Freemail Centrum údajně zahazuje maily obsahující vybrané URL

xorcz

Re:Freemail Centrum údajně zahazuje maily obsahující vybrané URL
« Odpověď #120 kdy: 16. 02. 2018, 20:42:07 »
Upřímně, já nevím co přesně chcete. Nevidím tam žádnou otázku a nejsem si jist, že při množství textu co jste napsal bych si správné otázky odvodil.
1. Proč k blokaci dochází jen na serverech Economia a nikoliv Atlas.SK, který také používá Virusfree (dokonce stejné servery se stejnou prioritou)? Nebudu vás poučovat v jakém případě spamlist dosahuje nejlepších výsledků. Proč vyhodnocuje výrazně odlišně (úplný pass vs. drop)?
2. Z čeho vycházíte, když tvrdíte (minimálně pan z Excello), že jde o známé spamery a jsou na mnoha různých spamlistech? Jenom připomenu, že zatím nikdo ani samotné Excello nedokázal aeronet.cz najít jinde než na SORBS a to záznam z roku 2015, nikoliv na doménu aeronet.cz, ale IP, která má PTR server.uret.in.
3. Je podle vás správné používat seznam, který je tvůrcem určen k neinzerování za účelem určování spamu?

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #121 kdy: 16. 02. 2018, 21:00:43 »
Upřímně, já nevím co přesně chcete. Nevidím tam žádnou otázku a nejsem si jist, že při množství textu co jste napsal bych si správné otázky odvodil.
1. Proč k blokaci dochází jen na serverech Economia a nikoliv Atlas.SK, který také používá Virusfree (dokonce stejné servery se stejnou prioritou)?

Jak to mám vědět. Musíte se zeptat u EXCELLO či Economie, já s nimi nemám žádné drobné. Ale kdybych měl spekulovat, tak si myslím, že Atlas.sk se nepotýkal se 7 miliony hlášení spamu s odkazem na aeronet.cz v těle zprávy v období prezidentských voleb v ČR. Neboli v SK opatření nepotřebovali, protože takový spam se u nich nevyskytoval.

Nebudu vás poučovat v jakém případě spamlist dosahuje nejlepších výsledků. Proč vyhodnocuje výrazně odlišně (úplný pass vs. drop)?

Protože jsou úplně blbí? :D Já nevím, kritizuji toto celou dobu jako nesprávné technické řešení a nejen já. Otázka je kolik to opravdu dokáže ušetřit prostředků, když se rozhodli k tomuto.

2. Z čeho vycházíte, když tvrdíte (minimálně pan z Excello), že jde o známé spamery a jsou na mnoha různých spamlistech? Jenom připomenu, že zatím nikdo ani samotné Excello nedokázal aeronet.cz najít jinde než na SORBS a to záznam z roku 2015, nikoliv na doménu aeronet.cz, ale IP, která má PTR server.uret.in.

Já nic takového netvrdil, takže na otázku nemůžu odpovědět. Je návodná.

3. Je podle vás správné používat seznam, který je tvůrcem určen k neinzerování za účelem určování spamu?

Záleží na podmínkách. Pokud by to mělo být samostatné opatření bez ohledu na další tak nejspíše nenajdu důvod proč to tak udělat. Pokud ale vím tam Virusfree vyhodnocuje na základě korelace mezi více seznamy a tenhle je snad jen pomůcka? Nikde jsem neviděl potvrzení, že prostě plácli tenhle seznam jako blacklist do svého antispamu.

« Odpověď #122 kdy: 16. 02. 2018, 21:08:03 »
Lol. Tak toto sa my nechce veriť, že v roku 2018 sa nájde niekto kto bude potichu mazať iným maily len na základe svojho politického presvedčenia. Tu nejde o spam keďže tam môže byť človek legálne subscribnutý nech by tam písali aj 100% lží.

Mám pocit, že sme sa presunuli v čase minimálne 30 rokov dozadu...

Bohužiaľ mailová adresa sa nedá zmigrovať zo dňa na deň. Verím že sa to niekedy zmení, napr. ako sa zaviedol transfer telefónneho čísla medzi operátormi. Je to technicky komplikovanejšie, ale nie nemožné.

;D  ;D ;D
Tvl, kolik takových chytrolínů tam ještě máte?

Nechcete se sem přijít ztrapnit najednou, ať už to co nejdřív skončí?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #123 kdy: 16. 02. 2018, 21:10:02 »
To je sice pravda, ale když jim to takhle někdo naservíruje a ještě s tím emotivním způsobem... Takový člověk by si to sám nenašel, ale takhle...

