Úplně bych nesouhlasil s názorem některých, že to bude špatně fungovat či bude problém s propustností (zejména u 5GHz, které je dnes běžné si to nemyslím). Vím i o velkých korporátech, které na taková řešení přešly, řádově celá budova o 1.000 lidech.
Špatné zkušenosti si myslím, že lidi mohou mít především s neprofesionálním vybavením. Ono udělat kvalitní Wi-Fi síť není zrovna levné, i když ve výsledku to bude levnější než enterprise ethernet, což je hlavní důvod, proč to firmy chtěj. Ona údržba ethernetu (zapojování/vypojování zásuvek, nastavování VLAN, atd... to není zrovna bezúdržbové).
Osobně bydlím na sídlišti, ve vyšším patře, zarušení jako prase, nefungovalo mi tu skoro nic, 2,4GHz je marná snaha, ale postavil jsem si v bytě 5GHz WiFi MESH, a nemůžu si to vynachválit, za tu dobu co to mám ani jediný problém, vše funguje skvěle.
Většina předešlých zmíněných problémů se především vztahuje k 2.4Ghz sítím a netýká se 5GHz, které dnes de fakto podporuje každý mobil a laptop.
Zde na rootu a vůbec v ČR bych bral názory s rezervou, zatímco v US je 85% firem v cloudu včetně americké armády, v ČR vám firma o 15 lidech bude tvrdit, že je to nebezpečné. Lidi jsou tu trošku konzervy, technologie dnes fungují jinak než před 15ti lety.