Pracujem ako developer a momentalne ako zivnostnik ale je to v podstate tpp. Rad by som casom presiel na homeoffice (prestahovanie sa niekam mimo hlavneho mesta => menej ponuk, volnost), ale to moc firiem nepovoluje, preto ma zaujali stranky ako weworkremotely, remoteok, ai. Mate niekto nejake skusenkosti s takymito strankami, alebo podarilo sa vam najst takto pracu na remote? Popr. ak mate nejake tipy, budem rad.
Dakujem
Zacinam jako jediny remote clen on site teamu uz 9 rok. Pred tim jsem pracoval s prakticky stejnyma lidma skoro 5 let ve stejne kancelari. Vse funguje docela normalne. Musim davat vetsi usili do cteni commitu, diky tomu mam velmi dobry prehled. Vetsinou dostavam tasky, kde moc na ostatnich nezavisim, ale to jsem mel i kdyz jsem byl ve stejne kancelari.
Vyhoda je i pro ten tym, ze ja se sice neucastnim tech jejich diskuzi mimo porady, ale zase nejsem ovlivnen tim spolecnym nazorem jak co resit a delam jim u dulezitych veci takovou "oponenturu".
Je dulezite se sam ucit, platit si i vlastni vzdelavani. Ucit se od ostatnich jde pouze ctenim jejis zdrojaku a sem tam se na neco zeptat.
Pokud ty lidi znas a jsi schopen se sam ucit, navrhujes bezne zmeny systemu, nejsi jen pasivni clen tymu, tak si myslim, ze ti to muze vyjit. Obrovska vyhoda je pokud ty lidi uz znas.
Nemuzes sice pocitat s nejakym kariernim rustem, ale pokud je struktura firmy plocha, tak stejne neni kam rust
. Vyhodou je, ze se timto docela dobre odstinis od byrokracie a muzes se soustredit na technicke tasky. Budes dostavat casteji nez ostatni tasky, do kterych se ostatnim moc nechce, nebo uz par lidi nevi co stim a ty to nadavani tech lidi neslysis, takze nejsi tak rezistivni na tom zacit delat jako ostatni, co jsou s nima v kanclu
. Tim si ale vytvoris i trochu unikatni pozici.
Je super, ze kdyz je potreba, tak jsem porad doma. Dalsi nevyhoda je, ze zacnes byt asi trochu vic uzvaneny, kdyz uz nekoho potkas.