Personálky nabízející 120 - 150k

Zvarok

Re:Personálky nabízející 120 - 150k
« Odpověď #45 kdy: 15. 02. 2018, 14:03:32 »
Robis vyvoj alebo sysadmina?
Po optimalizacii znizenim danoveho zakladu vies vybrat kolko % zarobenych penazi?

Zvarok

« Odpověď #46 kdy: 15. 02. 2018, 14:05:19 »
No je to uplne chore, stat ta strasne osklbe, ja mam na to uctovnicku, minimalku a raz za rok si vyplatim zisk, prestal som tie percenta pocitat lebo by ma regulerne porazilo.

Robis vyvoj alebo sysadmina?
Po optimalizacii znizenim danoveho zakladu vies vybrat kolko % zarobenych penazi?

Oprava. Odpoved mala byt pre Vjnn.

Vjnn

« Odpověď #47 kdy: 16. 02. 2018, 00:03:39 »
Zo 42.4 bol po odcitani nakladov 34.8 zisk a z toho 27.5 po dani, este tam pojde nejaky liter na nieco dole, nejakych 65% je mojich.

Vjnn

« Odpověď #48 kdy: 16. 02. 2018, 00:08:40 »
Hento bolo z minuleho roka, cez leto som nerobil a mal som nizsi rate a zil som z uspor, na minimalku idem az teraz kvoli socialke, inak senior java scala devel

jantarek

« Odpověď #49 kdy: 16. 02. 2018, 11:20:08 »
 ??? prozradte mi, kam na ty nabidky chodite? I muj kolega mi stale vypravi baje, kterak mu do mailu pristavaji nabidky za 130k (na ICO). Nebo pridava historky, jak jeho znami v jine firme maji 8k/MD a jeste se tak nudi, ze si na ICO delaji dalsi projekty. A ja, ackoliv mam za sebou pestre zkusenosti, mam v CV (LinkedIn) par certifikaci (jasne, nic to neznamena, ale recruiteri na to slysi), maximalni nabidky, ktere se mi dostanou do paratu, jsou "do 100k" s poznamkou, ze takovou odmenu si zaslouzi jen ultra seniorni clovek.

(Ostatne financni odmenu obsahuje tak jedna z dvaceti nabidek, ktere ke me doputuji)

Ziji snad v nejakem paralelnim kosmiru? Neni to spis tak, ze tech par jedincu, kteri takove penize skutecne berou, je nejvice slyset? (Mimochodem, mluvim o Praze)

icar

« Odpověď #50 kdy: 16. 02. 2018, 11:56:00 »
Normální korporátní blbosti jsou od 120 tak do 180, tak jaké pohádky? Co děláš? Jestli chceš, tak ti najdu i nějaké nabídky, ale i když nehledám, tak jen tenhle týden potenciální nabídky 120 až 160 na Linkedin. Reálně to může být třeba o 10 % méně, protože ti řeknou, že neumíš něco, co si vymyslí.

XXX

« Odpověď #51 kdy: 16. 02. 2018, 12:12:41 »
Enteprise java, Praha, nejaka mezinarodni firma, nejlepe fintech sektor tak s par lety praxe proste neni problem 8k/MD

Sam na teto sazbe jsem a to jsem 5let po dokonceni VS. Ke konci roku budu tlacit sazbu o dalsi 1000,- vyse, protoze vidim ze patrim v tymu mezi ty lepsi a velmi potrebne lidi

shemale

« Odpověď #52 kdy: 16. 02. 2018, 13:44:29 »
samozřejmě, že fakturuje reálné hodiny, resp. přesněji poměrnou část MD. Ve smlouvám je odměna vyjádřena za MD. Pokud někdo chce, může si to přepočítat na hodinovou sazbu, ale proč by to dělal? Ještě když jsem byl zaměstnanec, tak už byly fakturace ve firmách co jsem měl možnost poznat za MD - osobně mi to přijde rozumnější, než hodinová mzda. Fakturant pak jen pošle FA na 21.75MD a vyřešeno.

shemale

« Odpověď #53 kdy: 16. 02. 2018, 14:03:46 »
??? prozradte mi, kam na ty nabidky chodite? I muj kolega mi stale vypravi baje...
No, ono to nejsou žádné báje či  ódy. Prostě realita. Ono obecně, HR agentury jsou na prd, resp. jsou drahé a je lepší oslovit přímo danou firmu. Mám zkušenosti, že HR agentura dostane odměnu i podle Tvého platu.

Také záleží v jaké oblasti hledáš - za PHP je málo (cenu zkazili garážmistři, co dělají weby za 5k). Jako .NET máš mnohem zajímavější ohodnocení, JS (React / NG) je možná lepší než .NET. Na Javě jsou také zajívamé cenovky (především v bank. sektoru). Ale není důležité co máš v CV, ale co umíš. Rozumné firmy nerozlišují jestli děláš daný jazyk 20let nebo 2 roky, ale uajímá je reálné zkušenosti a dovednost. Podle mne je i zavádějící rozdělení junior / seňóra.

