Co kdo víte o Arboletu - pokračování a hlavně pomoc Limovi

Milfaus

Re:Co kdo víte o Arboletu - pokračování a hlavně pomoc Limovi
« Odpověď #75 kdy: 08. 08. 2017, 19:55:16 »
O Krejčířovi svého času tvrdili, že to je mladý schopný kluk!  ;D

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 08. 08. 2017, 20:12:22 »
Teď mám před sebou dovolenou a různé aktivity, ale 15.9. po poledni budu určitě v Praze a měl bych mít tak od 14:00 volno, takže jestli vyhovuje, napiš kde, nějakej obchoďák, kavárna, pokecáme, uvidíme, asi to bude konstruktivnější, než "debata" tady.

Milfaus

« Odpověď #77 kdy: 08. 08. 2017, 20:44:23 »
Teď mám před sebou dovolenou a různé aktivity, ale 15.9. po poledni budu určitě v Praze a měl bych mít tak od 14:00 volno, takže jestli vyhovuje, napiš kde, nějakej obchoďák, kavárna, pokecáme, uvidíme, asi to bude konstruktivnější, než "debata" tady.

Bude bitka :-D ?

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 08. 08. 2017, 21:49:40 »
Bude bitka :-D ?
A proč by měla být bitka? Nějakej zvláštní důvod?

ARBXXXX

« Odpověď #79 kdy: 09. 08. 2017, 08:03:35 »
Takže můj návrh je Zličín, obchodní centrum, konečná metra B, parkování dostatek.
14,00 až do zavíračky kdykoliv.
Až budeš zpět v realitě ČR, dej vědět a domluvíme se přesně. Stále platí wizard@volny.cz

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 09. 08. 2017, 09:22:21 »
Takže můj návrh je Zličín, obchodní centrum, konečná metra B, parkování dostatek.
14,00 až do zavíračky kdykoliv.
Až budeš zpět v realitě ČR, dej vědět a domluvíme se přesně. Stále platí wizard@volny.cz
OK, budu se těšit, reportéry ani berňák nezvu ;)

i

« Odpověď #81 kdy: 09. 08. 2017, 15:54:54 »
Docela bych z této schůzky uvítal zápis na kterém by se obě strany dohodli, případně poznámky a dojmy obou účastníků.

« Odpověď #82 kdy: 09. 08. 2017, 17:36:54 »
To je jednoznačně cílem, ne? Také se těším na nějaký výstup.

Noční Vlk

« Odpověď #83 kdy: 09. 08. 2017, 20:53:12 »
Co se týče nějakých goldů, ano, když je prodám za reálné peníze, musím zisk přiznat a případně zdanit. Stejně tak se musí zdanit zisk, pokud převedu BTC na reálné peníze (a utržím víc, než kolik jsem do nich investoval) a nezáleží při tom na měně, do které to převedu, ani kde to převedu, případně kde je účet - stačí, že je můj.
Ale teď jsi to řekl sám - to co jsem vám tu opakoval pořád dokola a vy jste na to konto házeli do placu neznalost daňových zákonů. Pokud převedeš BTC na reálné peníze o větším objemu, než jsi do investice vložil a tím pádem skutečně vygeneruješ zisk. Ale pokud ho nepřevádíš a žádný zisk tím pádem nevygeneruješ, tak nemáš co danit ne? Ale nepochybuju, že jednou se naši zákonodárci minimálně pokusí toto nějak "pořešit".

Co se týká toho "jak", tak jsem ti dal pouze obecný popis činnosti. A to i z toho důvodu, že o moc konkrétnější sám neznám (co, kde, kdy, jak, kolik, kam). I tak ale ten obecný platí.

Ohledně reportérů a finančáku, ne podle sebe soudím tebe, ale podle tvého dosavadního přístupu a přístupu ostatních z rootu, kdy to bylo i dost agresivní, soudím hypotetické možnosti. Ono by to hlavně bylo i kontraproduktivní, protože kdo by si v klidu a hlavně otevřeně povídal v defenzivní pozici pod náporem že?

A jestli si A-tým dělá srandu z lidí, kterým do hlavy vtlouká už víc než rok zásady osobní elektronické bezpečnosti a oni to pak bez mrknutí oka stejně nedodrží pod vidinou pár papírků ... no, mají osobitý přístup, to časem poznají i ti odpůrci. A často ten nejefektivnější test je takový, o kterém nevíš že to test je. Celkově je dosavadní vystupování dost kontroverzní, ale když se tím člověk prohrabe, vidí velmi neotřelou strategii, o které se možná jednou budou děcka v obchodních školách učit :)

No přes jakýkoliv přístup k celé věci je jak vidno Tuxík alespoň člověk, který má snahu něco udělat pro to se skutečně něco dozvědět. Za to palec nahoru, vážně, bez trollu. Kdyby to bylo v klidové zóně a ne takhle ve free2play zóně, třeba bychom i my mezi sebou dospěli k jinému výsledku, ale alespoň něco.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 09. 08. 2017, 21:12:13 »
Obecně: nečekejte žádné jednoznačné závěry, protože ty se prostě udělat nedají. I kdybych uvěřil, že to je bezva, nemám dost odvahy na to, abych něčemu podobnému dělal reklamu, protože to má prostě moc otazníků a je na každém, jestli do něčeho takového chce jít, nebo ne.

