Jaké jsou reálné nástupní platy a platy po několika letech praxe?

libreoffice

Re:Jaké jsou reálné nástupní platy a platy po několika letech praxe?
« Odpověď #210 kdy: 01. 04. 2018, 19:17:56 »
Už to začíná zase....
Přesně tak. Další inteligentní dotaz programátora co neni schopný samostatného života. Tentokrát neví jak nakupovat ... :-\

libreoffice

« Odpověď #211 kdy: 01. 04. 2018, 19:18:40 »
Ja do obchodu nechodim, vsetko si kupim cez internet a privezu mi to raz do tyzdna. S lopatami netreba prichadzat do styku.
To spíš vypadá na asociální poruchu ... nebo je to tim, že ti nerozumí?

Jester

« Odpověď #212 kdy: 01. 04. 2018, 19:28:56 »
bych mezi takovéhle lůzy nešel ani kdyby mi zdvojnásobily plat.
Proč by ti měly “lůzy” zdvojnásobovat plat?

Trubiroh

« Odpověď #214 kdy: 01. 04. 2018, 19:43:44 »
Ja do obchodu nechodim, vsetko si kupim cez internet a privezu mi to raz do tyzdna. S lopatami netreba prichadzat do styku.
To spíš vypadá na asociální poruchu ... nebo je to tim, že ti nerozumí?

Jasne ze do obchodu chodim :) robim si srandu ...

mikrom

« Odpověď #215 kdy: 02. 04. 2018, 00:20:40 »
Lopaty, tie vami uvadzane platy nie su urcene pre vas, ale pre ludi, ktori naozaj nieco vedia. Nezamestnaju hocikoho
Tato zavist :D je to tvoje osobne zlyhanie, ze si nedokazes vyjednat rozumny plat. Ak si v BA, mas nejaku prax a zarabas pod 2500euro tak si socka, niemand. Plut na takych ludi, lebo k*rvite trh aj pre tych, co nie su autisticki loseri.
Zavist? Socka socka. Ja nemusim zavidiet, ja totizto viem, ake su realne platy. 2500€ v hrubom je realna mzda. 3000€ sa este da, ale uz pre skuseneho vyvojara, nehovoriac o tom, ze zamestnavatela realne stojis mozno 5000€. Takisto taky plat nedostane clovek, ktory vysiel prave zo skoly, alebo ma minimum znalosti. Ak firma prijme takeho cloveka, za take prachy, je to skor zo zufalstva. Nakolko sa pozeram po roznych pracovnych prilezitostiach, tak viem ako sa platy realne pohybuju. Tie sumy, ktore tu uvadzate su mozno tak pre banky a rozne korporaty, nehovoriac o tom, ze tam sa niekedy neda ani dostat na zivnost priamo len cez agenturu.
Na svarci nevidim nic zleho. To len tu kolegovia na roote moralizuju a myslim si, ze vacsina z nich robi prave na svarc :D. Inak vam tolko prachov nedaju.
A ja ti znovu poviem, ze si mimo. Ja som po roku praxe mal ponuku za 2200 euro a stacilo podpisat, no nepodpisal som, lebo sucasna firma mi dorovnala, ked som oznamil moj zamer. Vsetko v BA. Takze neklam. Skoro by som povedal, ze vsetci co tu tvrdite, ze taketo platy su sci-fi tak sami ste HR alebo podnikatelia a snazite sa zrazit sebavedomie potencionalnym uchadzacom o pracu.
Po roku praxe to bolo asi fakt zbytocne vela, to si si nezasluzil, pretoze 2.200 + odmeny maju u nas skutocni programatori co pracuju samostatne, lebo nieco vedia aj z biznisu. Ale aj tak - ty hovoris 2.200 a jpu 2.500.