Ve firmě to dělám tak, že si s uchazečem sednu, probereme co obě strany očekávají včetně financí. Řekne me si podmínky, za kterých chceme spolupracovat. Pokud najdeme průnik, tak potencionální kolega dostane DÚ s tím, že by ho měl do 14 dnů nahrát do našeho CVS. Pak jeho kód projdu s dalšími kolegy a je-li vše v pořádku, sejdeme se, v rychlosti chci slyšet proč to řešil tak a ne jinak, finálně dořešíme pohovor.

Třeba před týdnem nastupoval klučina, .NET Core 2 roky. Nástup 6k / MD.

jantarek

« Odpověď #54 kdy: 16. 02. 2018, 14:08:18 »
Normální korporátní blbosti jsou od 120 tak do 180, tak jaké pohádky? Co děláš? Jestli chceš, tak ti najdu i nějaké nabídky, ale i když nehledám, tak jen tenhle týden potenciální nabídky 120 až 160 na Linkedin. Reálně to může být třeba o 10 % méně, protože ti řeknou, že neumíš něco, co si vymyslí.

Tak asi neni korporat jako korporat, ale zrovna nedavno jsem na jeden korporat zkusil nejakou castku (o dost mensi nez 120k) a byli z toho dost vykuleni. Jeste stihli rict neco v tom smyslu, ze maji spoustu benefitu apod. Slo o nadnarodni firmu s pobockou v Praze, HPP - kontraktory nehledaji.

A jasne, ze nebudu umet vsechny technologie, s kterymi oni delaji - ale troufl bych si tvrdit, ze s mymi zkusenostmi je to jen o douceni. Principy jsou podobne.

icar

« Odpověď #55 kdy: 16. 02. 2018, 15:24:41 »
Bavíme se o švarcu. HPP je pořád zamrzlé kolem 80 tisíc a jen někde se dostaneš přes sto.

GhostCar

« Odpověď #56 kdy: 16. 02. 2018, 18:28:08 »
Pokud nekdo pracuje ve vyvoji na HPP, tak by mel byt prohlasen za nesvepravneho.

jantarek

« Odpověď #57 kdy: 16. 02. 2018, 19:09:40 »
Bavíme se o švarcu. HPP je pořád zamrzlé kolem 80 tisíc a jen někde se dostaneš přes sto.

Jak na to nahlizi ceska legislativa?

Pokud nekdo pracuje ve vyvoji na HPP, tak by mel byt prohlasen za nesvepravneho.

Muzete to prosim nejak rozvest a uvest nejake relevantni duvody? Letos se na OSVC chysta snizeni pausalu, takze clovek na danich odvede vice penez (a kulove ziska). K tomu ta buzerace financaku kolem...

GhostCar

« Odpověď #58 kdy: 16. 02. 2018, 19:18:32 »
Muzete to prosim nejak rozvest a uvest nejake relevantni duvody? Letos se na OSVC chysta snizeni pausalu, takze clovek na danich odvede vice penez (a kulove ziska). K tomu ta buzerace financaku kolem...

Snizeni pausalu... se dotkne osob s obratem pres 1 mil. rocne. A dotkne se jich zpusobem, ze danit se budou prachy nad tim 1 megem. Je to neprijemny, ale porad to neni konec sveta v porovnani s tim, kolik svarcak vydela oproti HPP.

Krome enormni financni vyhody je tu i bonus v podobe snadnejsiho toceni jobu, neztraceni sebeucty (nutnost plazit se pred zamestnavatelem o tisicovku navic, cerpani zbytecnych "benefitu" typu plat jak delnicka socka stravenkama). Rizika nejsou zadna.

Ruceni celym majetkem? Ty smlouvy jsou napsany tak, ze to nelze nikdy uplatnit. Neznam jediny pripad, kdy by se neco takoveho stalo. Nelze to dokazat a obe strany o tom vedi.

Vypadek prijmu v pripade nemoci? Se 150k cistyho mesicne? To by musel byt dotycny po lobotomii nebo tezky gambler, aby byl na tu dobu bez prostredku.

Za takovou psycho praci jako vyvoj v IT brat ani ne 50k cisteho? :D To muze vazne jen nesvepravny.

pepicekk

« Odpověď #59 kdy: 16. 02. 2018, 19:44:35 »

Snizeni pausalu... se dotkne osob s obratem pres 1 mil. rocne. A dotkne se jich zpusobem, ze danit se budou prachy nad tim 1 megem. Je to neprijemny, ale porad to neni konec sveta v porovnani s tim, kolik svarcak vydela oproti HPP.
Tak že všech co nejsou lopaty. při fakturách 150k 10 měsíců v roce to je 1500000 obrat, a to má každej kdo programuje.