Psal jsem to do jinýho vlákna, ale tobě se to bude taky hodit

:
Já mám všude světla od Yeelight (nějaká odnož Xiaomi). Hledej kdyžtak "Yeelight 650" - to je to největší. Světla jsou super, mám už některý přes rok a pořád v pohodě. Ale prostě to ovládání je problém jamile člověk chce víc než zhasnout/rozsvítit. To prostě obyč vypínačem neuděláš. Ty světla co mám umí různej jas, nahoře mají i RGB pásek takže i různý barvy. No a to je dost problém jak to bez toho dálkáče ovládat.
Jinak změnu barvy světla jsem nějak nikdy nepoužíval - nastavil jsem si tam co je mi příjemný a neměním to.
Světla jsou připojený přes wifi do sítě a můžeš to ovládat (oficiálně) jen z mobilu nebo tím dálkáčem. Mně běží na Raspberry Pi domácí automatizace (Home assistant) a z toho to jde ovládat taky. Koupil jsem si bezdrátový tlačítka(vypínače) co mám na zdi (a na čele postele). Ty mi pošlou signál do přijímače v tom Raspberry a pak podle akce vypínače se dá povel do světla.
Mám to nastavený zatím takhle:
Jednoduchý zmáčknutí - vypnout nebo rozsvítit na 100%
Dvojklik - rozsvítit na 10%
Podržení - rozsvítit cca na 1%
Druhý tlačítko ovládá RGB sekci světla se stejnou logikou. Světlo je pořád pod napětím (v krabici kde je normálně vypínač je to natvrdo spojeno a je v ní ten bezdrát. vypínač na ovládání světel)
Takhle to mám jen v ložnici kde využiju ty různý režimy. V ostatních místnostech mám normální vypínače co prostě odpojí/připojí napětí do světla. V aplikaci si můžu nastavit co má být za defaultní stav při připojení napětí.
No a teda v každé místnosti mám ty dálkáče co k tomu byly, kdybych náhodou chtěl něco změnit. Nebo kdyby mi chcíplo raspberry/wifina - to bych si pak v té ložnici jinak ani nerozsvítil.
EDIT:
WXKG11LM - tohle NEDOPORUČUJU. Má dost problém s dvojklikem - někdy to vezme jako single klik, někdy jako dvojklik atd...Kup WXKG12LM - je to verze s gyroskopem (tzn umí akci zatřesení, ale to není důležitý). Hlavní je, že už umí korektně ten dvojklik. Tyhle tlačítka používám na robotickej vysavač. Na světla mám ty WXKG02LM (přidělaný na posteli) a pak jsem řešil co dát na místo normálního vypínače. Jelikož ty WXKG02LM jsou větší a nevlezou se do normální evropské krabice (minimálně ne dva vedle sebe). Tak jsem vzal normální vypínač(tlačítko) od ABB-Tango, pak jsem vzal tlačítko od xioami (klidně to WXKG12LM, ale já použil levnější WXKG01LM ), rozebral jsem ho a namísto toho mikrospínače jsem zapojil spínací kontakt toho ABB tlačítka. A celý hodle jsem strčil do krabice na zdi. Já tam teda ještě vyměnil baterku CR2032 za 2xAAA, ale to už je detail