Nespolehejte na to. Je sice mozne, ze par dementnich pravdoseru ted pujde dotycnym pomalovat dvere hakenkreuzem, ale mezi svinemi jsou nektere i dostatecne inteligentni na pouziti Guuglu a dalsich nastroju, treba ta, ktera zverejnila ty adresy.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #124 kdy: 16. 02. 2018, 21:12:25 »
To je sice pravda, ale když jim to takhle někdo naservíruje a ještě s tím emotivním způsobem... Takový člověk by si to sám nenašel, ale takhle...

Nespolehejte na to. Je sice mozne, ze par dementnich pravdoseru ted pujde dotycnym pomalovat dvere hakenkreuzem, ale mezi svinemi jsou nektere i dostatecne inteligentni na pouziti Guuglu a dalsich nastroju, treba ta, ktera zverejnila ty adresy.

To jo, ale zrovna tenhle tydýt IMO patří k těm, kteří se umějí jen za něco schovávat. V tomhle případě za anonymní web, u kterého není znám majitel a zdroj financování. Takový neumí jednat, umí jen takhle z poza buku plivat.

xorcz

« Odpověď #125 kdy: 16. 02. 2018, 21:30:53 »
Citace
1. Proč k blokaci dochází jen na serverech Economia a nikoliv Atlas.SK, který také používá Virusfree (dokonce stejné servery se stejnou prioritou)?

Jak to mám vědět. Musíte se zeptat u EXCELLO či Economie, já s nimi nemám žádné drobné. Ale kdybych měl spekulovat, tak si myslím, že Atlas.sk se nepotýkal se 7 miliony hlášení spamu s odkazem na aeronet.cz v těle zprávy v období prezidentských voleb v ČR. Neboli v SK opatření nepotřebovali, protože takový spam se u nich nevyskytoval.

Špatně si vykládátě těch 7 milionů. Článek + pan Charvát řekl:
"Virusfree a Excello používají zpětnou vazbu od milionů uživatelů. "Máme zpětnou vazbu od 7 milionů uživatelů. To je jediné, co k tomu řeknu. Nechci zveřejňovat, jak ohýbat metriky pro manipulaci zpětné vazby," říká Charvát."
Čili to je obecná zpětná vazba za všechny spamy, které kdo označil včetně viagry. Prostě dali mlhavou odpověď.

Pravděpodobnější vysvětlení je to, že seznam z konšpiratori.sk byl implementován pouze pro Economia.

Nebudu vás poučovat v jakém případě spamlist dosahuje nejlepších výsledků. Proč vyhodnocuje výrazně odlišně (úplný pass vs. drop)?

Protože jsou úplně blbí? :D Já nevím, kritizuji toto celou dobu jako nesprávné technické řešení a nejen já. Otázka je kolik to opravdu dokáže ušetřit prostředků, když se rozhodli k tomuto.
Kdyby ty cenzurované weby generovaly tolik spamu, nemyslíte, že by se hromadně objevili na spamlistech? Na seznamu je přes 100 webů, i kdyby někdo z nich spamoval (nepotvrzeno), tak to blokování je nějaký princip kolektivní viny?

Ok, tak tady máme shodu. Podle mě neříkal pravdu.

Záleží na podmínkách. Pokud by to mělo být samostatné opatření bez ohledu na další tak nejspíše nenajdu důvod proč to tak udělat. Pokud ale vím tam Virusfree vyhodnocuje na základě korelace mezi více seznamy a tenhle je snad jen pomůcka? Nikde jsem neviděl potvrzení, že prostě plácli tenhle seznam jako blacklist do svého antispamu.
Takové potvrzení asi nikdy nedostaneme:) Podle mě si protiřečíte, když říkáte, že jde o korelaci mezi více seznamy a výše píšete, že jste to nikdy netvrdil. Jinak souhlas.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #126 kdy: 16. 02. 2018, 21:55:50 »
Citace

Špatně si vykládátě těch 7 milionů. Článek + pan Charvát řekl:
"Virusfree a Excello používají zpětnou vazbu od milionů uživatelů. "Máme zpětnou vazbu od 7 milionů uživatelů. To je jediné, co k tomu řeknu. Nechci zveřejňovat, jak ohýbat metriky pro manipulaci zpětné vazby," říká Charvát."
Čili to je obecná zpětná vazba za všechny spamy, které kdo označil včetně viagry. Prostě dali mlhavou odpověď.

Pravděpodobnější vysvětlení je to, že seznam z konšpiratori.sk byl implementován pouze pro Economia.

Nevíte to, není zdroj. Může to tak být, ale nemusí. Tvrdit že to tak je, je spekulace / konspirace. Přání otcem myšlenky?

Kdyby ty cenzurované weby generovaly tolik spamu, nemyslíte, že by se hromadně objevili na spamlistech? Na seznamu je přes 100 webů, i kdyby někdo z nich spamoval (nepotvrzeno), tak to blokování je nějaký princip kolektivní viny?

Ne protože tohle bylo typicky pouze v rámci ČR.

Ok, tak tady máme shodu. Podle mě neříkal pravdu.

