Jaké GUI na C++

n

Re:Jaké GUI na C++
« Odpověď #30 kdy: 18. 04. 2018, 02:02:25 »
Pokud si myslíte, že se na takovej projekt hodí přímo jinej program tak vemu to...

Ano hodí se na to jiný program. Pokud chceš dělat hru, nemá smysl znovu vynalézat kolo. Vezmi rovnou nějaký game engine: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_game_engines
Jestli chce dělat "Sportovní manažer" jak je znám já, žádný herní engine k tomu nepotřebuje a spíš by si to tím zbytečně komplikoval. Jako zbytečná komplikace mi přijde i psát něco takového v C++ ale to už je jiný problém...

Jako klidně si nechám poradit, pokud máš lepší nápad ;) V čem myslíš, že píšou hry jako FHM nebo EHM?
Jestli chces skutecne poradit a uneses to, tak se prestan fixovat na svuj genitalni napad a udelej si prachsprostou hello world aplikaci podle prvniho tutorialu co najdes. Pokud to zvladnes a jako bonus jeste pochopis jak funguje, muzes pokrocit k necemu dalsimu.

Honza

« Odpověď #31 kdy: 18. 04. 2018, 08:06:05 »
Pokud si myslíte, že se na takovej projekt hodí přímo jinej program tak vemu to...

Ano hodí se na to jiný program. Pokud chceš dělat hru, nemá smysl znovu vynalézat kolo. Vezmi rovnou nějaký game engine: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_game_engines
Jestli chce dělat "Sportovní manažer" jak je znám já, žádný herní engine k tomu nepotřebuje a spíš by si to tím zbytečně komplikoval. Jako zbytečná komplikace mi přijde i psát něco takového v C++ ale to už je jiný problém...

Jako klidně si nechám poradit, pokud máš lepší nápad ;) V čem myslíš, že píšou hry jako FHM nebo EHM?
Hele, Kefalín, a co vy si představujete pod takým "Sportovní manažer". To jako hru, kde šťoucháš nějaký pajďuláky a ty čutají do mičudy? A nebo appku, která pracuje s daty ze sporttesterů? A nebo ještě něco jiného?

MarSik

« Odpověď #32 kdy: 18. 04. 2018, 10:05:39 »
V dnešní době bych pro sportovní manažer použil rozhodně serverový jazyk (Python, node.js, Java) dle znalostí + HTML5 GUI. Jediným důvodem pro C++ a game engine by mohlo být "sledování přenosů" ze zápasu. Ale to už není žádná sranda a v jednom člověku je to na desetiletí práce po večerech.

Mimochodem, webových sportovních manažerů je plný google.

caca

« Odpověď #33 kdy: 18. 04. 2018, 13:58:24 »
To jste trochu odbočili nikdo nebude programovat hru, nebo dělat game engine. A rozhodně nebudu dělat webou hru.

Otázka byla v čem udělat šlušný uživatelský rozhraní, nic víc. Sám na to už nějak příjdu

Neviditelný

« Odpověď #34 kdy: 18. 04. 2018, 15:48:40 »

To já nevím ale pokud to jsou hry s nějakou historií, které jen každý rok tak nějak aktualizují, nejspíš to bude v C++, protože se nikomu nechce to zgruntu přepsat do něčeho jiného. Zajímavou možností by mohl být třeba Python a Qt, pro Windows-only aplikaci klidně třeba C# a WPF nebo co to teď na .NETu zrovna frčí. Už pěkně dlouho ale platí, že použitý programovacáí jazyk není většinou moc podstatný.

caca

« Odpověď #35 kdy: 18. 04. 2018, 22:09:37 »
tímhle to asi uzavřu...zkusim ten QT....akorát v těch projektech mam vybrat?
Knihovna c++ ??? nebo Plain C++ Application nebo úlpně něco jiného?

