Aha, takze v diskusi se nesmi klast otazky, clovek akorat smi prinaset hodnotne argumenty, na ktere jini budou odpovidat jinymi hodnotnymi argumenty, ale ne otazkami, protoze otazky klade jenom vul, ktery si zaslouzi jen minusy...
Kurva, to by byla nuda. Vlakno slozene ze serie monologu.
To jsem nerekl, vidis to hrozne binarne a prekrucujes. Tady se nebavime o tom, co se nesmi, tady se bavime o tom, co je nejhodnotnejsi videt pro uzivatele, kteri nechteji videt vse.
A pokud znacna cast hodnoticich ctenaru (a cekam, ze kdyby se tento system zavedl, tak se pocet hlasu i zvysi) vyhodnoti jako nezajimavy, tak je velka sance, ze tomu tak bude i u dalsich ctenaru. Nejde tady o zadnou globalni spravedlnost, jde o vyber zajimaveho contentu pro ostatni.
Ne kazdy ma cas ty diskuse cist porad, pokud si otevru diskusi nekdy vecer a je tam 200 prispevku, je tam zcela jiste mnoho hodnotnych, ale abych je nasel, tak musim precist miliardu balastu a to se mi absolutne nechce.
Proto se mi libi treba system na slashdotu ci redditu, kde mam jednoduse moznost si defaultne videt ty dobre hodnocene prispevky (ktere maji urcite mnohem lepsi vypovidajici hodnotu nez ty spatne hodnocene, i kdyz samozrejme omyl se vzdy stat muze - ale je to jedno, kdyz chci, tak si je zobrazim).
Nebo krasny priklad je cteni diskuse na mobilu - to uz davno nedelam, protoze pokud to neni diskuse do nekolika malo prispevku, tak na mobilu zase vidim vse (balast i kvalitni nazory) a orientace v tom je jeste otravnejsi.