Zákonná výpovědní lhůta a úmyslné dělání potíží

Re:Zakonna vypovedni lhuta a umyslne delani potizi
« Odpověď #30 kdy: 24. 10. 2019, 13:24:23 »
Ale co to tu porad pindate, tady je rec o tom, kdyz nic predavat nikomu nechces, kdyz se chces sebrat a proste odejit, kdy chces zamestnavatele umyslne poskodit, kdyz se chces proste POMSTIT! Kapis to?

Tady zase nekteri maji dlouhe vedeni, ach jo...

Jste morální dopad. Měli by vás zavřít. Ostatně váš příspěvek by na nějaký ten trestný čin ve stádiu pokusu stačit mohl.

OgO

« Odpověď #31 kdy: 24. 10. 2019, 13:36:58 »
Ale co to tu porad pindate, tady je rec o tom, kdyz nic predavat nikomu nechces, kdyz se chces sebrat a proste odejit, kdy chces zamestnavatele umyslne poskodit, kdyz se chces proste POMSTIT! Kapis to?

Tady zase nekteri maji dlouhe vedeni, ach jo...

Nakopat do pr***e zepředu byste potřeboval.

Re:Zákonná výpovědní lhůta a úmyslné dělání potíží
« Odpověď #32 kdy: 24. 10. 2019, 13:44:40 »
Zásadní věc, kterou tu (pokud jsem nepřehlídl) nebyla moc zmíněna.

Pokud podávám výpověď z HPP dohodou, lze se domluvit a výpovědní dobu zkrátit na minimum. Dost často jsem byl svědkem, kdy se z 2 měsíců dělal měsíc 1 a nebo 14 dnů. S člověkem se vždy dalo normálně domluvit ve stylu "Dodělej a předej prosím tuto práci".

Jinak zbytek otázky je klasické čecháčkovství, které třeba v německu nedokážou pochopit:

Čech: "Chci firemní XXX"
Němec: "Proč by si to chtěl? Dyť to vůbec není potřeba k tvé práci."
Čech: "Ušetřím na daních"
Němec: "Proč by si chtěl sakra o*ebávat stát?"

Kit

• 705
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 24. 10. 2019, 14:10:01 »
Jinak zbytek otázky je klasické čecháčkovství, které třeba v německu nedokážou pochopit:

Čech: "Chci firemní XXX"
Němec: "Proč by si to chtěl? Dyť to vůbec není potřeba k tvé práci."
Čech: "Ušetřím na daních"
Němec: "Proč by si chtěl sakra o*ebávat stát?"

Němci zřejmě důvěřují státu, že umí s těmi penězi hospodařit.

« Odpověď #34 kdy: 24. 10. 2019, 14:19:15 »
Modelovy priklad: zamestnavatel ze sve neschopnosti a amoralnosti zamestnava a vydruze kretena obecneho, ktery sikanuje sve podrizene. Tuto skutenost zatajil.

Zakon na to mysli, konkretne na to sluzi 2-mesacna skusobna doba, vtedy mozes odist hned. Za ten cas by si mal zistit ako to vo firme funguje, ake su tam vztahy a ci tam chces zostat.

BTW a preco vlastne to chces riesit? Ved sa podvol a vydrz to tie 2 mesiace. Nie vsetky bitvy v zivote musis vyhrat. Ber to tak, ze ludom sa stavaju zle vecy a jedna sa nahodou stala tebe. Je to osud.

« Odpověď #35 kdy: 24. 10. 2019, 14:23:29 »
Petr K. bude zrejme velice hloupy.

Nejcennejsi, co clovek ma, je jeho jmeno.

Cesky rybnicek je tak malinkaty, ze se potykajici se osoby urcite zase v budoucnu potkaji.

S takovym pristupem muze fungovat jedine lopata u pasu nebo jeji IT ekvivalent.

« Odpověď #36 kdy: 24. 10. 2019, 14:49:13 »
nakreslit picu je srabactvi, odchazi se takto:
https://www.youtube.com/watch?v=6pJC0FLA3Sk

nicmene souhlas se "Standa Blábol"

mhi

• 500
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 24. 10. 2019, 14:54:24 »
Podle meho nazoru (v duchu tematu) nejcennejsi co clovek ma je jeho vlastni osobnost. Pokud se vnitrne chova tak, ze dela jen veci "proto aby si neposkodil dobre jmeno" a ne kvuli tomu, ze to tak citi, prijde mi to spatne - nechtel bych se sebou v takovem rezimu zit.

