Zaprve, ja pod psychopatem nedelam. Ani jsem to nikde netvrdil, to jste mi prisoudili vy. Uz jsem to zazil v jedne firme v Hradci a vyresil jsem to vcelku v klidu. Mimochodem to byl clovek, ktery se vyzival v terorizovani nekterych lidi. Management si ho tam vydrzoval a omlouval jeho chovani, a to i pres to, ze o nem vedel. Bylo to proto, protoze jim castecne vyhovovalo to, ze buzeruje lidi kolem sebe a taky to, ze byl vlastne vcelku dobry programator.
Tzn. takovyto management je plne zodpovedny za chovani dotycneho a vzhledem k tomu, ze dotycny je v podstate nemocny, tak dle meho nazoru nese management vetsi vinu nez on, ze mu jeste ke vsemu jeho chovani pomahali ospravedlnovat, takze on v nem pokracoval.
Rikam, ze kdyby se mi to jako zamestnanci stalo priste, tak to hodlam uz resit okamzitym odchodem, a to ze dvou duvodu. Prvni je ten, ze bych nechtel pod takovym clovekem stravit ani minutu navic. Druhy je ten, ze v zadnem pripade nehodlam jen tak tise odklepat vypovedni lhutu, chci danou firmu a mangement po zasluze poskodit. Nevim proc bych mel stahovat ocas a odbyt si tam dalsi 2 mesice proto, protoze mi to prikazuje stat.
Tak a ted co se zakona tyce. Stve me, ze muzu byt zalovan za zpusobenou skodu predcasnym odchodem. Kdyz se ja sam budu nevhodne chovat, muzu dostat vypoved na hodinu, a zadnou skodu po zamestnavateli vymahat nemuzu. Tak jak je mozne, ze to muze takto fungovat naopak.
Mame nejakou smlouvu a zakony. Ale nad vsemi smlouvami a zakony stoji ustava a s ni listina zakladnich prav a svobod. Ja tvrdim, ze v teto veci je zakon neproporcionalne na strane zamestnavatele. Podle zakona jsou jen 2 duvody, kdy muze zamestnanec dat okamzitou vypoved, a to jsou zdravotni duvody a nevyplaceni vyplaty. Jak je mozne, ze tam chybi 3 opodstatneny duvod k podani okamzite vypovedi: zamestnavatel porusuje prava jednotlivce.
Dam priklad. Zamestnavatel bude vyzadovat prescasy ktere prekracuji zakonnou mez. (doufam ze si to tu zase nejaci blbeckove neprelozi, ze MI nekdo nerizuje prescasy mimo zakonou mez) Nejaky manager si to bude vynucovat. V ten moment ja kozto zamestnanec chci mit pravo podat okamzitou vypoved, protoze firma vuci me porusuje zakonnik prace.
Podobne pripad s psychopatem. Pokud firma umyslne vydrzuje psychopata, ktery me bude terorizovat, chci mit pravo podat okamzitou vypoved, protoze firma porusuje prinejmensim listinu zakladnich prav a svobod.
Kdyz se ja budu chovat vulgarne a s despektem ke svemu nadrizenemu, tak me v te firme muzou vyhodit. A ja zadnou nahradu skody nedostanu. Jak je mozne, ze stat nedava zamestnanci pravo podat okamzitou vypoved v pripade, kdyz se nadrizeny bude chovat vulgarne a k despektem k zamestnanci?
Takze, protoze je tato cast zakoniku prace v podstate debilni a jsem presvedcem ze i protiustavni, necitim zadnou moralni zodpovednost tento zakon o vypovedni lhute v urcitych situacich dodrzovat. Coz ovsem neznamena, ze se necham tahat po soudech