Zdravím, zase jedna do pléna.
1. rozprodával jsem PC, SW i HW, za pěkný balík licencí (hry, programy, steam, origin,...) mi jeden z kupujících nezaplatil, respektive, stejně jako s ostatními jsem se domluvil, že pošle peníze na účet, hodí mi na email potvrzení z banky o transakci a pošlu klíče/přihl. údaje. Bankovní potvrzení poslal, ale peníze stejně nepřišli, nějak to ošulil.
2. vím.. blbec... atd... ale tohle je poprvé co se mi to stalo, doteď jsem i při částkách 5-10 tis. měl dobré zkušenosti
3. stáhnout si licence zpátky by teoreticky šlo, ale zaprvé je už nechci a za druhé v případě her co já vim co s tím stihl udělat a stálo by to dost času
4. vymáhat to nejde, protože nemám číslo jeho OP, adresu, celé jméno atd. To bych nic neprodal, kdybych po každém chtěl smlouvu a plné údaje na bazoši..., mám jen jeho FB, tel číslo (mluvil jsem s ním, proto se mi to zdálo, že to stojí za risk) a asi stovku emailů s výmluvami, proč nepřišli peníze, teď už nereaguje.
To jsem si myslel, že když mu chci ukázat, že tohle se nedělá, tak si někde zaplatím právníka/nevim a udělám mu problém, ale u všech to skončí tím, že nemám jeho občanku... wtf už je to pár měsíců a stále mám chuť to nenechat plavat