Vaše největší přehmaty?

Re:Vaše největší přehmaty?
« Odpověď #90 kdy: 04. 10. 2018, 00:55:46 »
Potřebuju restartovat server. Připojím tedy notebook přes Wi-Fi hotspot a slabý mobilní signál na Internet. Na notebooku jen napíšu „ssh user@server“ a hned potom „sudo reboot“. SSH se začne připojovat na server, „sudo reboot“ zatím zůstává v bufferu, aby se poslalo po připojení. Chvilku tedy čekám, pak slyším bell sound (zřejmě timeout SSH spojení) a vidím, jak se mi restartuje notebook. No, holt „sudo reboot“ se z bufferu vysypalo trošku jinam…

Z jednoho startupu: Jedeme prezentovat, co jsme udělali za poslední sprint. Kolega ve vlaku najde ve zdrojácích nějakou totální blbost, já to opravím a do commit message dám zhruba „fixed some shit“. No, běžně zadavateli neukazujeme zdrojáky (nechtěl si je prohlížet), ale zrovna tehdy někdo otevřel „git log“ na velké obrazovce a můj commit byl samozřejmě nahoře. No, zasmáli jsme se a šlo se dál…

« Odpověď #91 kdy: 04. 10. 2018, 11:45:32 »
V predškolskom veku ma trápila veľmi závažná otázka - ak nie je v diere žiarovka, je tam elektrina? Nuž, bola.

Pred pár rokmi som si na vývojársky stroj nahrával dump databázy. Po asi 10 minútach som si všimol, že to nahrávam na ostrý server. Zhodou šťastných náhod sa nič nepokazilo.

user

« Odpověď #92 kdy: 05. 10. 2018, 00:52:42 »
Vcera som chybou v softveri, ktory administruje cez API niekolko desiatok Mikrotik routerov, zo vsetkych Mikrotikov vymazal vsetky zaznamy z tabulky /ip firewall filter (v podstate vypol firewall).

Vzhladom na to, ze vsetky Mikrotiky boli na verejnych IP a vacsina mala zapnuty DNS server s allow-remote-requests, som mal v priebehu hodiny v emaily niekolko abuse messages o dns amplification attack...

...doteraz to opravujem.

Inak, ako to tak citam, nieco podobne tu mozem dopisovat aj kazdy tyzden-dva  ;D ??? :(

pb.

« Odpověď #93 kdy: 05. 10. 2018, 06:25:01 »
...zřejmě timeout SSH spojení...
To je docela přehmat, myslet si, že SSH má nějaký timeout. SSH spojení normálně vydrží věky. Shodil vám to nějaký NAT po cestě. Inu, používat IPv4 je docela přehmat :-)

balki

« Odpověď #94 kdy: 05. 10. 2018, 08:47:50 »
V predškolskom veku ma trápila veľmi závažná otázka - ak nie je v diere žiarovka, je tam elektrina? Nuž, bola.

Pred pár rokmi som si na vývojársky stroj nahrával dump databázy. Po asi 10 minútach som si všimol, že to nahrávam na ostrý server. Zhodou šťastných náhod sa nič nepokazilo.

Alebo sa pokazilo a este si to nevsimli :)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #95 kdy: 05. 10. 2018, 09:15:34 »
...zřejmě timeout SSH spojení...
To je docela přehmat, myslet si, že SSH má nějaký timeout. SSH spojení normálně vydrží věky. Shodil vám to nějaký NAT po cestě. Inu, používat IPv4 je docela přehmat :-)
Jemu se ale spojení nejspíš nenavázalo, prostě výpadek sítě, přes kterej se to nepřeneslo. Tím pádem příkaz spadl z bufferu místo do nově (ne)navázanýho SSH spojení přímo do lokálního terminálu.

pedro

« Odpověď #96 kdy: 05. 10. 2018, 15:19:58 »
mdadm, vyndal jsem spatny disk po failu a jelikoz to bylo R5, prisel jsem o 24TB dat...neprijemne

Trupik

« Odpověď #97 kdy: 05. 10. 2018, 19:00:36 »
mdadm, vyndal jsem spatny disk po failu a jelikoz to bylo R5, prisel jsem o 24TB dat...neprijemne
mdadm --assemble ?

karlik

« Odpověď #98 kdy: 05. 10. 2018, 20:50:47 »
Ještě jako kluk znalý počítačů jsem šel na PC matky, kde měla účetnictví.
Byl tam DOS nebo snad Win3.1, přesně už nevím.
Otevřu Norton Commander, vidím vlevo C:, vpravo C:.
Tak jsem to pravé "C" smazal.  ;D

Fuki

« Odpověď #99 kdy: 05. 10. 2018, 20:52:02 »
mdadm --assemble ?

Kto este nerozbil Raid5 ruku hore :-)

grg

« Odpověď #100 kdy: 05. 10. 2018, 22:46:59 »
Tak jsem to pravé "C" smazal.  ;D
To je stará anekdota, počul som ju už z mnohých strán, takže sa pravdepodobne nikdy skutočne nestala.

agent

« Odpověď #101 kdy: 05. 10. 2018, 23:18:16 »
Kto este nerozbil Raid5 ruku hore :-)
Přiznávám se, že se mi to nikdy nepodařilo - hotplag disky na Compaq/HP array řadičích vždycky hezky červeně svítily/blikaly, že bylo těžké sáhnout vedle.
A kdo to s dostupností dat myslí vážně, přidá si do pole spare disk a pak to přežije i vytažení špatného disku po odchodu jiného disku - jen nesmí technik k zákazníkovi moc spěchat, aby se stihl ten nový disk dopočítat :-) 

PetrM

« Odpověď #102 kdy: 08. 10. 2018, 08:38:46 »
Za sebe můžu říct, že největší katastrofa byla způsobena řetězcem událostí:
1) Nechal jsem se zákazníkem ukecat na vývoj zařízení s procesorem od Atmelu
2) Uvěřil jsem, že Atmel toho brouka testovala hodnoty v datasheetu odpovídají skutečnosti
3) Nečekal jsem, že s novou revizí čipu se změní i obsah a mapování registrů u periferek

Tož asi tak...

pedro

« Odpověď #103 kdy: 08. 10. 2018, 09:05:09 »
R5 jsem tehda znicil hlavne diky svemu (neopravnenemu) sebevedomi.
Vytazeny disk (ten co byl koser :D ) jsem rozmlatil a vyhodil do el.odpadu.
Zjisteni o 5 minut pozdeji na ssh bylo TVRDE :D...
Nastesti tam nebylo nic moc duleziteho. Nekolik virtualu "podradnych" funkci, jejichz vypadek nikdo moc nepocitil.

« Odpověď #104 kdy: 08. 10. 2018, 11:10:51 »
Jedna humorna: Nastavovat firewall na dalku a tim odstrihnout sam sebe od aministracniho rozhrani se uz urcite stalo vetsine ctenaru ROOTa. No a me se to povedlo po vzdalenem pripojeni. Hodne vzdalenem, ten stroj byl na Novem Zelandu. Byla "sranda" to pak s casovym posunem resit po telefonu.