Z diskuse jsem si odnesl dva poznatky, PetrK ma nejakou poruchu osobnosti a prostredi javy je jeste horsi, nez jsem si myslel. Ze je java i spatny jazyk, jsem uz vedel. Ze je Python na vrcholu zebricku Tiobe je zajimave, ja s Pythonem zqcinal, kdyz prechazel z verze 1 na 2 a to byl docela neznamy jazyk. Je to ohromujici rust a to tim nejlepsim zpusobem, je to rust zdola, rust kvalitou, nestoji za nim zadna obri korporace, ktera by ho manazersky tlacila. Ale tu oblibenost chapu, hrozne pohodlne se v tom programuje, me se take nechce v nicem jinem delat, byt ten tlak na JS je take dost silny.
Mám to podobně - s Pythonem někdy od verze 1.5. Líbí se mi ale třeba i Julia a co můžu (v rámci zatím osobních projektů, utilitek a testů), dělám v Rustu. Pythonu IMO teď nejvíc překáží v rozletu GIL, chystám se experimentovat s rust-cpythonem a některými možnostmi paralelizace, které někde na Rootu uváděl kolega A.P.Hacker.
To zase já jsem po letech místo Pythonu začal používat Luu (na své projekty). Syntaxe a schopnosti jsou podobné, jen je menší, snad i rychlejší (neměřil jsem). Možná je to jen pocit, ale prostě všechny ty vlastnosti, které má Python navíc mě vůbec nelákají, a věci, které mi v Lue schází, tak zase Python taky nemá, tak co.