Podle mě říkal, že jsou na SORBS spamlistu (ověřitelné - pravda) a pak mlžil ohledně jejich vlastních (neveřejných) listů (neověřitelné - nevíme).

Takové potvrzení asi nikdy nedostaneme:) Podle mě si protiřečíte, když říkáte, že jde o korelaci mezi více seznamy a výše píšete, že jste to nikdy netvrdil. Jinak souhlas.

Já si neprotiřečím, já vycházím z dostupných zdrojů. Že to je na základě více zdrojů tvrdí EXCELLO, vy tvrdíte, že na základě jednoho. A taky z toho, že o tom, proč to udělali a jaký měli důvod vím houbeles, takže nehodlám dělat chytrého a říkat, že to je určitě špatně, když neznám důvody, které k tomu vedly, obzvlášť, když si umím představit naprosto relevantní důvody proč to nasadit i proč ne. Jestli tak či onak je to moudré takto udělat už je jiná otázka, ale bez vstupních informací jen myšlenkové cvičení.

barix

« Odpověď #127 kdy: 16. 02. 2018, 22:44:48 »
Lepsi a lepsi:

https://aeronet.cz/news/cd-telematika-zahajila-cenzuru-ac24-pres-jejich-dns-servery-se-nikdo-na-alternativni-server-uz-nedostane-servery-lupa-cz-a-root-cz-provozuje-clovek-ktery-studoval-na-univerzite-george-sorose/

> Jenže organizace SORBS je parta amatérských nadšenců, kteří nemohou za to, že Zdeněk Bakala dal příkaz k blokování téměř stovky českých a slovenských serverů, a to ne z důvodu spamu, ale z politických a ideových důvodů, aby do poštovních schránek na freemailech Centrum.cz, Atlas.cz a Volny.cz nechodily texty a články, které nejsou ideologicky v souladu s politickým přesvědčením Bakalova vydavatelství Economia.

:-D :-D :-D :-D :-D :-D

Jirka1

« Odpověď #128 kdy: 17. 02. 2018, 00:39:15 »
Panečku, pěkná bonzácká práce.
To je, ale nejspis se jedna o verejnou informaci, kterou si v nejakem registru firem muze najit uplne kazdy.
Veřejná informace to sice je, ale v podstatě je to to samé, jako když nácci vytvářeli seznam vlivných Židů. Od takové sračky jako je Aeronet ostatně ani nelze čekat nic jiného.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #129 kdy: 17. 02. 2018, 08:33:16 »
....
hochu takoveho krivaka jako ty aby jeden pohledal

Zajdane, všiml sis vůbec co opravuju a jak teda zní věta po opravě? "Nikdo neříká, že nedoručování emailu s odkazem na Aeronet je špatně správně."

Co máš proti tomu, že kritizuji nedoručování emailů s odkazem na Aeronet?

qwertz

« Odpověď #130 kdy: 17. 02. 2018, 11:11:33 »
Takže, jaké máme alternativy...

- Pokud je požadavkem solidní webové rozhraní, odpadá prakticky každý mailhosting (Squirel je strašný, Roudcube a Horde jen o něco lepší)

- Gmail je pro ty, co se klidně nechají šmírovat největší sběračem informací, MS/Outlook.com sice asi nešmíruje jako součást businessu, ale pořád je to americká jurisdikce

- Seznam je sice v česku, má větší schránku a povolené větší přílohy než centrum, ale jeho služby s postupem času podléhají setrvalé debilizaci (zjednodušování)

- Yandex? Protonmail?

Chjo....

« Odpověď #131 kdy: 17. 02. 2018, 12:48:25 »
....

Zajdane, všiml sis vůbec co opravuju a jak teda zní věta po opravě? "Nikdo neříká, že nedoručování emailu s odkazem na Aeronet je špatně správně."

;D :D  :)
Nečekáš do toho, ehm, <beep>, smysluplnou odpověď, že ne?

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #132 kdy: 17. 02. 2018, 17:42:50 »
....

;D :D  :)
Nečekáš do toho, ehm, <beep>, smysluplnou odpověď, že ne?

Spíš ne, ale naděje umírá poslední :D

jozinko42

« Odpověď #133 kdy: 18. 02. 2018, 16:16:20 »
ja uz len cakam kedy sa zacne stazovat nigerijsky princ, ze mu cenzuruju vsetky mailove konta a on pritom iba rozdava miliony... on by to asi vedel uhrat aj na diskriminaciu.

Bach

« Odpověď #134 kdy: 18. 02. 2018, 16:22:04 »
ja uz len cakam kedy sa zacne stazovat nigerijsky princ, ze mu cenzuruju vsetky mailove konta a on pritom iba rozdava miliony... on by to asi vedel uhrat aj na diskriminaciu.
Ať si stěžuje u EU, resp. u Evropského soudu pro lidská práva ;)