Je to neco jako "nekradu, protoze kdyby me chytli, citil bych se blbe" vs. "nekradu, protoze nechci krast, poskozovat ostatni".

« Odpověď #38 kdy: 24. 10. 2019, 15:11:38 »
Dobry den,

kratky dotaz vztahujici se k logice vypovednich lhut a zakonum CR.

Zamestnanec muze podat Okamzite vypovezeni pracovniho pomeru ze zakona pouze v pripade, ze mu neprisla vyplata, nebo ze zdravotnich duvodu. V ostatnich pripadech si zamestnanec nemuze jen tak prestat dochazet do prace - pokud to udela, zamestnavatel po nem muze vymahat zpusobenou skodu cimz konci veskera legrace, protoze ta muze byt dost vysoka.

Tudiz neni mozne jen tak zmizet a pokud se k zmestnanci bude zamestnavatel chovat jako ke kusu lejna, tak zakon mu stejne neumoznuje jen tak firmu opustit.

Nicmene co kdyz by zamestnanec, ktery chce okamzite ukoncit pracovni pomer z duvodu rekneme neuctiveho chovani managementu, dal obycejnou vypoved, nasledne vpadl do kancelare generalniho reditele firmy, na zed mu nakreslil kridou velkou pizdu (nulova zpusobena skoda), nafotil to a potom rozeslal emailem nekolika zamestnancum.

V ten moment se stane to, ze jistojiste dostane vypoved na hodinu. Nicmene predpokladam, ze uz po nem neni mozne domahat se zpusobene skody za predcasne ukonceni pracovniho pomeru.

Jak se na toto diva zakon?
ZAPRVÉ k logice výpovědí v ČR
To opatření, že zaměstnanec má povinnost chodit do práce a nemůže jen tak skončit ze dne na den je tam z toho důvodu, aby měl zaměstnavatel čas najít náhradu a tu zaškolit na tvé místo (přičemž ideálně pokud sám svého nástupce zaškolíš).
Dva měsíce tam jsou proto, že i když to absolutně nestačí je to řekněme takový kompromis mezi 0 dnů a dobou reálně představitelnou.
BTW když by se rozhodl toto udělat zaměstnavatel je zaměstnanec v o mnoho lepší pozici, protože má ze zákona nárok na 2 měsíce výpovědní doby a navrch 3 měsíční platy jako odstupné. Navíc v těch 2 měsících má nárok na 1/2 dne volna za týden, na hledání nového místa.
Toť jen proč si myslím že to co zvažuješ udělat je holý nesmysl a jak zde plno lidí psalo nebude to vnímáno pozitivně žádným HR ať je nynější zaměstnavatel jaký chce.

ZADRUHÉ
Neuctivé chování managementu... nechápu co si pod tím mám představit... To ti nakreslili na tvoje auto p..u nebo co? Management firmy tam není pro jednoho zaměstnance a nezodpovídají se zaměstnanci. Proto občas dělají rozhodnutí co dělají, i když si můžeš myslet, že to jsou chybná rozhodnutí, dokonce jim to můžeš i říci, pořád musíš vnímat že nejsi středobod vesmíru.

ZATŘETÍ
Pokud chceš odejít a nechceš se dohadovat předem, podej výpověď a uvidíš že se většinou budou chtít dohodnout na zkrácení doby, nebo na podmínkách za kterých ji prodloužíš.... nicméně podej výpověď klasicky a uvidíš sám.

« Odpověď #39 kdy: 24. 10. 2019, 16:24:58 »
Myslím, že ne každý se tu setkal s tím, co je to pracovat pro psychopata, který se vyžívá v psychickém terroru a má v tom mnoho zkušeností. O to horší je, pokud top management takového člověka přijme. Stalo se mi to, a je to nepříjemné.

Dějí se šílené věci, například psychopat vám neumožní pracovat, a pak vás buzeruje za to, že nepracujete, má všechno velmi precizně promyšlené, přesně ví co udělat, nejste první ani poslední člověk, kterého terorizuje, má v tom často mnohaletou praxi. Hádat se s ním nemá cenu, on se v tom vysloveně vyžívá, být v hádkách je pro něj jako být ryba ve vodě.

