Jo to potvrzuju, já na bance dělal. Všichni jakž takž normální lidi měli pocit, že po pár letech na tomhle z nich budou dementi. Ale já si i přes ty srajdy dělal tu práci zajímavější...
Teď nevím proč se mi vybavil kolega javista, co dělal asi 2 týdny jednostránkovou webovku pro jednu malou funkcionalitu a místo toho, aby si stáhl template z webu, se sral celou dobu s css. Když jsem se ho ptal, proč si nestáhne nějaký pěkný template, se kterým by to měl hned a bylo by to hezké, nebo proč alespoň nepoužije bootstrap, proč milsto toho to dělá 2 týdny a má to stejně amaterské, tak říkal, že to chtějí mít custom. A původně to chtěl senior teamlead, zadal prostě javistovi backenďákovi ať udělá custom web design. Demence.
No a já si dělal ty tasky zajímavější a když už jsem něco implmenetoval, tak jsem si s tím vyhrál. A takto jsem si v těch sračkách zachovával rozum a aspoň trochu radost z práce. Ale to kde jsem byl to byl fakt extrém, kvůli Indii. Kromě sraček jsem dělal hovno a bral jsem za to 30k na hpp. Takže pokud teď budu brát 4500 na kontrakt, tak si polepším v podstatě trojnásobně a banka kam půjdu by měla být taky lepší, než kde jsem byl.
Navíc oproti menší firmě to má výhody. Nikdy nevíš, jestli ta menší firma nebude nějaká ďoura, v které se po měsíci začneš vrtět. Od banky a korporátu víš, co čekat. Já třeba v menší firmě viděl hůř udělané věci a horší programátory než v bance. Ve velkém týmu je vždycky alespoň někdo schopný, kdo ten projekt táhne a nedovolí dělat alespoň základní zvěrstva. Nikdo tam není schovaný ve své komůrce, všichni se navzájem tak nějak hlídají. Když někdo bude chtít odejít, nezačne si podle libosti prasit, protože mu už je to jedno. Atp.