Zkušenosti s Macbook Pro

nobody(ten pravej)

Re:Skusenosti s Macbook Pro
« Odpověď #45 kdy: 13. 01. 2018, 23:08:51 »
kontrolni otazka... kolik mm je potreba posunout prst od mezery pro tuknuti na levou/pravou/prostredni mys ? ;-)
https://www.laptopshop.pl/eng_pl_Keyboard-IBM-LENOVO-Thinkpad-T410-T420-T510-T520-W510-W520-38_1.png

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 13. 01. 2018, 23:38:10 »
a dokud nepoznas touchpad apple tak nepochopis. ja to taky nechapal.

Znam. Mozna lepsi nez u konkurence, ale muj nazor na touchpady to nezmenilo. Mam radsi dratovou mys. Co se tyka touchpadu, tak kvuli me je tam montovat nemusi. Pouzivam je tak 2x do roka.

« Odpověď #47 kdy: 14. 01. 2018, 01:38:30 »
kontrolni otazka... kolik mm je potreba posunout prst od mezery pro tuknuti na levou/pravou/prostredni mys ? ;-)
https://www.laptopshop.pl/eng_pl_Keyboard-IBM-LENOVO-Thinkpad-T410-T420-T510-T520-W510-W520-38_1.png
a jak to mas u notebooku novejsich nez tento, tedy nejakych 7 let...?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Jenda

« Odpověď #48 kdy: 14. 01. 2018, 02:10:58 »
Tak například u ThinkPadů x280 a T480, které byly představeny minulý týden, je to úplně stejné.

noname

« Odpověď #49 kdy: 14. 01. 2018, 07:11:32 »
Znam. Mozna lepsi nez u konkurence, ale muj nazor na touchpady to nezmenilo. Mam radsi dratovou mys. Co se tyka touchpadu, tak kvuli me je tam montovat nemusi. Pouzivam je tak 2x do roka.
To je uzastne prakticke, kupit si notebook a zapajat si zakazdym drotovu mys ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 14. 01. 2018, 09:09:24 »

Ano, je. Mys je mnohem praktictejsi nez touchpad a dratova mi nechcipne kvuli baterkam, tak se nemusim tahat s rezervnimi. A nez ty nekam dojedes touchpadem, tak ja jsem aspon o klik dale.

« Odpověď #51 kdy: 14. 01. 2018, 09:18:04 »
Ano, je. Mys je mnohem praktictejsi nez touchpad a dratova mi nechcipne kvuli baterkam, tak se nemusim tahat s rezervnimi. A nez ty nekam dojedes touchpadem, tak ja jsem aspon o klik dale.
Opet: tohle muze prohlasit jen jouda, ktery apple zarizeni nikdy nepouzil. Jak chces beznou mysi simulovat pohyby 2 nebo 3 prsty(multitouch)?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 14. 01. 2018, 09:37:36 »
Opet: tohle muze prohlasit jen jouda, ktery apple zarizeni nikdy nepouzil. Jak chces beznou mysi simulovat pohyby 2 nebo 3 prsty(multitouch)?

Proste nesimuluju. K cemu by mi to bylo? a) Bych si 2/3 z toho nikdy nezapamatoval. b) Jsou to veci, ktere v Linuxu vetsinou nejsou podporovane (nektere se daji nastavit v ovladaci touchpadu).

Vazne nevim, k cemu by mi byla podivne vypadajici Apple mys, ktera vypada, jako ze se dost blbe drzi. Me vyhovuje Logitech s dratem.

« Odpověď #53 kdy: 14. 01. 2018, 09:46:56 »
asi sis nevsiml, ze tady se resi pouziti s macbookem.
a) no tak to asi sedi...
b) linux neresime
"podivne vypadajici"? kupujes si mys podle vzhledu nebo funkce?

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 14. 01. 2018, 10:43:25 »
ja tedy touchpad moc nepouzivam, take radeji dratovou mys

ale je pravda ze ta 2,3 prsta gesta jsou fajn, navic kdo si koupi BetterTouchTool tak ma temer neomezene moznosti prizpusobeni, ja to nepotrebuju

jeste jsem nevidel touchpad od jine firmy nez Apple ktery by byl aspon vzdalene stejne dobry, zadne lagy, zpozdovani, nepresnosti

udajne je to proto ze Appli touchpad se chova principielne jako dotykovy displej a vse se vyhodnocuje v hw radici, ne sw v ovladacich, proto ten smooth effect

jinak zhruba od roku 2015 Microsoft v ramci win8 (win10) pridal ovladace pro tzv. Precision touchpady (na pozadi synaptics), ktery by mely byt o dost lepsi nez stavajici reseni, maji to ovsem jen ty lepsi a drazsi modely

Steve

« Odpověď #55 kdy: 14. 01. 2018, 10:45:56 »

Tu mas zapojenou predci v dockingu nebo monitoru. Pouzivat notebook jako notebook, tedy bez dockingu a externich periferii a monitoru je akorat tak pro hracicky, youtubery a facebookery. Kdo chce pracovat tak to dela ve velkem.

Ivan Nový

« Odpověď #56 kdy: 14. 01. 2018, 11:08:34 »

Navíc se lépe hledá v batohu :-) Nejsou potíže s bateriemi.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 14. 01. 2018, 11:11:21 »
asi sis nevsiml, ze tady se resi pouziti s macbookem.

No a? Kdybych nedopatrenim mel macbook, byla by od nej mys Logitech.

Citace
"podivne vypadajici"? kupujes si mys podle vzhledu nebo funkce?

Praveze podle funkce, iOvce patrne podle vzhledu. Ostatne ergonomii uz tu nekdo zminil. Kdyby nic jineho, tak ta mys je prilis placata. A koupi si ji leda tak iOvce kvuli vzhledu, protoze mys s nabijecim konektorem vespod mohl vymyslet jen debil. Takze iOvce si koupi rovnou dve, kdyby zapomneli nabijet, tak aby nezustali bez mysi.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 14. 01. 2018, 11:12:22 »
Navíc se lépe hledá v batohu :-)

Ano, to je pravda. Ale obcas byva problem vymotat ji z ostatniho bordelu.

noname

« Odpověď #59 kdy: 14. 01. 2018, 11:46:27 »
Praveze podle funkce, iOvce patrne podle vzhledu. Ostatne ergonomii uz tu nekdo zminil. Kdyby nic jineho, tak ta mys je prilis placata. A koupi si ji leda tak iOvce kvuli vzhledu, protoze mys s nabijecim konektorem vespod mohl vymyslet jen debil. Takze iOvce si koupi rovnou dve, kdyby zapomneli nabijet, tak aby nezustali bez mysi.
Opat hovori niekto kto ju navyskusal pouzivat dlhsiu dobu.. Ono sa to totizto inak ovlada ako klasicka mys, ruka z nej rozhodne neboli a gesta su super. Nabijaci konektor zospodu, mozno na prvy pohlad blbe riesenie ale v praxi to je uplne jedno, kedze tu mys nabijas raz za 2 mesiace pri kazdodednnom pouzivani a este ti aj v cas vybehne notifikacia ked treba dobit. Dizajnovo urcite lepsie riesenie ako konektor niekde na boku, ci kabel, ideal by bolo bezdrotove dobijanie - mozno dalsia generacia. (Pouzival som dlhsiu dobu aj MX Master a magic mi osobne vyhovuje viac)