u meho modelu funguje
Run this terminal command: ioreg -lw0 | grep "EDID" | sed "/[^<]*</s///" | xxd -p -r
S menší změnou (apple neumí perl regex, tudíž žádné non capturing group, ani lookaround aserce)
ioreg -lw0 | grep "yEDID" | grep -Eo '(?:<).+\>' | grep -Eo '\w+' |xxd -p -r
???????0?!xo??UL?%
PT?@?4p0 6K??Color LCD
Je to LG nebo Samsung?
FullHD na 14" se na 100% dá skousnout.
na změnu rozlišení potřebuji program RDM (Retina display manager 152kB) - opět další nutnost, protože apple háže klacky pod nohy, že nedovolí změnit rozlišení. Samozřejmě že to budou blechy nečitelné ale občas se to hodí.
Další věc co mě na OS X vadí je neschopnost pracovat s pravým kliknutím nebo pravý klik (kontextovou nabídku) vyvolat, prostřední tlačítko je ignorováno. Zkoušel jsem magic prefs, better touchcontrol, mebo magictrackpad nebo ještě jedno a ten program rozbije nativní ovládání., navíc některé jsou shareware (ovladač od dellu na windows je dodáván a patří k těm lepším, dobrý jsou i synaptics v určité verzi než to zdlaždicovatělo)
CO se týče touchpadu, ten na macbooku (před 2016, kdy je zvětšili ) je nejlepší co jsem poznal, nepotřebuji myš na běžnou činnost (mimo kreslení, animace, hry 3d). Jinak proto myším nic nemám. Ty od apple neznám, ani po nich neprahnu, ale rád bych si ji vyzkoušel. Co se týče bezdrátových myší, vadí mi na nich latence ( nezáleží BT/ USB radio, zkoušel jsem myši za 200Kč).