Doporučuji si všechny rozhovory s ním nahrávat, a jakékoliv psychické nátlaky ihned, vysloveně ihned reportovat top managementu, a pokud se dějí každých 5 minut, chodit za top managementem neohlášený klidně každých 5 minut. Pokud přijdeš za jeho nadřízeným 5x během 2 hodin, situace se vyřeší ještě ten den. Případně HR. Prostě něco řekne, nereaguj a jdi to ihned reportovat.

Často cílem těchto psychopatů je člověka zahnat tak do kouta, a vyprovokovat, aby je dohnali k zoufalým činům. Nám to může připadat šílené, že chce managementu vymalovat p*ču na zeď, ale kdo si psychický teror nezažil, tak tohle nemůže pochopit.

Vůbec bych se nedivil, kdyby daná osoba byl Roman P***a, ten psychopat koluje po firmách fakt dost a top managementu leští kliky tím, že tu línou verbež pod ním donutí makat, a oni mu to žerou, ve firmě vždy vydrží pár měsíců, protože když se vidí, že nemá výsledky, začíná s terorem i top managementu, a to už pro něj obvykle znamená konec.
« Poslední změna: 24. 10. 2019, 16:27:44 od greenlinuxguru »

« Odpověď #40 kdy: 24. 10. 2019, 16:41:14 »
Jinak, v aktuálním případě, doporučuji návštěvu psychoterapeuta a právníka, u psychoterapeuta počítej do 1.000 Kč / hodina, právník do 2.000 Kč / hodina, určitě se se vším vejdeš do 5.000 - 10.000 Kč, a vyjde tě to rozhodně levněji a rychleji než malovat něco na zeď.

« Odpověď #41 kdy: 24. 10. 2019, 17:08:42 »
“Never wrestle with a pig in the mud. You get dirty, and besides, the pig likes it.”

Vy***r se na pomstu. To nejlepši co můžeš udělat je s ledovým klidem podat normální výpověď a uzavřít tuhle životní kapitolu a jít dál a netáhnout to sebou. A vědět na co si máš dát příště pozor.

« Odpověď #42 kdy: 24. 10. 2019, 17:19:23 »
Dějí se šílené věci, například psychopat vám neumožní pracovat, a pak vás buzeruje za to, že nepracujete, má všechno velmi precizně promyšlené, přesně ví co udělat, nejste první ani poslední člověk, kterého terorizuje, má v tom často mnohaletou praxi. Hádat se s ním nemá cenu, on se v tom vysloveně vyžívá, být v hádkách je pro něj jako být ryba ve vodě.
A jaký to má efekt, když jsem ve výpovědi? On nadává, já na něj koukám a usmívám se, protože právě myslím na pandy. Pandí úsměv č. 3.

Pokud by to bylo opravdu nesnesitelné, dají se v lékarně asi za dvě koruny koupit špunty do uší.

« Odpověď #43 kdy: 24. 10. 2019, 18:06:24 »
Psychopat je len ten ktory si to berie osobne a "trha sa" resp. stresuje ked vie ze uz je vo vypovednej.
Kazdy normalny zapne debilny usmev cislo 3 a pocita ovecky. Co sa tak moze asi stat? Nic. Nervozna osoba sa vynervuje, debilny usmev mu to este 2x prida a? Zautoci na mna?  ;D ;D ;D ;D Alebo? Fakt doktora by potreboval ten kto to riesy v style ideme si robyt zle a uplne cele zle je ten pacient co pise ze staci fuknut a ides. To o tej osobe hovory asi vsetko  :-\

« Odpověď #44 kdy: 24. 10. 2019, 18:40:30 »
greenlinuxguru: Já blázna jako nadřízeného zažil. Ale protože nejsem taky blázen, řešil jsem to jako člověk a neměl jsem potřebu se mstít někomu, kdo zaměstnává nemocného člověka. Civilizovaně jsem podal výpověď, ústně jsem sdělil důvody a pak "zapomněl úplně všechno, co jsem se kdy zaučil". Blázen chvilku vyskakoval jak čertík z krabičky, a když zjistil, že na mě nemůže, tak dal pokoj. V novém zaměstnání jsem se spolu s vedoucím tomuhle zasmál, protože - světe div se - mu onen blázen nebyl neznámý.