Moc bych to tady, už nerozváděl..jen někdo pisněte co z toho...neměl jsem moc času to studovat

Neviditelný

« Odpověď #36 kdy: 19. 04. 2018, 00:09:05 »
Vyber Qt widgets application a dostaneš předgenerovaný projekt s prázdným UI. No a pak si nastuduj nějaký dobrý tutoriál, na internetu je jich asi tak deset tisíc.

caca

« Odpověď #37 kdy: 19. 04. 2018, 13:10:20 »
OK dík..objednal jsem si nějakou knížku přímo na qt gui v češtině..
akorát mam poslední dotaz a to kde stáhnu nějaký další tools a vychytávky do qt?
koukal jsem na internetu na pár tutorialů...a mají tam hodně věcí co v základní verzi nejsou..
tak kdyby někdo byl tak hodný a hodil třeba nějaký/nějaké linky... předem dík

n

« Odpověď #38 kdy: 19. 04. 2018, 15:03:45 »
Priklad takovych "tools a vychytavek" ktere by te zajimaly?

Neviditelný

« Odpověď #39 kdy: 19. 04. 2018, 16:05:01 »
koukal jsem na internetu na pár tutorialů...a mají tam hodně věcí co v základní verzi nejsou..
Qt nemá žádnou "základní" a "extra" verzi. Existuje sice placená verze Qt, tam ale člověk platí hlavně za oficiální podporu od vývojářů. Pár modulů navíc sice má ale dost pochybuju, že zrovna ty máš na mysli. Dovolím si tvrdit, že všechny tutoriály na netu (vyjma těch na qt.io) jsou zpracované s nekomerční verzí Qt bez jakýchkoliv addonů.

caca

« Odpověď #40 kdy: 27. 04. 2018, 14:18:39 »
Dík kluci za podporu.
Akorát mě napadl malej detail, kterej bych měl vědět, ale bohužel nevim.
Dám příklad, když chci mít nakej banner s odkazama na další okno, třeba vlevo a nahoře, tak aby zůstali pokaždý při každým dalším otevřeným okně na svým místě jako základ toho GUI. Tak dělam další okna pokaždý s tou šablonou nebo jde udělat okno samotný který budu otvírat jako zvlášť. Ale základ zůstane stejnej?

třeba tady to dělá všechno kompelt znova (má to asi 4min)
https://www.youtube.com/watch?v=cOViDcYWNCI&t=44s

nebo tady je to vysvětlený jinak (má to asi 50min)
https://www.youtube.com/watch?v=27PvtxWlV-o&index=18&list=PL3pqUFLhrCZAEWDw_W-TootXKUl8rjRjn

Jde o to že kdyby byli ty odkazy vždy na svým místě a jenom se editovalo to nový okno bylo by to jednoduší, tak mi napište prosím jak to je? Jestli to musim dělat komplet nebo můžu návat jenom linky na to další otevřený okno

uuuuuuuu

« Odpověď #41 kdy: 27. 04. 2018, 15:21:20 »
Tak so oddedis svuj widget  od hlavniho okna a budes mit tam tlacitka, a do tohohle pak vkladas dalsi widgety.

caca

« Odpověď #42 kdy: 27. 04. 2018, 15:25:01 »
Tak so oddedis svuj widget  od hlavniho okna a budes mit tam tlacitka, a do tohohle pak vkladas dalsi widgety.

Takže to jde OK...nakej návod nemáš nebo tak něco? Nikde jsem nic nenašel...byl bych moc rád

uuuuuuuu

« Odpověď #43 kdy: 27. 04. 2018, 15:33:12 »
Gui widgety jsou tridy takze dedi.
A muzes mit widget je kontejner muzes vkladat dalsi.
A taky je schovavat.

caca

« Odpověď #44 kdy: 27. 04. 2018, 15:48:07 »
A nemáš nějakej tutoriál jak to funguje? Docela si to nedokážu úplně představit v praxi...