Nevysvetlena cenzura na foru

v

Re:Nevysvetlena cenzura na foru
« Odpověď #15 kdy: 10. 10. 2017, 13:22:47 »
jinak teda souhlasím, že provozovatel si může mazat co chce, jestli sem potom budou lidi chodit o tom rozhodne trh, ale to zdůvodnění mě dráždí

« Odpověď #16 kdy: 10. 10. 2017, 13:27:39 »
Vidíte a to za mnou spousta lidí (ne anonymních čtenářů, ale konkrétních) a požadují buď výrazně více moderování nebo rovnou zrušení celého nesmyslného fóra. Svůj postoj jsem vysvětlil, děláme to tak a budeme dál. Nemusíte tu diskutovat, neexistuje taková povinnost ani nárok. Změňte fórum nebo si postavte vlastní, s vlastními pravidly a přístupem.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 10. 10. 2017, 13:28:42 »
Když tu budeme psát výlevy o dopadu víry na osobnostní rozvoj,

Proc nejsou mazany tirady Ivana Noveho?

kolemjdouci

« Odpověď #18 kdy: 10. 10. 2017, 13:29:18 »
...

100% souhlasím, ale zapracoval bych na Tvém místě na způsobu vyjadřování a zejména na hrubkách. Nejsem grammar nazi, ale "vikriky" a "bilimi" je do očí bijící. To samozřejmě ale nesouvisí s cenzurou...

« Odpověď #19 kdy: 10. 10. 2017, 13:31:27 »
Nesnažte se tu podsouvat, že někdo cenzuruje na základě nesouhlasu. To by to tu vypadalo jinak a ani tohle téma by tu nebylo a já bych se tu o něm nebavil. Pište si o tom, že Emacs je nejlepší editor a že MS Office je lepší než LibreOffice. Nikdo tady nikdy nemazal na základě nesouhlasu. Je ale potřeba alespoň minimální forma moderace, jinak se to tu zvrhne v psychologickou poradnu.

Nemáte pocit, že psychologickou poradnu vyvolává právě ta cenzura? Možná, kdybyste to nechal žít vlastním životem, ustálilo by se to lépe a rychleji.

Myslím, že redakce by se měla snažit víc o profesionalizaci témat, než se pak divit, co za lidi v diskusích píše.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 10. 10. 2017, 13:35:20 »
jinak teda souhlasím, že provozovatel si může mazat co chce

Jiste, ja netvrdil opak (a asi ani nikdo dalsi). Ale podobne jako u Facebooku, YouTube a dalsich, kteri rozjeli cenzurovani ve velkem, se snazim na to poukazat a omezit nebo ukoncit pouzivani sluzby. Na rozdil od tech gigantu ale root nema monopol, ze. A pokud je tu vetsina prispevku o ne-technickych vecech (lopaty, politika i nesouvisejici s IT, flamwary a troleni), tak nevim, kdo jim tu zustane, pokud zacinaji takto zamykat/promazavat i topicy (a topicy s prispevky), ktere jsou ci skonci jako netechnicke.

jestli sem potom budou lidi chodit o tom rozhodne trh

Jop. Ale moc se mi nezda, ze lidi kolem FOSS budou nejak zrat cenzuru. Spis by se to melo lepe moderovat - presouvat na spravna mista, stepit topiky na vic, pokud se zacne resit vic (casto zajimavych) veci atd.

ale to zdůvodnění mě dráždí

Jako uznavam, ze mozna jmeno vlakna nebylo nejlepsi, protoze z nej neni na prvni pohled videt to IT. Ale v podstate v celem postu se zabyvam temi tematy z IT perspektivy, neresim, jestli vetsi pomer zen mezi myslivci prinese vyssi presnost strelby.

...

100% souhlasím, ale zapracoval bych na Tvém místě na způsobu vyjadřování a zejména na hrubkách. Nejsem grammar nazi, ale "vikriky" a "bilimi" je do očí bijící. To samozřejmě ale nesouvisí s cenzurou...

Omlouvam se, moc casto nepisu cesky. Priste si to musim projet spellcheckem.

Vidíte a to za mnou spousta lidí (ne anonymních čtenářů, ale konkrétních) a požadují buď výrazně více moderování nebo rovnou zrušení celého nesmyslného fóra. Svůj postoj jsem vysvětlil, děláme to tak a budeme dál. Nemusíte tu diskutovat, neexistuje taková povinnost ani nárok. Změňte fórum nebo si postavte vlastní, s vlastními pravidly a přístupem.

Jn, smutne, priznavate chybu. Jsem od vas konkretne cekal vic :(.

v

« Odpověď #21 kdy: 10. 10. 2017, 13:36:00 »
Svůj postoj jsem vysvětlil
vpodstatě jste napsal že dotaz na vliv diverzity na kvalitu vývoje nesouvisí s vývojem, to mi vysvětlete a já se ještě dneska stanu podporovatelem

Lukáš K.

« Odpověď #22 kdy: 10. 10. 2017, 13:40:16 »
Jsem jedním z těch kterým vadí jedinci zaplevelující fórum svými výkřiky a názory. Jsem pro přísnější moderaci, čistil bych to tu ve velkém. Několikrát jsem to po redakci požadoval, bohužel bez reakce. Dokud to tu bude plné keců o bolševicích a feminismu, tak sem odmítám chodit.

kolemjdouci

« Odpověď #23 kdy: 10. 10. 2017, 13:44:09 »
Téma nebylo smazáno, je zamčeno, protože sem nepatří. Stejně jako sem nepatří recepty pro děti, dotazy na opravu aut nebo tipy na lyžařská střediska. Dodržujte tématičnost serveru alespoň při zakládání nových témat.

