Ano, zatímco žádnou banku nikdo nikdy nevytuneloval že? To je tak krásně naivní myšlení, ale brát vám to nebudu. Ano, já přiznávám že v anonymitě je riziko, stejně jako výhody, ale to si musí nakonec každý zhodnotit sám, jestli do toho jít. Stejně jako do BTC, který je vysoce volatilní.
Směnárna s 1% procentem - no když je to pro vás jen lákadlo, tak si klidně dál převádějte za několikanásobně vyšší poplatky, jste svobodní lidé. Stejně jako Arbo - nemusíte to používat, když nechcete. Já osobně třeba BTC/CZK nepřevádím, ale kdybych potřeboval tak je pro mě lepší 1% než třeba 5 nebo 7%.
BTC-MAT - abych to upřesnil, ten není Arboletu ale provozuje ho jeden člen. Ale byl jistě ve svém jednání podporován A-týmem a podpora je důležitá věc, zvlášť když člověk dělá něco nového. A nenazval bych ho určitě ovcí, proč jako? Jen proto že se nestydí dát najevo, že s tou službou má co dočinění? Arbolet naučil spoustu lidí zajímat se o Bitcoin. Ať si o něm myslíte co chcete, to je prostě fakt. Ti lidé tím dostali šanci a jak ji využijí je na nich. Někoho to chytne, někdo to bude z povzdálí jen tak sledovat a někdo mávne rukou a nějaké kryptoměny mu jsou šumák. Nic z toho není špatně, naopak je to v pořádku. To je prostě volba těch lidí, ale to podstatné je, že měli možnost, protože jim někdo ukázal, že něco takového existuje - co konkrétně je na tomhle špatně?
Na zcela konkerétní otázku zcela konkrétní odpověď z mé "úrovně" - na zhodnocování vkladů členů se vydělává arbitrážemi a dle mého s tím souvisí i samotný dlouhodobý růst ceny BTC. Ve zhodnocování BTC formy jsou totiž ta čísla daleko nižší. Na vrstvách, které tu pořád řešíte hlavně vy, i když jsou podružný element, nic záhadného není. To zase vidíte jenom vy. Dají se chápat jako rozdílné invetiční úrovně s odlišnými parametry, které jsou alternativami službám, které mají stovky bank a institutů, jako třeba Conseq. Výše jejich zhodnocení také není nic záhadného, je pravda, že neznám tak vysoké a fungující jako má Arbo (ale také jsem pochopitelně nezkoušel všechno), ale řády jednotek % za měsíc jsou reálná záležitost (což jsem tu už také psal, jestli jste to vůbec četli) i u oficiálních subjektů. A pokud vás zajímá co naprosto konkrétně kdy a kde dělají, aby se ty úroky přikutáleli - už vidím vás, jak hned vytrubujete do světa způsob o dobrém výdělku, který sami praktikujete a funguje tak dobře mimo jiné i proto, že ho moc jiných nedělá - to by bylo daleko více podezřelé.
Co se týká těch kupovaných účtů, to vám neřeknu. Mě to nijak nezajímalo a už ze zásady takové věci prostě nedělám. Ale vůbec bych se nedivil, kdyby to byl jen nějaký test toho, jak lidé vnímají články o bezpečnosti a podobně. To by bylo X týmu podobné.
Co se Lima týká, za mě na 90% hater a z toho na 75% odsud z rootu, ale to nedokážeme nikdo z nás. Prostě už se neukázal a tudíž ať je to jak chce, všechan jeho tvrzení bych prohlásil za nepodložená až lživá.
A co se týká daní - není to naše neznalost ale vaše schopnost dávat do souvislostí věci, které žádné souvislosti nemají. Od koliak se musí danit vedlejší příjmy? Od cca 30.000 CZK? Vy ty své goldy ve WoWku také daníte? To byla totiž vážná věc, ne joke. Při pohledu jaký máte se i ony dají považovat za úzkoprofilové platidlo, které ovšem může mít vyjádření v CZK díky přepočtu ceny herního času v EUR/USD. Není to neznalost, na takové věci prostě české zákony nepamatují, je to šedá zóna a to je rozdíl od nelegálnosti. Až na ně pamatovat bude, buďte si jistí, že spousta lidí z toho daně platit začne. Další věc je ta, že podle výkřiků Babiše se investice danit nemusí (řval to, protože on tak vykazuje všechno) a snad se nebudeme přít o tom, že BTC se dá jasně považovat za investiční prostředek.
Ohledně té informační schůzky, to si dohodněte s tím, kdo vám ji nabízel. Ale já se vám klidně poptám. Na druhé straně když vidím vaše chování, je to o hubu, protože bych se vsadil, že tam na toho dobrovolníka naběhne 20 reportérů a finančák, který tam osobně přizvete. To totiž pak není o tom, že by se člověk za takovou schůzku styděl, ale o tom, že není debil...