Jak na problémy se spaním u programátorů?

Xxxxxx

Re:Jak na problémy se spaním u programátorů?
« Odpověď #15 kdy: 12. 10. 2018, 23:50:37 »
Vecer ctu tolkiena, lovecrafta a krasne usinam.
ke cteni par piv a je to tutovka.
Hlavne vypnout mobil a notas aspon hodku pred zalehnutim.

grg

« Odpověď #16 kdy: 13. 10. 2018, 03:35:41 »
Ja som si všimol, že keď čokoľvek čítam tesne pred spaním (papierová kniha nemá až také zlé účinky ako tablet/mobil, ale mierne tiež), alebo sa venujem hocijakej činnosti na PC, tak tiež mám problém zaspať. Čiže moje riešenie je aspoň poslednú hodinu nerobiť nič také. Keďže mám 3 deti, tak nemáme problém s manželkou stráviť tento čas upratovaním, v lepšom prípade si pozrieme nejaký diel nejakého detektívneho seriálu...

jpu

« Odpověď #17 kdy: 13. 10. 2018, 07:18:47 »
Riesenim by mohol byt melatonin. Da sa zohnat v lekarni a bez predpisu

tralala

« Odpověď #18 kdy: 13. 10. 2018, 09:28:37 »
Mne dost pomohla aj sauna a ist do wellnesu dva krat do tyzdna. Ked to robis pravidelne tak to spravi aj s tvojou psychikou zazraky

vim

« Odpověď #19 kdy: 13. 10. 2018, 09:45:54 »

Melatonin je pěkná sračka (v CŘ cca 10 let back byla na předpis, ale v SK se dala koupit bez předpisu), zkoušeli jsme na VŠ, prý se pěkně  před zkouškou vyspíme a tak.
Zabere rychle, hluboce se prospíš, ale ráno jsem měl takový divný pocit, že  jsem vůbec nespal. Někdo si ho pochvaloval, že se super vyspal... každopádně je to na dluh

Co ti pomůže zaspat, hodím pár tipů co jsem si vyzkoušel
- sport, stačí delší procházka z/do práce
- omezit chlast
- nežrat na večer (střeva musí makat, budí tě to)
- nekouřit (nezdá se, ale nikotin je pěkný stimulan)
- pít kafe max jen dopoledne
- nemakat večer (vím,  je to problém)
- stávat pravidelně a brzy,  třeba v 6:00 - asi nejdůležitější bod

« Odpověď #20 kdy: 13. 10. 2018, 13:30:18 »

Melatonin je pěkná sračka (v CŘ cca 10 let back byla na předpis, ale v SK se dala koupit bez předpisu), zkoušeli jsme na VŠ, prý se pěkně  před zkouškou vyspíme a tak.
Zabere rychle, hluboce se prospíš, ale ráno jsem měl takový divný pocit, že  jsem vůbec nespal. Někdo si ho pochvaloval, že se super vyspal... každopádně je to na dluh

Potvrdzujem... to mi dali v nemocnici (mal som ine zdravotne problemy nesuvisiace so spankom, ale v nemocnici som nemohol zaspat) - clovek po tom rychlo zaspi, ale skratka to nieje ono... mal som pocit, ze som zmurkol a uz bolo rano, neprislo mi to vobec prijemne, akokeby mozog vobec neodychoval...

Inak este odporucam skusit cervene/oranzove osvetlenie v miestnosti (led-pasiky alebo lampy), a k tomu potlacenie modreho svetla na monitore (na linuxe pouzivam redshift - da sa nastavit automaticky)...
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.

Trollopata

« Odpověď #21 kdy: 13. 10. 2018, 14:16:06 »
Čaj z oregána, bazalky, třezalky, meduňky nebo šafránu (klidně i kombinaci) a před spaním až do odpadnutí dělat cokoliv nepracovního, klidně i vysoce neužitečného, ale hlavně zábavného (třeba pařit hry). A snížit počet kafí na max. jedno denně, a to ideálně později odpoledne – ne po jídle, a ani hned ráno nebo pozdě večer.

To je jedno

« Odpověď #22 kdy: 13. 10. 2018, 15:07:14 »
Tu kávu příliš demonizujete. Kvalitní arabika má relativně málo kofeinu. Dávám 6-8 espress denně a když s tím končím kolem 17.hod tak není problém.
Základ je začít být fyzicky aktivní. Současná doba je taková jako nikdy v nepotrebe fyzicky pracovat na uziveni se. Ničí to lidem zdraví když to nějak nenahrazuji pravidelně. Záda v hajzlu, břicho vyvalene. Do toho Falešné pocit vlastní důležitosti a nenahraditelnosti dostává pod stres.

