Ale kde jste přišel k tomu, že křesťanská víra se nevyvíjí, že je dogmatická a je zde svatá neměnná pravda? Jen reformace je příkladem, že křesťanství se vyvíjí a není dogmatické, ve smyslu neměnnosti. Nebo baptisté či letniční hnutí kolem roku 1900. Či jiná obrození a že jich v poslední době je.
Já netvrdil, že se nevyvíjí. Proč máte pořád potřebu si vymýšlet a vkládat mi do klávesnice vaše bludy? I když se vyvíjí, premisy zůstávají neustále stejné, nemění se.
No a ohledně gravitace a skoku. Tak to už tady také proběhlo. Nepopírám, že věci padají. Nyní to vysvětluje teorie gravitace a za sto let, patrně budeme mít více poznání, tak možná přijde teorie jiná. Takže tomuhle argumentu nerozumím. A už vůbec nevím proč bych měl skákat, to je stokrát omílaná blbost, která se neustále opakuje.
A jakou teorii byste si představoval? :-D Gravitace je prokázaný a vysvětlený fakt. Že tomu nerozumíte, není má chyba. Skákat byste měl proto, abyste pochopil rozdíl mezi vědou a náboženstvím. Věda něco tvrdí a podporuje to důkazy a experimenty, které lze opakovat se stejnými výsledky. Náboženství něco tvrdí a podpírá to maximálně tak tvrzeními údajného božího syna a jeho učedníků, kterým náhodou lidé uvěřili. Evidentně tu stokrát omílanou blbost je potřeba omílat dál, protože to řada jedinců pořád nepobrala.
Ach jo. Můžeme se bavit normálně s argumentací a s alespoň s minimální logikou? Kde jste prosím vzal, že nerozumím gravitaci, resp. gravitační teorii? V základu jsme to měli na ZŠ. Jsem sice už o něco starší, ale něco si snad pamatuji ... Navíc nemám jen tu ZŠ.
Stále mícháte jablka s hruškami. Vykázat křesťanství do říše bájí (nebo jak váš postoj specifikovat), protože nepracuje s vědeckými argumenty, či že je dogmatické, to je unikum. Když Vám pak argumentuji, že i křesťanství se vyvíjí a vědě věřím, konkrétně tomu, že předměty padají, což aktuálně vysvětluje teorie gravitace. Tak to pak "upřesňujete" tím, že premisy náboženství zůstávají neustále stejné. A pak mne zas obviňujete, že nerozumím rozdílu mezi náboženstvím a vědou. Zatímco stále píšu, že ve věci Boha víra. Prosím udělejte si v tom pořádek a pak diskutujte. Nebo mi to prosím vysvětlete, neboť se ve vašich postojích poněkud ztrácím.
(Pro úplnost mého postoje: Je otázka, kterým teoriím se přikláním, padž je jich mnoho a mnohé nejsou vzájemně konzistentní. Viz proběhlá diskuze o evoluci.)