Neuznané výkazy

anonym

Re:Neuznané výkazy
« Odpověď #15 kdy: 09. 03. 2018, 09:19:20 »
Prémie jsou nenároková složka mzdy, nejsem právník ale myslím, že soud by to nejspíše neuznal.

Taky vyplňuji výkazy práce, ale 15minut interval je mimo realitu, je pouze na zakladateli, jestli chce u takového zaměstnavatele pracovat. Pro mne osobně by to byl důvod k poděkování za spolupráci a odchodu. Uznávám, že výkaz činnosti je u firem poskytující službu potřeba (na základě něj se obvykle fakturuje zákazníkovi), ale tak krátký interval se mi zdá příliš detailní.

TVL

« Odpověď #16 kdy: 09. 03. 2018, 09:24:02 »
Pokud existuje vnitrofiremní předpis, podle kterého se rozdělují prémie, tak jsou (v případě splnění podmínek toho předpisu) jsou prémie vymahatelné.
Je samozřejmě otázka, kdo by co prokazoval u soudu.
Můj soukromý (a možná mylný) názor je ten, že zaměstnanec by doložil, že odpracoval hodiny a řádně je vykázal.
Následně by musel zaměstnavatel dokázat, že zaměstnanec nevyužíval pracovní dobu efektivně a rozdíl skutečně vykázaných hodin je právě neefektivita zaměstnance a nikoliv chybný odhad pracnosti toho projektu.
Takové dokazování by mohlo být pro zaměstnavatele velmi obtížné. Anebo také snadné - tady je výpis, že zaměstnanec strávil X hodin na facebook.com a Y hodin na root.cz.

Šance tady rozhodně jsou. Problém je, že i jasný případ je u soudu celkem loterie a tenhle moc jasný není. Takže otázka je, jestli je rozumnější ty peníze oželet a brát to jako životní zkušenost. Anebo jít k tomu soudu a utratit hodně peněz s hodně nejistým výsledkem.

wroeiuorew

« Odpověď #17 kdy: 09. 03. 2018, 09:37:42 »
Ano v US se nekde vykazuje po ctvrthodine. Nektery mikromanazeri to pouzivaji jako hul na svy podrizeny. Musis zvazit sam, jestli je tohle pro tebe hit.
Chces se soudit se zamestnavatelem? Nevim jestli se ti to kvuli polovine mzdy vyplati. Bez sance bych to nevidel. Nadrizeny asi mel kontrolovat ty vykazy a jakmile zjistil ze je prekroceny harmonogram mel to hned resit a necekat. Pak by nemohlo dojit k tomuze by zpetne neco neuznal.
Na tvem miste bych ale spis resil to, jak se pripadne vyhnout te vypovedni lhute. Je jasne ze za 2 mesice dostanes nejspis jenom jeden plat :(

technomaniak

« Odpověď #18 kdy: 09. 03. 2018, 10:06:12 »
... můj projektový manager mi neuznal asi třetinu výkazů (prý kvůli překročení odhadů)....

Jsem tu jediný, který neuznání výkazů kvůli překročení odhadu považuje za blábol? To není důvod, to je blábol.
Důvod je v pracovní době např. (flákání v práci, serfování na netu, časté soukromé telefonování, nepřítomnost na pracovišti, časté kecání s kolegy o nepracovních problémem apod..)

Co se týče nějaké nápravy úplně bych kašlal na soudy apod.., spíš bych to řešil s nadřízeným project managera.

O tom Unicornu poslední dobou na netu kolují slušné perly. Chudák majitel si tam ty manažery bude muset srovnat do latě jinak mu tu firmu zničí.

lazywriter

« Odpověď #19 kdy: 09. 03. 2018, 10:09:30 »
A zkusil bych to na dohodu. Vždyť i jim snad bude jasné, že efektivita za těhle podmínek bude nula.

Inkvizitor

« Odpověď #20 kdy: 09. 03. 2018, 10:25:19 »
a) Hele, ona je nějaká krize? Nebo je Unicorn v krizi?
b) svět je malej, roota znaj všichni, i to, že jsi sem napsal se rozkecá ... ustojíš to?
c) neni to nějaká sranda?

Tim chces rict, ze uz si neskrtne v nejakem jinem sweatshopu, kde nejaky debil vyzaduje ctvrthodinove vykazy?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 09. 03. 2018, 10:38:08 »
Dobrý den, pracuji v Unicorn Systems, kde to funguje tak, že se v průběhu měsíce vykazuje (my máme nařízeno po 15minutách, takže každých 15minut člověk ve zkratce napíše, co dělal a s časem zadá do jejich systému).

Takze pulku casu travite psanim do podnikoveho Twitteru? Wow!

xaz

« Odpověď #22 kdy: 09. 03. 2018, 10:43:00 »
...
každých 15minut člověk ve zkratce napíše, co dělal a s časem zadá do jejich systému

