Co kdo víte o Arboletu - pokračování a hlavně pomoc Limovi

LWN

Re:Co kdo víte o Arboletu - pokračování a hlavně pomoc Limovi
« Odpověď #30 kdy: 01. 08. 2017, 16:26:52 »
Psychologicky to moc zmáknuté není. Už na první pohled to vypadá jako pokus o manipulaci. Je zajímavé jak to funguje, vždy když vlákno začne stagnovat přijde pokus o rozproudění diskuze. Ještě tu chybí post o tom jak matka samoživitelka získává finanční prostředky pomocí výnosů z Arboleta, pokud možno i s fotkou aby tam bylo drama a lidský osud.

karbous

« Odpověď #31 kdy: 01. 08. 2017, 16:44:35 »
Bych vsadil na toho Lima, ten bude urcite v exekuci a arbobletum ho z toho vytahne...
Pravdepodobne pri tom jeste potka jejich mladou a krasnou managerku, zamiluje se a spolu se odstehuji do jizni ameriky a narodi se jim 3 deti a budou uzivat uroku... navzdy...
hepyend

« Odpověď #32 kdy: 01. 08. 2017, 21:09:12 »
Těžko říct, zatím mi Limo ještě nenapsal. Asi si šel pro zálohu za promo do Arbolet centrály...

Nevím jak funguje podpora na rootu, ale na Arbu to není tak že "když nemáš oficiální požadavek s přesně definovaným stylem sepsání problému v konkrétním kanále, tak na tebe dlabem". Ani při nejlepší vůli nevidím problém v tom, že mu byla nabídnutá pomoc tady. Mimochodem před založením vlákna jsem mu napsal mail, ale neodpověděl mi a abych řekl pravdu, ničím nepodložená pomluva a následný lock vlákna mi přišel spíše jako snaha od někoho, kdo sice nemá žádné skutečné argumenty, ale chce dokázat, že je to podvod. Co je zač nevím, z Arba jeho nick neznám.

Já bych se vrátil s postu Tuxíka - konkrétně bodům 1 a 2 a regaoval bych slovem: Právě!
Už jsem to tu nadhodil, ale když je tu tolik expertů na podvody, obchody, právo atd - čili samí chytří lidé, nikoho z vás nenapadlo, že Arbolet garantuje výnosy právě z vidiny toho, že BTC roste i rychleji, než ta procenta? V dlouhodobém hledisku tak nahradili spekulace s momentální cenou sice menším ale jistějším nárůstem. Pokud by cena BTC měla trend dlouhodobě jít dolů, mohou jít dolů i procenta investičních vrstev. A jestli teď někdo zařve (HA! Tak žádná garance! Procenta můžou jít dolů! Ha! V tom je háček!), tak je vidět, že si na projektu, který tak suveréně odsuzuje, nepřečetl ani blbé FAQ.

Co se týče pana zvěda Fuřta, ano, kdo něco nabízí by se měl představit. Pokud ne, musí počítat s odmítnutím. Jenže vám tady nikdo ani nic nenabízí. Opakovaně bylo řečeno "nechcete? nechoďte" ale zřejmě tu panuje nějaká utkvělá představa, že na názoru root komunity a jejich "pohlcení" záleží natolik, že i nechoď znamená jooo jen pojď.

Nkdo tu řešil, že to je scam, protože nemáte pod kontrolou privátní klíče a tím pádem vás mohou okrást. Což je sice čistě hypoteticky pravda, ale tady by to chtělo udělat si průzkum o online peněženkách (a neřeště, že bezpečnější je Trezor nebo dedicovaný netbook), aby viděl, že to není tak ojedinělý jev. Ano, privátní a veřejný klíč nejsou tak složité věci - pro někoho, kdo se alespoň vzdáleně pohybuje ve světě techniky. Jenže být to podle těchto lidí, idea Bitcoinu a svobody, kterou nabízí, se nikdy nedostane ke starší generaci (ne jen seniorům, ales spoustě lidí 50+, co jsou stále produktivní a aktivní), která steží zvládá posílat maily. Tohle je pak na osobním přístupu, ale já jsem rád, že ne každý, kdo tomu rozumí, odhodí takové lidí do škarpy nezájmu aby se on sám mohl považovat za toho lepšího, ale i jim nabídne možnost do toho světa alespoň nahlédnout.

