Neuznané výkazy

anonym

Re:Neuznané výkazy
« Odpověď #45 kdy: 09. 03. 2018, 19:51:30 »
Ano, v Unicornu je skutečně 50:50 poměr fixní a osobní ohodnocení. Zda to má oporu v zákoně, nevím, nezkoumal jsem.

Kdo tam byl, tak víte, že se tam pracuje v napěchovaných malých kancelářích, kde jsou monitory otočené dovnitř. Není možné nepracovat, aniž by o tom někdo jiný nevěděl. Normálně jsem pracoval.

Ty odhady nebyly ode mě, ale od někoho, kdo ten projekt analyzoval a pak musel na jiný projekt.

Pracuji tak 2 roky, takže pokud jsem vážně takový lempl, tak nevím, proč čekali tak dlouho.

Soudit se asi nebudu, protože na to nemám. Nemám kontakt na doktora, co mi napíše neschopenku na dobu výpovědní lhůty a ani nechci mít špatnou referenci. Ale neberu zrovna moc a polovina výplaty pryč pro mě vážně není snadná záležitost.

aaa

« Odpověď #46 kdy: 09. 03. 2018, 20:37:11 »
Tak ono na nemocenské bys měl stejně ještě méně, ale čistě hypoteticky by ti možná doktor dal pro jistotu ruku do sádry, pokud by sis ji pořádně narazil. A možná bys to ukecal i na vycházky.

anonym

« Odpověď #47 kdy: 09. 03. 2018, 21:20:30 »
A k těm výkazům by se mělo  každých 15 minut vykazovat, ale většina managerů toleruje udělat výkazy po práci. Musí to být po 15 minutách ale.

Problém je, že se vykazuje do jejich super pomalého systému, kde vytvořit novou položku trvá ukrutně dlouho. Do jedné 15 minutovky je navíc třeba vyplnit i "kód artefaktu", to je nějaká položka v jejich systému, která má formát třeba USY.B~BRC.IMP18 a je nutné si ji pamatovat nebo mít někde napsanou. A takových položek je obvykle několik podle druhu práce. Pak když jste na víc projektech, tak musíte správně vybrat projekt ještě a svou roli na něm a ty role mají podobný název, třeba USY.B~PAK.DEV. Pak do popisku musíte ještě vyplnit i kód ticketu z Jiry (dohledávat, na kterém ticketu se pracovalo) nebo z klientského systému. Pak čas od-do a takhle 32x každý den. Ale tím to ještě nekončí, pak je nutné si vykázat ještě do Jiry nebo do systému klienta a tam se to popisuje zase jinak.

Výkazy se neproplácí. Někdy mi to trvá třeba i přes hodinu. Nevím, jestli je to běžný standard, je to moje první firma. Hodně lidí na to tady nadává.

#

« Odpověď #48 kdy: 09. 03. 2018, 21:41:05 »
Výkazy se neproplácí. Někdy mi to trvá třeba i přes hodinu. Nevím, jestli je to běžný standard, je to moje první firma. Hodně lidí na to tady nadává.
Tady sis sam odpovedel. Uprimne, to je spis koncentrak, ne neni to bezny rozhodne a bud rad, ze odchazis :).

Na cestu sbohem, to klidne sdel i tem co nadavaji, ale pride mi to cely pritazeny za vlasy, tak snad to neni troli vlakno.

xaz

« Odpověď #49 kdy: 09. 03. 2018, 22:06:10 »
Soudit se asi nebudu, protože na to nemám. Nemám kontakt na doktora, co mi napíše neschopenku na dobu výpovědní lhůty a ani nechci mít špatnou referenci. Ale neberu zrovna moc a polovina výplaty pryč pro mě vážně není snadná záležitost.
Podla toho tonu ako pises to vypada tak, ze si to uz vopred vzdal. Si fakt taka ovca, ze nechas aby s tebou ini robili co sa im zachce? Uvedom si, ze svoj zivot mas vo vlastnych rukach, tak sa vschop a vyventiluj sa aspon na tom managerovi. Sprav mu vo firme peklo. Nic ine si nezasluzi. Eskaluj to. Takych managerov su 2 zadeke - myslim ze ho vedenie tiez kopne do zadeke.

anonym

« Odpověď #50 kdy: 09. 03. 2018, 22:22:35 »
Tady sis sam odpovedel. Uprimne, to je spis koncentrak, ne neni to bezny rozhodne a bud rad, ze odchazis :).

Na cestu sbohem, to klidne sdel i tem co nadavaji, ale pride mi to cely pritazeny za vlasy, tak snad to neni troli vlakno.

Pokud nevěříte, zkuste si to tam nebo se zeptejte někoho, kdo tam pracoval jako vývojář.

Podla toho tonu ako pises to vypada tak, ze si to uz vopred vzdal. Si fakt taka ovca, ze nechas aby s tebou ini robili co sa im zachce? Uvedom si, ze svoj zivot mas vo vlastnych rukach, tak sa vschop a vyventiluj sa aspon na tom managerovi. Sprav mu vo firme peklo. Nic ine si nezasluzi. Eskaluj to. Takych managerov su 2 zadeke - myslim ze ho vedenie tiez kopne do zadeke.

