Jsem na homeoffice 10+ let a uživit se bez problému dá - s těmi weby i bez nich.
Už bych se do žádné práce, kde se musí docházet "někam" nešel i když začátky nebyly snadné - holt když si pracovní dobu určuješ sám, vyžaduje to nadstandardní dávku sebeovládání a to mi ze začátku moc nešlo
Firmy mají požadavky na docházku, protože je stále dost lopat, které na to bez jakékoli protihodnoty přistoupí a vůbec jim nepřijde divný "bonus" v podobě vody, ovoce a ultimátního kávovaru na jedovaté chemokapsle. (to je s tou výplatou tak blbé, že nemám na kafe a svačinu, nebo co?)
Pokud něco umíš, uděláš to v klidu dle vlastního plánu mnohem efektivněji. Ušetřený čas (u mě to bylo jistě až 50%) můžes dát do další práce (více peněz), nebo jako já do vlastního volna. Takže vstávám opravdu za mnohem méně, než je rootovský standard 200K, ale já prostě už nemám další čas, který bych mohl prodávat. Pohybuji se kolem průměrné mzdy, ale drtivá většina mého času je moje soukromé volno. Když bych zabral, tak si těch 200 dám, ale... jak říkám, já svůj čas prodávat nebudu.
Odpověď ohledně jakékoli formy sdílení kanceláře je jednoznačná - NIKDY.
Uznávám jedinou výjmku - když v tom kanclu sedí třeba 2-3 lidi, kteří aktivně dřou na společném projektu a musí spolu komunikovat, atd. Cokoli jiného znamená ztrátu času.