Výborně, očekávám, že tedy smažete i následující témata:

"Preco ludi klamu, ze IT zaraba najviac?" - generický dotaz, za IT lze dosadit cokoliv jiného
"Ukončená VŠ a co z toho?" - naprosto generický dotaz, uvnitř se sice člověk ptá na IT, ale může se ptát na jakoukoliv jinou VŠ
"Jak často měnit práci?" - nemůsí souviset s IT vůbec, jen se to jaksi implicitně předpokládá

dále že odcenzurujete nesmyslné, vulgární a emocionální výlevy některých diskutujících...

Je ale potřeba alespoň minimální forma moderace, jinak se to tu zvrhne v psychologickou poradnu.

Jak píšete, toto by neměla být psychologická poradna, takže pryč se všemi dotazy:"Kam na vejšku", "Jakou práci" atd.

Problém, který popsal noef generický není, neboť s tímto problémem se potýká ZEJMÉNA IT a na IT to má největší dopad.

... protože to přestane dávat smysl.

Podívejte se na 32. stránku tématu "Ukončená VŠ a co z toho?". Ta diskuze tam Vám smysl dává?? Mně nikoliv...

Vsadil bych svoje boty, že ti lidé volají spíše po zavření témat, kde se diskuze odkloní od původního tématu, než po mazání a zamykání takhle aktuálních a ožehavých témat. Pokud máte pocit, že téma nesouvisí s IT, radši to tu zavřete...

« Odpověď #24 kdy: 10. 10. 2017, 13:44:44 »
Jsem jedním z těch kterým vadí jedinci zaplevelující fórum svými výkřiky a názory. Jsem pro přísnější moderaci, čistil bych to tu ve velkém. Několikrát jsem to po redakci požadoval, bohužel bez reakce. Dokud to tu bude plné keců o bolševicích a feminismu, tak sem odmítám chodit.

Jenže to, jací lidé a jak zde diskutují, je o tom, jaká je celková úroveň root.cz. Kvalita článků vs. snaha o populárnost přímo vedou k takovému důsledku. Ve světě je hodně odborných serverů, a jejich témata jsou taková, že diskuse o filozofii se jim vyhnou i bez moderace.

mmm

« Odpověď #25 kdy: 10. 10. 2017, 13:47:33 »
Omlouvam se za sve offtopic prispevky, ale vzdy jsou to jen reakce na prispevky jinych diskutujicich, s kterymi silne nesouhlasim. Nejhorsi mozna forma cenzury je selektivni mazani prispevku. Jsem rad, ze to zatim nedelate. Zamykani diskuzi je celkem ok. Chapu to.

Milos

« Odpověď #26 kdy: 10. 10. 2017, 13:52:11 »
Zamykat je jedna spravna cesta. Lidi budou delat bordel pokud budou moct. Je tu banda trollu kterou vylozene bavi tu delat bordel. Chodim sem ale ctu jenom par temat k veci. Ostatni je bordel.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 10. 10. 2017, 13:55:08 »

A nestacilo by to jen spravne tridit/lepe moderovat (napr. to stepeni na vice vlaken v pripade odkloneni se od tematu by IMO zatracene pomohlo)? Nebo treba zavest tagy, takze si budete moci skryt topicy s danymi tagy? Take me nezajima 100% veci na foru, napr. jak resit problemy ve Windows, ale neprijde mi to jako velky problem, pokud maji vlastni sekci, nebo je zrejme ze seznamu topicu, ze jde o neco, co nemusim.

Prispevky obsahujici pouze nadavky bych asi mazal (nebo mozna skryval jako offtopic s moznosti rozbaleni).

Zamykani/mazani celych vlaken bych chapal jen v pripade nelegalnich veci, jinak je prece jen staci presunout na spravne misto. To zamykani topicu, protoze jeden trotl si hraje, je otresne. Takto se zamcelo nekolik zajimavych topicu a zvladne to udelat doslovat jeden clovek. Takto forum podle meho nazoru nema fungovat.

Asi je to ale utopie, protoze treba s tim stepenim ci tagovanim by bylo hodne prace a na to asi nejsou lidi :(.

« Odpověď #28 kdy: 10. 10. 2017, 13:58:33 »
Je to samozřejmě i otázka času, my se nemůžeme věnovat pořád 100% fóru. Takže reagujeme hlavně na různá hlášení od čtenářů a když vidíme, že je téma totálně mimo a je to katastrofa, tak ho zamkneme. Pokud už je tam dvacet stran totálních výlevů protkaných občas něčím jiným, vyžadovalo by to obrovské úsilí to nějak rozdělit a selektivně něco někam přemístit.

A opět by se našel někdo, kdo by napsal, že to je cenzura, že to takhle nedává smysl, protože on to chtěl vytmavit těm pitomcům ve vedlejším vlákně a co si to dovolujeme. Z toho není jednoduchá cesta ven.

mmm

« Odpověď #29 kdy: 10. 10. 2017, 14:00:30 »

Jenže to, jací lidé a jak zde diskutují, je o tom, jaká je celková úroveň root.cz. Kvalita článků vs. snaha o populárnost přímo vedou k takovému důsledku. Ve světě je hodně odborných serverů, a jejich témata jsou taková, že diskuse o filozofii se jim vyhnou i bez moderace.

Kvalita clanku je dobra. Treba serial o Rustu z posledni doby. Nebo clanky o bezpecnosti. Ani si nemyslim, ze jich je malo. Vic bych nestihal prostudovat. Pod vetsinou clanku je dost odkazu.