Trupik

« Odpověď #23 kdy: 13. 10. 2018, 17:36:14 »
Ja som si začal dával budík na večer. Najprv na polnoc, 00:00. Zazvoní, vypneš počítač, ideš sa umyť a spať. Najprv to bol boj a nechcelo sa mi zaspať. Ale postupne sa spánkový cyklus prispôsobil až tak, že som už unavený čakal, kedy zazvoní budík, aby som mohol ísť spať. Potom som ho začal posúvať, po pár mesiacoch vždy o 15 minút. Dnes som na 21:00 a myslím, že nižšie nepôjdem. Nie je to potrebné - mám dosť spánku na to, aby som ráno vstal sám od seba, dosť skoro na to, aby som si stihol zacvičiť, najesť sa a vyraziť do práce ešte než začne ranná špička.

mikrom

« Odpověď #24 kdy: 14. 10. 2018, 00:47:13 »
Ja chodim skoro kazdy vecer cvicit, potom doma sadnem pred pocitac, k tomu dam par piv (alebo trochu vina) a so spanim nemam nikdy problem.

mikrom

Re:Jak na problemy se spanim u programatoru?
« Odpověď #25 kdy: 14. 10. 2018, 00:59:58 »
Vrchol byl, kdyz se me zdal sen v assembleru. Chapete to, a assembleru?! V ASM jsem napsal asi 1% kodu v zivote a tohle byla narocna specialita, kde to jinak neslo. A co je nejhorsi, ten kod ze sna fungoval a funguje dodnes.
To bezne praktizujem, ze ked zaspavam myslim na to, ako by som riesil nejaky aktualny problem v praci (... samozrejme ak ma pri snivani nerusi manzelka  ;D). Par krat sa mi stalo, ze sa mi v spanku prisnilo riesenie, na druhy den som ho v praci vyskusal a fungovalo to.

vim

« Odpověď #26 kdy: 14. 10. 2018, 08:20:41 »
Tu kávu příliš demonizujete. Kvalitní arabika má relativně málo kofeinu. Dávám 6-8 espress denně a když s tím končím kolem 17.hod tak není problém.
Základ je začít být fyzicky aktivní. Současná doba je taková jako nikdy v nepotrebe fyzicky pracovat na uziveni se. Ničí to lidem zdraví když to nějak nenahrazuji pravidelně. Záda v hajzlu, břicho vyvalene. Do toho Falešné pocit vlastní důležitosti a nenahraditelnosti dostává pod stres.

Jasně, kvalitní káva je základ, rozpustné sračky a 10kč kávy z automatu neberu jako kávu, tím si akorád odrovnáš pajšl. Ale kafe není jen o kofeinu, ale taky solidně zakyseluje, to teda působí jen na někoho. Pokud jsi dlouhodobý pijan kávy a dáš si alespoň týdenní pauzu tak se budeš divit o kolik budeš mít víc energie a lepší trávení. První dny  jsou drsné, káva je droga :-)

MasoxCZ

Re:Jak na problemy se spanim u programatoru?
« Odpověď #27 kdy: 14. 10. 2018, 11:44:02 »
To bezne praktizujem, ze ked zaspavam myslim na to, ako by som riesil nejaky aktualny problem v praci (... samozrejme ak ma pri snivani nerusi manzelka  ;D). Par krat sa mi stalo, ze sa mi v spanku prisnilo riesenie, na druhy den som ho v praci vyskusal a fungovalo to.

To mívám taky, v tomhle směru mi funguje i sprcha, vana, sedánek na hajzlu, případně vejšlap na Sněžku, štípání dříví, vykopávání pařezů, a tak.

ET

« Odpověď #28 kdy: 14. 10. 2018, 12:08:14 »
na me zabira cteni pred spanim, ale je potreba si na to udelat cas - tj. ~1hod pred spanim si jit lehnout, vypnout tv/radio (udelat ticho), zapnout lampicku a vzit si knizku - do hodinky jsem mrtvej...

Lol Phirae

« Odpověď #29 kdy: 14. 10. 2018, 12:19:10 »
hodím pár tipů co jsem si vyzkoušel
- sport, stačí delší procházka z/do práce
- omezit chlast
- nežrat na večer (střeva musí makat, budí tě to)
- nekouřit (nezdá se, ale nikotin je pěkný stimulan)
- pít kafe max jen dopoledne
- stávat pravidelně a brzy,  třeba v 6:00 - asi nejdůležitější bod

Tak já myslím, že bych to utrpení radši zkrátil a odešel se pověsit na nejbližší strom...  :o ;D