Hlavně když ho to zajímá v souvislosti s typovými systémy, tak potřebuje predikátovou verzi, ne? Naopak sémantiku nepotřebuje. Ve skutečnosti v češtině vhodná literatura neexistuje, ale Peregrin je asi nejblíž (a jediný, co o tom píše bez blábolení). Bohužel relevantní věci jsou schované v mnoha jeho různých pracích, nikde ne uceleně.
Tak určitě se shodneme na tom, že Peregrin je asi nejlepší, co v češtině je. Pokud se teda člověk nechce bavit před spaním a přečíst si nějakého Smullyana, ten je ještě o řád lepší

Já bych tu sémantiku úplně nezatracoval, mně pomohlo do ní aspoň trochu strčit nos, abych si uvědomil, že musím rozlišovat mezi formalismem a jeho interpretací. Byla to pro mě docela cenná zkušenost.
BTW, docela mě baví i ty filosofičtější Peregrinovy věci, třeba Filosofii pro normální lidi bych dal jako učebnici středním školám. Bylo by to imho užitečnější než se nazpaměť učit nic neříkající hesla typu "Leibnitz = monády"*

* Abych naplnil čísi někdejší proroctví "Tihle dva když se tady potkají, tak to vždycky skončí u monád!"

)