Koupil jsem nedávno ten LG 43UD79-B 43". Ta sleva na alze je samozrejme podvod, za 21k byl vzdycky. Doporucil bych objednat ten co si vyberes, a pokud ti nesedne tak co nejdriv vratit, ja jsem to tak udelal, ale sedl mi a nevratil jsem ho. Pri vyberu bych rozhodne doporucil matny, polomat nebo leskly rozhodne nebrat, a v teto velikosti asi IPS.
Monitor pouzivam na praci (linux) a stezovat si fakt nemuzu. Porad pouzivam vic ploch, ale druhou plochu uz mam jen pro odkladani veci co chci mit spustene a nechci je momentalne videt. Prace je prijemna, pri vyvoji je dost mista pro IDE, debugger, pro spustenou aplikaci (at uz je to command line nebo GUI), pro extra terminal a web browser.
Pracoval jsem dlouhou dobu s 2 monitory a byla doba kdy jsem pouzival i 3, ale vzdycky mi vadil ten ram mezi nima a nikdy jsem se nedostal do faze, ze bych pohodlne pouzival 2 aplikace na jednom monitoru. Full screen uz byl moc a pulka screenu uz byla malo.
PS: Mensi uz bych asi nechtel, kdybych kupoval dalsi tak minimalne 40". A kdybych musel chodit pracovat do kanclu tak bych si neco takoveho klidne koupil za vlastni, protoze mensi setup by mi uz nesedel.