To je pravda, ale nemám prostředky na to se soudit s tak velkou korporací. Zaměstnávají tolik lidí, že bych se divil, kdyby jejich smlouvy a praktiky neměli prodiskutované s právníky. Ono se to takhle snadno mluví hrát si na hrdinu, ale já na tohle hraní jednoduše nemám peníze. Mám strach, že mě budou dávat jen polovinu výplaty. Pro mě je to otázka existence, nemohu si dovolit to, co mi radíte. Nemám sice jistotu tak jako tak, ale s Vaší radou ty peníze určitě nedostanu.

xaz

« Odpověď #51 kdy: 09. 03. 2018, 22:22:38 »
Az doteraz som mal dojem, ze Unicorn je slusna firma. Pamatam si jeden projekt, ktory pre nas robili. Vysledok bol nakoniec dobry. Ale s dojmami je to podobne, ako ked mas slusneho suseda, zdravis sa s nim a obcas s nim hodis aj rec a potom sa nahodou dozvies, ze mlati manzelku, alebo tyra svojho psa. Potom sa uz s takym clovekom radsej nebavis. Podobne odkedy som sa dozvedel, ze v Zoo Bojnice tyrali medveda a nakoniec ho zastrelili tam nechodim.

Labrat

« Odpověď #52 kdy: 09. 03. 2018, 22:27:40 »
Az doteraz som mal dojem, ze Unicorn je slusna firma. Pamatam si jeden projekt, ktory pre nas robili. Vysledok bol nakoniec dobry. Ale s dojmami je to podobne, ako ked mas slusneho suseda, zdravis sa s nim a obcas s nim hodis aj rec a potom sa nahodou dozvies, ze mlati manzelku, alebo tyra svojho psa. Potom sa uz s takym clovekom radsej nebavis. Podobne odkedy som sa dozvedel, ze v Zoo Bojnice tyrali medveda a nakoniec ho zastrelili tam nechodim.
V Bohnicích týrali retarda elektrošoky a ejhle javaman.

mikrom

« Odpověď #53 kdy: 09. 03. 2018, 22:48:18 »
Zazil som na scrume ineho teamu ako je to s odhadmi pracnosti. Niektori programatori sa vzajomne na scrume niekedy nasieraju,  niekde sa pouziva tzv agilny poker. Programator, ktory to bude riesit povie ze mu to bude trvat najmenej 8 hodin a jeho dvaja kolegovia ho zneguju a povedia ze to je trivialne a dali by to za 1 - 2 hodiny. Nakoniec sa schvali, ze na to ma 2 hodiny. Potom ma dotycny stress, urobi to pri max vykone cca za 6 hodin a vykaze na to radsej na 2 hodiny aby nevyzeral medzi tymi majstrami sveta ako blbec.

To si 2 roky vydrzal vykazovat kazdy den 32 zaznamov? Tak je nacase, ze odtial vypadnes, lebo inac by si skoncil na psychaiatrii. Ja ked som sa dostal do firmy, kde sa mi to nepacilo som odisiel radsej este v skusobnej dobe. Kazdopadne mas dobry start + skusenosti a v buducnosti si hladaj taku firmu, aby si namiesto prace nemusel riesit zbytocny stress. Ale este predtym ako odides, nezabudni sa vysporiadat s tym managerom, ktory ti ublizil. Ako tu uz niekto pisal, problem eskaluj. Moj osobny nazor je ze manager pochybil a musi byt potrestany.  Prajem ti vela stastia.

aaa

« Odpověď #54 kdy: 09. 03. 2018, 22:52:15 »
To je pravda, ale nemám prostředky na to se soudit s tak velkou korporací. Zaměstnávají tolik lidí, že bych se divil, kdyby jejich smlouvy a praktiky neměli prodiskutované s právníky. Ono se to takhle snadno mluví hrát si na hrdinu, ale já na tohle hraní jednoduše nemám peníze. Mám strach, že mě budou dávat jen polovinu výplaty. Pro mě je to otázka existence, nemohu si dovolit to, co mi radíte. Nemám sice jistotu tak jako tak, ale s Vaší radou ty peníze určitě nedostanu.

Ale on pravděpodobně nemyslí soud.  :)
Má na mysli takovou věc, jako že to prodiskutuješ s jeho nadřízenými a případně krátce po diskusi podáš výpověď. Taky se můžeš začít reálně flákat, ať ví, jak má vypadat chování, na které si případně mají stěžovat. Jako programátor si určitě najdeš spoustu způsobů, jak být neefektivní.

A pokud nemáš nějaké obří půjčky nebo jiné gigantické závazky, tak bych si tipnul, že nejsi v existenční nouzi. Prostě dva měsíce nebudeš chodit do hospody, jíst budeš max. luštěniny a nebudeš jezdit autem.

