No to je zajimavy dotaz, zrovna jsem se chtel zeptat, proc skoro nevidam zadne starsi programatory. A prijde mi to teda dost na hovno, me je 27 a ty "mlade dynamicke kolektivy" mi uz lezou zadeki i krkem. Vite cim to je? To vam reknu naprosto presne a odkazuju se na Zakon triviality. HR je typicky clovek, ktery vi hovno o praci, na kterou nabira. Dokaze se angazovat jen v par vecech. Jedna z nich je, jestli se ji ten clovek na pohovoru pozdava, jestli je cool... a asi i to, jestli uz neni moc starej. nechtel bych delat ve firme se staryma, kde kazdy resi mimina atd., ale rozhodne chci delat ve firme, kde jsou vsechny generace zastoupene. Meli jsme ve firme asi 2 50ti lete programatory a byli super, meli zkusenosti a byli rozumni. Dokreslujou tym. To je jako kdyz HR udela kolektiv ze samych vyculenych debilku, co jsou podle ni jakoze "v pohode". V dobrem kolektivu jsou zastoupeny vsechny vekove kategorie a ruzne povahy, nejen slunicka, ale i ten cholerik co umi dat razneji neco najevo je potreba. Opravdu me fascinuje, ze starsi maji problem si najit praci, ale nemaji problem nabrat na juniorske pozice naprosto nekvalifikovane lidi.