Je to takovej štěk, ale tady se mi potvrzuje, že jsem udělal dobře, když jsem na Alze už asi pět let nic nekoupil.
A trochu k předmětu diskuze -
https://www.vasestiznosti.cz/ Pomocí tohoto se kamarád dostal zpět ke svým penězům. Nutno podotknout, že je potřeba vyjadřovat se slušně a věcně. dTest do diskuze mezi prodejcem a kupujícím vkládá své pohledy na věc. Také je vše řešeno veřejně a firma si tak dělá nějaké jméno. Pokud je původní tazatel v právu, tak věřím, že z toho dokáže vyjít dobře.
Můj osobní pohled je takový, že jestli Alza na svoje náklady vyměnila u telefonu displej bez předchozího souhlasu kupujícího s placenou mimozáruční opravou, tak si může telefon i s vyměněným displejem strčit za klobouk (nebo jinam). V takovém příapdě bych buď požadoval vrácení peněz (kupní ceny) nebo (a tady záleží na konkrétních podmínkách) uvedení věci do stavu před opravou a vrácení v tomto stavu. Pokud je navíc v protokolu zapsáno, že telefon zobrazí logo Androidu a pak jen černo, budou se muset SAKRA hodně snažit, aby takový stav dokázali dosáhnout s původním displejem, který je podle nich rozbitý...
Reklamoval jsem kdysi notebook Acer, byl už po celkové záruce. Ale šlo o závadu, která se projevila už dříve (problémy se čtením z disku) a byl měněný disk. Takže jsem technicky reklamoval disk. No, podruhé (po záruce na notebook) to vyhodnotili jako závadu základní desky a navrhli tři nesmyslná řešení (nechat jim NTB, vyměnit desku na moje náklady za 15 tisíc a třetí už nevím, ale byla to podobná blbost jako předchozí). Po poradě s kamarádem, který studoval práva, jsem jim napsal, že nechci notebook opravit a chci jej vrátit ve stavu, v jakém jsem jej poslal - schopný nabootovat OS. Vrátili mi to s vyřízením reklamace ve smyslu "na požadavek neopraveno" a s dodatkem "s notebookem nutno zacházeto opatrně". Nejspíš byl špatný konektor na desce. Nakonec to samozřejmě chcíplo, ale dodnes mám pocit, že se mnou nevyjebali. Tedy ano - vyjebali se mnou při té první opravě, kdy místo odhalení problému na základní desce jen vyměnili disk... Ale o tom se nemá už cenu dohadovat.