Pokud se ke mně někdo chová férově, odvádím fér práci.
Pokud ne, oplácím stejnou mincí, pokud si to můžu dovolit.

Olda

« Odpověď #55 kdy: 09. 03. 2018, 22:55:54 »
jeste me ted napada jina alternativa. Treba fakt nejses lempl, ale proste te buzerujou.

My u nas meli fakt schopnyho kolegu, po kterym se zacalo vedeni najednou vozit a prudili ho, ze nakonec musel odejit. No a pak se zjistilo, ze na nejakym firemnim vecirku prefik manzelku ekonomickyho namestka.

Takze by mozna nebylo od veci se zamyslet, jestli si takhle nejak neslapl nekomu na kuri oko. Treba o ty vykazy vlastne nejde.

xaz

« Odpověď #56 kdy: 09. 03. 2018, 23:13:21 »

Furt nechapes, nejde o sudenie sa - ani ziadne prachy.
Nepotrebujes peniaze, ale iba odvahu. Ak ta niekdo takto podrazi, budes sa tym psychicky zozierat, nech ta to stoji napriklad rok zivota a nechas dotycneho, ktory ti ublizil na pokoji - akoze nic sa nedeje? Musis sa branit! Nebranit sa je proti prirode? Takto to uci mozno krestanstvo - ale to je zle - proti prirode.
Ten manager urobil velke chyby, pretoze ak nebol spokojny s tvojimi vykazmi mal ta hned na to upozornit po 1-3 vykazoch a nie az na konci mesiaca. Ak to urobil az na konci mesiaca, znamena to, ze pocas mesiaca sa projektu vobec nevenoval, takze musi byt tiez potrestany.
Skus nad tym porozmyslat. Nebud ako ovca, ktora ide sama dobrovolne na bitunok. Ak by si takto pristupoval k zivotu tak ta budu mat vsade za ovcu a oj**bu ta aj na buduce.
Bojuj za svoje prava a nikomu nic nedaruj! Eskaluj to - emailuj to na HR a predstavenstvo firmy, nech sa tam zaoberaju! Ci ti daju tu polku mzdy, alebo nie - to
nie je az tak dolezite. Tu ide hlavne o princip a o tvoje zdravie a zadostucinenie - je lepsie to zo seba vyventilovat ako drzat v sebe.

anonym

« Odpověď #57 kdy: 09. 03. 2018, 23:27:25 »

Furt nechapes, nejde o sudenie sa - ani ziadne prachy.
Nepotrebujes peniaze, ale iba odvahu. Ak ta niekdo takto podrazi, budes sa tym psychicky zozierat, nech ta to stoji napriklad rok zivota a nechas dotycneho, ktory ti ublizil na pokoji - akoze nic sa nedeje? Musis sa branit! Nebranit sa je proti prirode? Takto to uci mozno krestanstvo - ale to je zle - proti prirode.
Ten manager urobil velke chyby, pretoze ak nebol spokojny s tvojimi vykazmi mal ta hned na to upozornit po 1-3 vykazoch a nie az na konci mesiaca. Ak to urobil az na konci mesiaca, znamena to, ze pocas mesiaca sa projektu vobec nevenoval, takze musi byt tiez potrestany.
Skus nad tym porozmyslat. Nebud ako ovca, ktora ide sama dobrovolne na bitunok. Ak by si takto pristupoval k zivotu tak ta budu mat vsade za ovcu a oj**bu ta aj na buduce.
Bojuj za svoje prava a nikomu nic nedaruj! Eskaluj to - emailuj to na HR a predstavenstvo firmy, nech sa tam zaoberaju! Ci ti daju tu polku mzdy, alebo nie - to
nie je az tak dolezite. Tu ide hlavne o princip a o tvoje zdravie a zadostucinenie - je lepsie to zo seba vyventilovat ako drzat v sebe.

Hmm asi pravda. Seberu odvahu a požádám o schůzku divizáka. Teď už asi stejně nemám co ztratit.

aaa

« Odpověď #58 kdy: 09. 03. 2018, 23:33:16 »
Hmm asi pravda. Seberu odvahu a požádám o schůzku divizáka. Teď už asi stejně nemám co ztratit.

To je řeč!

Jen si pečlivě promysli, co budeš říkat a jaký postup zvolíš v případě možných reakcí. Příprava je půlka úspěchu.

wroeiuorew

« Odpověď #59 kdy: 09. 03. 2018, 23:42:37 »
Vsak je to pravda ono taky po 15 minutach se vykazuje v divizich kde je extremni duraz na vykon / penize. Tzn. interni projekty. Ano obcas lze videt i blazny co tohle aplikuji i v zakaznickych projektech, ale to je jina.
Proste jiny je budget na interni projekt, co realne fakturu neprinese, a neco jineho je delat na projektech, co ty faktury proste kryji. Za malo penez malo muziky, ale kdo by cekal neco jineho, byl asi blahovy... Samozrejme za realne penize to bude projekt tak, jak si zakzanik vysnil. Ale nejde mit AMG za cenu Fabie.