ARBXXXX: případně jestli víc vyhovuje uvolněnější atmosféra, můžu do prahé busem a můžeme sednout na pivko, ať to nevypadá jako homo schůzka :D Opravdu bych byl rád spíš za nezávadný pokec bez zbytečných negativních emocí. Jestli z toho něco a co zveřejnit, na tom se s tebou domluvím, případně pokud nebudeš proti, finální podobu ti dám "ke schálení"  a když se ti to nebude líbit, necháme to jen mezi náma a dál to nepošlu. Ale rozhodně svoje závěry nebudu upravovat, to radeji nepovím nic.

Noční šmoula: Psychologie je mocná zbraň a i po tom všem, co tu padlo, má ARBXXXX stále odvahu, což ty evidentně nemáš. Doporučuji se s ARBXXXX domluvit a pokud nebude mít nic proti, tak se k nám přidat.

ARBXXXX

« Odpověď #85 kdy: 10. 08. 2017, 18:50:18 »
Nemusíme si s Tuxíkem zrovna padnout do náruče, ani jeden druhého přesvědčit. Pokud si dokážeme v klidu a korektně vzájemně objasnit své postoje a jejich důvody, bude to dobrý výsledek.
Pokud by naše snaha aspoň o kousek přiblížila spolupráci kryptokomunit a inspirovala pár lidí k tahu za jeden provaz, byl by to úžasný výsledek.
Pokud se někdo chce připojit, má možnost. Pokud ne, také v pořádku.

Současná roztříštěná Krypto scéna, kde je skoro každý proti každému celou alternativu pouze oslabuje.
Už jsem nabízel spolupráci, mediaci a roli styčného důstojníka i Pararlelnímu Polisu. Výsledkem byl zákaz pro jejích mediální zástupkyni, aby se mnou vůbec komunikovala.

Tak se ptám, proboha proč? Všichni jsme alternativci. Všichni chceme rozšiřovat kryptoměny, prosazovat DAO, zvýšit osobní svobodu a odpovědnost jednotlivce, potlačit regulaci a dohled, .... atd. Všichni tohle umíte doplnit.
Je nás už poměně hodně. Mnozí z nás jsou rozumní a schopní lidé. Tak proč ty putky o nesmysly? Proč vítězí ego?
Pojďme se spojit v základních myšlenkách. Skupiny ať si to potom nabarví na svou oblíbenou .... 
ARBXXXX

Noční Vlk

« Odpověď #86 kdy: 10. 08. 2017, 20:25:44 »
Obecně: nečekejte žádné jednoznačné závěry, protože ty se prostě udělat nedají. I kdybych uvěřil, že to je bezva, nemám dost odvahy na to, abych něčemu podobnému dělal reklamu, protože to má prostě moc otazníků a je na každém, jestli do něčeho takového chce jít, nebo ne.

...

Noční šmoula: Psychologie je mocná zbraň a i po tom všem, co tu padlo, má ARBXXXX stále odvahu, což ty evidentně nemáš. Doporučuji se s ARBXXXX domluvit a pokud nebude mít nic proti, tak se k nám přidat.
Ale jednoznačné závěry po obecném nadhození ani snad, nedejsatoshi, reklamu (osobně považuji slovo reklama za sprosté :D ) - to tu nikdo nechce. Spíš otevřenou hlavu myšlence, že to nemusí a není tak černé, jak se to může jevit. Nic víc.

Hele Taxíku, asi takhle :) Mě absolutně nedělá problém se k vám připojit, nebo se s tebou setkat i sám. Důvod, proč jsem se nabízel, že ti někoho na tu schůzku seženu místo toho, abych se nabídl, že půjdu sám, je dvojí. Jednak mám srpen brutálně nabušený a opravdu doslova nemám místo ve slušný čas v pracovním rozvrhu. A potom nevím, jestli bych dokázal naplnit tvá očekávání po technické stránce. Mě Bitcoin a potažmo Arbolet zajímá z trochu jiného hlediska, než techfandy (tak nějak souhrně bych to nazval možnosti alternativ) a určitě bych se neoznačil za techexperta, co ví absolutně vše co jde v tomhle směru. Pokud by jste to ale plánovali až na září, co jsem tak pochopil a někdo jako já mohl být pro akci přínosem, neviděl bych v tom problém. Takže asi tak :)

Ondra.

« Odpověď #87 kdy: 11. 08. 2017, 08:36:37 »
Zda se, ze s tak silnou osobnosti jako je Tuxik se jeste nesetkali. Pokud dojde na jednoduche skandovani, tak bacha, je to past!

« Odpověď #88 kdy: 11. 08. 2017, 11:48:02 »
VVV Arbolet

Noční Vlk

« Odpověď #89 kdy: 11. 08. 2017, 19:34:31 »
Zda se, ze s tak silnou osobnosti jako je Tuxik se jeste nesetkali. Pokud dojde na jednoduche skandovani, tak bacha, je to past!
No nutno objektivně přiznat, že lidí co by se dokázalo postavit za takto silně negativní názory v takovéto formě i svou vlastní reálnou osobností je skutečně málo. Takže i kdybychom se jakkoliv jinak neshodli, tak za tohleto respekt.

No jestli Tuxík dodrží "žádní novináři a finančák" tak to skandování by asi nebyl problém oželet :)