Citace: qelurg 11. 11. 2020, 19:57:54Já už jsem ztracený případ, ale třeba to jiným pomůže.Zvídavá otázka: A jaký jazyk máte rád Vy (když ne Rust)?
Já už jsem ztracený případ, ale třeba to jiným pomůže.
Citace: qelurg 11. 11. 2020, 13:00:33Prima, to by měl někdo na wikipedii opravit, protože pohled na tamtu hrůzu mě odradil se víc o Rust zajímat. Dneska už znám Cython a Rust tak nepřináší nic, co by mě motivovalo opustit důvěrně známé vody, moje potřeby jsou nyní plně uspokojeny.https://cs.wikipedia.org/wiki/Rust_(programovac%C3%AD_jazyk)#Uk%C3%A1zka_trait%C5%AFSpokojen?
Prima, to by měl někdo na wikipedii opravit, protože pohled na tamtu hrůzu mě odradil se víc o Rust zajímat. Dneska už znám Cython a Rust tak nepřináší nic, co by mě motivovalo opustit důvěrně známé vody, moje potřeby jsou nyní plně uspokojeny.
Vsichni kdo naskakali na rust train aby si neutrhli koule kvuli praci v C++ uz preskakali na programovaci jazyk Zig.
ZIG nikdo nepoužívá.
Mě RUST naprosto odrazuje syntaxí. Líbí se mi co to umí a jak to dělá, ale psát se mi v tom nechce. Podle mého názoru si hodně syntaxí ublížil v migraci lidí z C/C++, obzvlášť, když to je vlastně jeho cílovka.Alespoň tak se mi to jeví.
Rust bohuzel v posledni dobe nabobtnal do komplexity a samotne reseni lifetimu je na urovni hodne k posrani.Vsichni kdo naskakali na rust train aby si neutrhli koule kvuli praci v C++ uz preskakali na programovaci jazyk Zig.
Citace: AgentK 14. 11. 2020, 12:47:15Mě RUST naprosto odrazuje syntaxí. Líbí se mi co to umí a jak to dělá, ale psát se mi v tom nechce. Podle mého názoru si hodně syntaxí ublížil v migraci lidí z C/C++, obzvlášť, když to je vlastně jeho cílovka.Alespoň tak se mi to jeví.Kód v rustu má tendence se zašmodrchat, ale pokud se člověk snaží to psát hezky, tak je to v pohodě.
Citace: okalousek 14. 11. 2020, 12:56:29Citace: AgentK 14. 11. 2020, 12:47:15Mě RUST naprosto odrazuje syntaxí. Líbí se mi co to umí a jak to dělá, ale psát se mi v tom nechce. Podle mého názoru si hodně syntaxí ublížil v migraci lidí z C/C++, obzvlášť, když to je vlastně jeho cílovka.Alespoň tak se mi to jeví.Kód v rustu má tendence se zašmodrchat, ale pokud se člověk snaží to psát hezky, tak je to v pohodě.Já mám opačnou zkušenost. Asi žádný jazyk mě zatím tolik nenutil kód rozšmodrchávat. Tím, že je naprosto striktní co se týče vlastnictví, sdílených a exkluzivních referencí, lifetimů, bezpečnosti přístupu z více vláken atp., člověka nutí kód předělávat, dokud tyhle věci nejsou jasné překladači, a jako vedlejší efekt většinou i programátorovi a čtenářům. Takže srovnatelnou funkcionalitu mi většinou v Rustu trvá déle implementovat, ale mám pak čistší, čitelnější a korektnější kód.
Citace: AgentK 14. 11. 2020, 12:47:15Mě RUST naprosto odrazuje syntaxí. Líbí se mi co to umí a jak to dělá, ale psát se mi v tom nechce. Podle mého názoru si hodně syntaxí ublížil v migraci lidí z C/C++, obzvlášť, když to je vlastně jeho cílovka.Alespoň tak se mi to jeví.Co konkrétně bys dělal jinak? Obávám se každopádně, že syntaxe je to nejmenší, co případného uživatele C bude trápit, ale můžu se mýlit. U C++ mám pocit, že to snad ani není jazyk, ale několik jazyků vedle sebe a leckterý uživatel C++ už mohl zkoušet Haskell nebo jiné funkcionální jazyky a syntaxi tolik řešit nebude.
Sice je to trochu jiná kategorie, ale podle mě má velký potenciál Kotlin.Při vydání .NET Core jsem dával velkou naději C#, ale dodnes nesplnil moje očekávání, hlavně kvůli oficiální podpoře multiplatformního GUI.