supplicant s -vvv.

netušíš jak funguje parsování příkazů v shellu. Co očekáváš že se stane když zadáš do shellu "scan_ssid = 1"?

používáš ifconfig, který je na Linuxu zastaralý a nefunguje (byť naštěstí zrovna v tomhle konkrétním případě snad jo)

text kopíruj jako text (pokud ho z toho počítače nedokážeš dostat, vezmi to jako první cvičení, co bys měl jednoznačně dokázat) nebo přinejhorším screenshoty, fotky na fórech každého jenom štvou
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: Wrána diskuze 10. 12. 2020, 15:53:08
při vodlaďování nepouštěj toho supplicanta s parametrem -B protože to dělá že běží napozadí noa nejde si číst co z něj jakoby leze :o :o
to -vvv stojí za vvyzkoušení možná :o :o

a jestli to neni tvoje wifi tak si myslim že stojí za vověření jestli to heslo fakt jako furt sedí a nikdo ho nezměnil takže asi jako zachytávat packety s těma handshakema a zkusit lousknout hele (https://securitytutorials.co.uk/how-to-capture-crack-wpa-wpa2-wireless-passwords/) třeba návod ;D ;)
misto slovníku stačí na to vověření jenom to honzovo heslo
........................................
zkus nad tim přemejšlet jakože kareltomáš je něco jako takovej tvuj remote shell na počítači kterej ty vopravuješ/ potřebuješ připojit k netu ;D ;D ;) ;)
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: kareltomas 17. 12. 2020, 18:39:42
Mám prosím dotaz jaktože mi automaticky při příkazu na výpis sítí v okolí, naskočí i WPA hanshake sítě, ke které jsem byl připojen, než byl vyměněn router a nyní k dané síti nejsem připojen, neboť nevím heslo. Přesto se k této síti notebook "hlásí", jakože s ní je spojen...????
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: _Jenda 18. 12. 2020, 01:03:28
Mám prosím dotaz jaktože mi automaticky při příkazu na výpis sítí v okolí, naskočí i WPA hanshake sítě
Protože máš v systému nějaký proces, nějaký network manager (tipuji NetworkManager), který sleduje okolní sítě a pokud nějakou pozná, tak se k ní hned snaží připojit. A již ti bylo porazeno, že pokud chceš cokoli byť i jen trochu lowlevel debugovat, tak máš všechny tyhle automatické procesy zrušit a připojovat se ručně wpa_supplicantem.

nyní k dané síti nejsem připojen, neboť nevím heslo. Přesto se k této síti notebook "hlásí", jakože s ní je spojen...????
Pravděpodobně je hlásítko hloupé a nerozlišuje různé fáze/stavy připojování. Pro více informací je nutné zjistit, o jaké hlásítko se jedná, a prostudovat jeho log, dokumentaci, případně zdroják.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: FKoudelka 18. 12. 2020, 22:29:24
Mám prosím dotaz jaktože mi automaticky při příkazu na výpis sítí v okolí, naskočí i WPA hanshake sítě
Protože máš v systému nějaký proces, nějaký network manager (tipuji NetworkManager), který sleduje okolní sítě a pokud nějakou pozná, tak se k ní hned snaží připojit. A již ti bylo porazeno, že pokud chceš cokoli byť i jen trochu lowlevel debugovat, tak máš všechny tyhle automatické procesy zrušit a připojovat se ručně wpa_supplicantem.

nyní k dané síti nejsem připojen, neboť nevím heslo. Přesto se k této síti notebook "hlásí", jakože s ní je spojen...????
Pravděpodobně je hlásítko hloupé a nerozlišuje různé fáze/stavy připojování. Pro více informací je nutné zjistit, o jaké hlásítko se jedná, a prostudovat jeho log, dokumentaci, případně zdroják.
Je pravděpodobné, že hlásítko nelže, NB je připojen , to  jen OP furt chce zjistit heslo z jiného profilu.
To jestli je fakt připojen jde snadno poznat přes cmd a ipconfig, jestli ta síť dá DHCP nebo ne . Pak bych se zaměřil na default GW , tedy ten wifi router a zkusil admin a nějaká hesla.
Název: Re:Klíč k Wi-Fi po přechodu na WPA2
Přispěvatel: FKoudelka 18. 12. 2020, 22:37:00
Mám prosím dotaz jaktože mi automaticky při příkazu na výpis sítí v okolí, naskočí i WPA hanshake sítě
Protože máš v systému nějaký proces, nějaký network manager (tipuji NetworkManager), který sleduje okolní sítě a pokud nějakou pozná, tak se k ní hned snaží připojit. A již ti bylo porazeno, že pokud chceš cokoli byť i jen trochu lowlevel debugovat, tak máš všechny tyhle automatické procesy zrušit a připojovat se ručně wpa_supplicantem.

nyní k dané síti nejsem připojen, neboť nevím heslo. Přesto se k této síti notebook "hlásí", jakože s ní je spojen...????
Pravděpodobně je hlásítko hloupé a nerozlišuje různé fáze/stavy připojování. Pro více informací je nutné zjistit, o jaké hlásítko se jedná, a prostudovat jeho log, dokumentaci, případně zdroják.
Je pravděpodobné, že hlásítko nelže, NB je připojen , to  jen OP furt chce zjistit heslo z jiného profilu.
To jestli je fakt připojen jde snadno poznat přes cmd a ipconfig, jestli ta síť dá DHCP nebo ne . Pak bych se zaměřil na default GW , tedy ten wifi router a zkusil admin a nějaká hesla.
Pardon , mluvím o Win 10.