KEK

« Odpověď #216 kdy: 02. 04. 2018, 01:05:09 »
Lopaty, tie vami uvadzane platy nie su urcene pre vas, ale pre ludi, ktori naozaj nieco vedia. Nezamestnaju hocikoho
Po roku praxe to bolo asi fakt zbytocne vela, to si si nezasluzil, pretoze 2.200 + odmeny maju u nas skutocni programatori co pracuju samostatne, lebo nieco vedia aj z biznisu. Ale aj tak - ty hovoris 2.200 a jpu 2.500.
Zbytocne vela? Pri tych zivotnych nakladoch? Ved to je zobracenka, zaplatis najom/hypo, jedlo a zostane ti konsky *****. Slusny zivot v BA zacina pri 5000 euro v CISTOM.

lllw

« Odpověď #217 kdy: 02. 04. 2018, 03:10:25 »
Za dobre castky povazuju v dnesni dobe:
Nastup: 60k
2-3 roky praxe: 90k
4+ let praxe: 120k
10+let praxe: 150k+

Ale samozrejme to chce si za tim jit. Jsou lidi co jsou x let v jedne firme ale berou porad 50k, protoze si to nechaji libit.

qwertz

« Odpověď #218 kdy: 02. 04. 2018, 08:18:51 »
Tak jedine s cim lze souhlasit je rada, neremcat, nestezovat si na nizkou mzdu a jit jinam. Zbytek jsou jen vlhke sny studentika bez praxe. 60tis nastup vam dneska nikdo neda, zpravidla proto, že po škole umite h0vn0, nemate žadne socialni dovednosti, ale pulka z vas si mysli, že hned pujdou dělat ředitele zeměkoule, protože mají ten diplom.  ;D

S třet s realitou pak byva tvrdy, vy usmrkanci. Zajimave je, že na pohovoru od vas podobně absurdni požadavky nepadaji. Asi nechcete byt za uplne idioty ;D

milujiApple

« Odpověď #219 kdy: 02. 04. 2018, 10:07:57 »
Tak jedine s cim lze souhlasit je rada, neremcat, nestezovat si na nizkou mzdu a jit jinam. Zbytek jsou jen vlhke sny studentika bez praxe. 60tis nastup vam dneska nikdo neda, zpravidla proto, že po škole umite h0vn0, nemate žadne socialni dovednosti, ...
Lidi co to mysli s programovanim vazne maji praxi uz pri skole a sociali dovednosti neziskaji do konce zivota ... .

aaa

« Odpověď #220 kdy: 02. 04. 2018, 10:51:03 »
60tis nastup vam dneska nikdo neda, zpravidla proto, že po škole umite h0vn0, nemate žadne socialni dovednosti
Po VS ma kazdy aspon priemerny student 5+ rokov praxe, poznaju teoriu, sirsie fungovanie roznych alternativ a kontakty.

Jimmy

« Odpověď #221 kdy: 02. 04. 2018, 11:31:07 »
60tis nastup vam dneska nikdo neda, zpravidla proto, že po škole umite h0vn0, nemate žadne socialni dovednosti
Po VS ma kazdy aspon priemerny student 5+ rokov praxe, poznaju teoriu, sirsie fungovanie roznych alternativ a kontakty.
A ta praxe průměrného absolventa znamená, že od 10 let hraje na počítači, od 15 si seskládal své 2 počítače (dnes možná ani to ne), 5 let nebo se správnou střední školou 9 let píše školní přiklady ?

Určitě existují absolventi VŠ, kteří od 15 programují nebo bastlí pro zábavu, od 18 jako brigádu a od 20 dělají na sebe, takže po ukončení VŠ mají opravdu 5+ let praxe, ale rozhodně takovéto případu nebudou průměrní absolventi.

Znalost teorie absolventům určitě nikdo upírat nebude, ale většina jejich kontaktů bude zajímavá po 5-10 letech od školy kdy se jejich spolužáci dostanou na zajímavé pozice.

milujiApple

« Odpověď #222 kdy: 02. 04. 2018, 12:03:50 »
A ta praxe průměrného absolventa znamená, že od 10 let hraje na počítači, od 15 si seskládal své 2 počítače (dnes možná ani to ne) ...
Mas velmi nesmyslne predstavy Asi budes nekdo kdo prachy nedostal a nebo nechce dat ... kazdopadne je to hamba.

jpu

« Odpověď #223 kdy: 02. 04. 2018, 12:12:01 »
5 rokov praxe? :D Hm niekedy mam pocit, ze niektori zdejsi prispievatelia musia davat riadny matros

Jester

« Odpověď #224 kdy: 02. 04. 2018, 12:47:31 »
Znal jsem i takové, co pět let k diplomu prochlastali. Ale ano, kdo to myslí vážně, získá praxi už během studia. Mimochodem například v Británii školy samotné “dohazují” studenty vybraným prestižním firmám na dobře placené joby.