Můj názor na 1.5k řádků v C# třídě bych nechal stranou, slušné by to nebylo. Já jsem to nepsal a mám bohužel jiné věci na práci, než to refaktorovat. Za ty roky jsem byl i na projektu, kde si týpek všiml, že Visual Studio (tehdy super nová cool and sexy verze 2010 - první verze postavená na WPF) moc nedává třídy, které mají více, než 50k řádků. Proto vzal třídu a rozdělil ji jako partial class na 3 části po cca 45k řádcích, aby se tam dalo přidávat.
Jo, bylo by fajn žít ve světě, kde je čistý kód, vše je zadokumentované, kde Daily Scrum Stand Up Meetings™ netrvají hodinu a půl... bohužel realita dnešních dní není vždy růžová. Prostě do práce se chodí pro prachy a pokud někdo "nemá v pyči", špatně skončí.
Jinak 40k LOC u JavaScriptu? Wow... To bych šel raději zpět do ostravského Tieta nebo jiné korporace, kde dávají pozice architekta za rektální alpinismus spíše než za znalosti a zkušenosti. Fakt, že jeden plugin dokáže zabít VS Code není nic překvapivého stejně jako to, že pro JS projekty se chová jinak než pro C#. Původní otázka byla na .Net pod linuxem, proto jsem napsal zkušenost s těžkopádností a utahaností VS Code pro větší .Net projekty na linuxu.