Teď ale koukám, že můj projektový manager mi neuznal asi třetinu výkazů (prý kvůli překročení odhadů).
...
mzda je tu řešená tak, že polovina je fixní částka a polovina osobní ohodnocení. Mám možnost se nějak bránit a dostat ty peníze z nich? Předpokládám soudně, protože interně běžný vývojář nikoho u nich nezajímá.
Poriadne stresova situacia.
Sudit sa s firmou kvoli polovici platu mi pripada absurdne. Je to problem: ty vs manager. Dohadovat sa cez pravnikov je take neosobne a manager bude v pohodicke. Ak ta takto niekto vytocil - nedaruj mu to a takisto ho poriadne vytoc. Dolezita je ludska interakcia aby dotycny na vlastnej kozi zazil, co je stres - az vtedy si uvedomi, ze nejednal spravne. Treba, aby si sa  konfrontoval s managerom a "vyjasnil" si to s nim. Priprav si argumenty, chod za nim a ak bude treba nakric na neho  ;D
Odhad je vzdy len odhad. Co sa odhadne sa niekedy zrealizuje rychlejsie, niekedy to trva ovela dlhsie. V tomto pripade bol zrejme  odhad moc optimisticky. Ak ti manager cely mesiac nic nepovedal a az na konci mesiaca neuznal vykaz, je to vyslovene jeho chyba. Mal to kontrolovat priebezne a na nedostatky upozornit hned. Nemanazoval projekt tak jak mal a jeho odmeny by mu mali byt tak isto kratene.
Ked sa ti nepodari najst s managerom spolocne riesenie, nevahaj a hned to eskaluj vyssie - aj na vedenie firmy.

phpkral

« Odpověď #23 kdy: 09. 03. 2018, 11:26:57 »
Teď ale koukám, že můj projektový manager mi neuznal asi třetinu výkazů (prý kvůli překročení odhadů). Jsem normální zaměstnanec, ale mzda je tu řešená tak, že polovina je fixní částka a polovina osobní ohodnocení. Mám možnost se nějak bránit a dostat ty peníze z nich? Předpokládám soudně, protože interně běžný vývojář nikoho u nich nezajímá.

Dávám výpověď, ale musím dodržet lhůtu a bojím se, že na konci zjistím, že mi neuznají nic. Co s tím teď? Pracoval tam někdo?
To neuznani vykazu by se dalo prelozit nako ze si mysli, ze pomalu pracujes a v tom pripade ti ma bezesporu pravo snizit pohyblivou slozku platu - prave pro tyhle pripady ji tam mas. O tom se s nim muzes dohadovat, ale nic nevymuzes. Soud v zadnem pripade, to by bylo absurdni.

Vypoved bude bezna nebo podle dohody. A opet, jestli se proti tobe otoci jejich hnev tak ti pohyblivou slozku nedaji. Ale zaklad ve smlouve musi.

phpkral

« Odpověď #24 kdy: 09. 03. 2018, 11:29:41 »
A zkusil bych to na dohodu. Vždyť i jim snad bude jasné, že efektivita za těhle podmínek bude nula.
Jiste, ald zamestnanci musi byt jasne ze plat bude zakladni a reference nedostane.

Lepsi je byt chytry a nejak se dohodnoit

Jester

« Odpověď #25 kdy: 09. 03. 2018, 11:55:12 »
a) Hele, ona je nějaká krize? Nebo je Unicorn v krizi?
b) svět je malej, roota znaj všichni, i to, že jsi sem napsal se rozkecá ... ustojíš to?
c) neni to nějaká sranda?
Je to provokace.

Ja

« Odpověď #26 kdy: 09. 03. 2018, 11:58:28 »
Take jsem pracoval v ve firme, kde se musela vykazovat kazda minuta. A to jako sysadmin bylo naprosto nemozne stihat. Mel jsem dve moznosti. Pracovat nebo vykazovat...

Uz bych v zivote v takove firme nepracoval.

Olda

« Odpověď #27 kdy: 09. 03. 2018, 12:39:53 »
nebylo by mozne, ze proste nestihas. Treba nejsi tak vykonny a firmu stojis vice penez nez prinasis. Vzij se trochu do role toho managementu. V dnesnim systemu je firma s lidma jako jsi asi ty odsouzena k bankrotu. Jak k tomu pak prijdou kolegove, kteri jsou schopni a delaji vlastne 'tvoji praci'. Ti kolegove maji take rodiny, dluhy na barak apod. Pozitivni je, ze davas vypoved a uz nebudes zdrzovat ostatni. Jestli mas trochu ucty k sama sobe, tak se spokojis s tou pevnou casti mzdy s vedomin, ze to je mozna az prilis.

Obecne musim priznat, ze podobni kolegove, kteri stavi sve egoisticke zajmy nad zajmy firmy nemohu vystat.

Labrat

« Odpověď #28 kdy: 09. 03. 2018, 12:51:30 »
nebylo by mozne, ze proste nestihas. Treba nejsi tak vykonny a firmu stojis vice penez nez prinasis. Vzij se trochu do role toho managementu. V dnesnim systemu je firma s lidma jako jsi asi ty odsouzena k bankrotu. Jak k tomu pak prijdou kolegove, kteri jsou schopni a delaji vlastne 'tvoji praci'. Ti kolegove maji take rodiny, dluhy na barak apod. Pozitivni je, ze davas vypoved a uz nebudes zdrzovat ostatni. Jestli mas trochu ucty k sama sobe, tak se spokojis s tou pevnou casti mzdy s vedomin, ze to je mozna az prilis.

Obecne musim priznat, ze podobni kolegove, kteri stavi sve egoisticke zajmy nad zajmy firmy nemohu vystat.
Ještě by měl té firmě zaplatit, že tam mohl vyplňovat výkazy.

Timi

« Odpověď #29 kdy: 09. 03. 2018, 13:27:08 »
Zamestnanec je neco jako firma ve state, prevedu:

Obecne musim priznat, ze firmy, kteri stavi sve egoisticke zajmy nad zajmy statu nemohu vystat.

To zni uz dost absurdne co? Oldo ty jsi, ale trolmaster.