prozradte mi, kam na ty nabidky chodite? I muj kolega mi stale vypravi baje...
No, ono to nejsou žádné báje či ódy. Prostě realita. Ono obecně, HR agentury jsou na prd, resp. jsou drahé a je lepší oslovit přímo danou firmu. Mám zkušenosti, že HR agentura dostane odměnu i podle Tvého platu.
Také záleží v jaké oblasti hledáš - za PHP je málo (cenu zkazili garážmistři, co dělají weby za 5k). Jako .NET máš mnohem zajímavější ohodnocení, JS (React / NG) je možná lepší než .NET. Na Javě jsou také zajívamé cenovky (především v bank. sektoru). Ale není důležité co máš v CV, ale co umíš. Rozumné firmy nerozlišují jestli děláš daný jazyk 20let nebo 2 roky, ale uajímá je reálné zkušenosti a dovednost. Podle mne je i zavádějící rozdělení junior / seňóra.
Ve firmě to dělám tak, že si s uchazečem sednu, probereme co obě strany očekávají včetně financí. Řekne me si podmínky, za kterých chceme spolupracovat. Pokud najdeme průnik, tak potencionální kolega dostane DÚ s tím, že by ho měl do 14 dnů nahrát do našeho CVS. Pak jeho kód projdu s dalšími kolegy a je-li vše v pořádku, sejdeme se, v rychlosti chci slyšet proč to řešil tak a ne jinak, finálně dořešíme pohovor.
Třeba před týdnem nastupoval klučina, .NET Core 2 roky. Nástup 6k / MD.