Naděje se nerovná víra, vždyť to píšu, naděje je jedna z forem víry
Naděje není víra, je to jedna z forem víry. Škoda není auto, je to jeden z modelů aut. LOL :-D
Musíte to dosadit přesně. Škoda se nerovná auto, je to jedena z automobilových značek.
Když někomu důvěřuji, tak mu věřím.
Ano, když je to šedá, tak je to v podstatě černá. Nebo bílá? :-D
Když je to šedá, je to někde mezi a může mít blíž k bílé nebo černé. Vy ovšem tvrdíte, že šedá neexistuje, viz váš příměr s těhotenstvím.
Jen potvrzujete co jsem uvedl, nerozumíte píjmu víra.
LOL :-D
Absence argumentu
Těhotenství není víra, to je špatná analogie.
MEGA LOL :-DDD
Opět absence argumentu, v kombinaci s tou šedou se jen ztrapňujete.
Prostě máte omezený rozhled.
GIGA LOL :-DDDDDDD Člověk, který pokládá naději, důvěru a víru za synonyma, mi píše, že mám omezený rozhled.
Já je nepovažuji za synonyma, to jste špatně pochopil.
Absence víry je jistota,
Co že to? Na takovou hovadinu jste přišel kde? Když řeknu "nevěřím, že se nabourám", tak se prostě nenabourám a hotovo? :-DDD
Ne, vy to vůbec nechápete. :-) Když řeknete nevěřím, tak nemáte jistotu a je to zase jen projev víry, akorát podaný v záporu. Ve stejném významu můžete říct věřím že nenabourám. Jasný projev víry.
Ateismus není absence víry, ateismus se zabývá výhradně otázkou víry v boha, nikoliv vírou obecně.
Myslel jsem, že tady jsou lidé natolik inteligentní,, aby si dovodili z tématu, že když píšu o víře, myslím tím víru v boha. Evidentně jsem se spletl.
Opravdu inteligentní lidé by si přečetli celou diskusi a zjistili by, že se to tady už řešilo a já osobně jsem upozorňoval, že je potřeba rozlišovat obecnou víru od náboženské, protože náboženští fanatici to s oblibou zaměňují a vyvozují z toho nesprávné závěry. Já v diskusi navíc uvádím, že i ateismus je víra, takže v diskusi se objevuje víra i v jiných kontextech, a to pomíjím že diskutujene i o dalších formách víry jako je důvěra nebo naděje na obecné úrovni, nikoliv náboženské.
No nic, končím. Takovou snůšku nesmyslů nemá vůbec cenu komentovat.
V tomto příspěvku jste se projevil stejně jako věřící dogmatik :-). Upozornil jsem vás na zcela evidentní chyby ve vašich úvahách, ale nedovedete si je připustit, byť tomu nedokážete věcně oponovat. Vstoupil jste do diskuse arogantně s pochynostmi o inteligenci ostatních, ukázalo se, že vám samotnému to moc nemyslí a se stejnou arogancí diskusi opouštíte :-).