A co se týče mého vyjadřování, nejsem slušný pořád. jsem slušný k lidem, co jsou slušní ke mě, nebo když řeším něco co by mělo mít nějakou formálnější úroveň. K nějakému hovadu, co má jen plnou hubu keců a tak akorát naváží si také dokážu nedělat servítky, věřte mi :)

Tak co je s tebou Limo? Chceš to řešit, nebo není co řešit? .)

ing. Fuřt, kandidát zvěd

« Odpověď #33 kdy: 02. 08. 2017, 09:06:16 »
Nightwolf: No je to je všechno moc hezký co píšeš, ale na lámání chleba dojde až se o to začne zajímat státní moc či až to arboletu někdo vybere. To pak budou  "anonymní" uživatelé čumět. Provozovatelé budou za vodou, protože ti se celkem pojistili, ale začátky arboletu, když ještě mladíci nevěděli o jaké prašule půjde a byla to pro ně jen hra, tak tam stopy zůstaly.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 02. 08. 2017, 11:00:27 »
Tak znovu a lépe... nikdo soudný, kdo se zabývá investicemi, nikdy neslibuje zaručený zisk, protože to prostě nejde. A u něčeho s tak obrovskou volatilitou, jako je BTC, to platí obzvlášť. Na základě výsledků v minulosti (kdyby bylo možné je doložit, bylo by to fajn) si člověk musí udělat obrázek o fungování, míře rizik, návratnosti investic atd. a pak se rozhodnout. Zvolání "zisk 108% p.a." je výkřik do tmy. A je úplně jedno, kolik to má nějakých pseudovrstev, BTC může klidně do hodiny vyrůst o 1000%, ale taky může klidně o 90% spadnout a v zápětí se může, ale taky už nikdy nemusí, zase vracet.

David1234

« Odpověď #35 kdy: 02. 08. 2017, 11:56:48 »
Nemůžete si jít dělat promo na ten váš arbolet? Jinak za Simple coin stojí reální lidé a ti vědí proč vás nedoporučovat -
 https://simplecoin.cz/arbolet.html. Já se s jejich názory ztotožňuji.

Anonymita nikoho nepřesvědčí.

Noční Vlk

« Odpověď #36 kdy: 03. 08. 2017, 00:46:43 »
Chjo chjo, takový dlouhý příspěvek jsem pro vás měl a po odeslání opakovaně "přístup odepřen" (žeby začínala ta cenzura? .) )

Pane inženýre, ldyž jste tak dobrý, jsem si jistý, že všechny ty stopy "nekalé minulosti" nebo o čem tu mluvíš by komunitu Arba zajímaly. Tak se s námi o ně poděl, já to rád pošlu dál. Jinak ale nepíšeš žádné relevantní informace, jen se jako spousta ostatních lidí pořád vysmíváš a povyšuješ nad jiné (asi si pak připadáš lepší). Ale jestli něco máš kromě "své jistoty", šup sem s tím :)

Tuxíku, že nikdo soudný neslibuje zaručený zisk? To přeci není pravda, dělá to víc společností (i když s menšími měsíčními procenty), to musíte přeci vědět. Například namátkou M&M reality nabízí svým makeléřům (kterými se může stát v podstatě každý) rovněž zhodnocení v rámci jednotek % měsíčně. Označil by jste i jen tím pádem za podvodníky? Zřejmě největší realitní kancelář v česku, která v průměru prodá 7 nemovitostí za hodinu? Ten, kdo takovou věc nabízí, musí mít pouze dostatek prostředků na to, aby pokryl tyto své hlásané závazky i v době momentální ztráty ze své vlastní kapsy např. po několik měsíců. Potom, pokud se stav srovná a on začne opět vydělávat, si to on sám dorovná a začne být i on v plusu, nebo ohlásí změnu podmínek (pokud se nikde neupsal k tomu, že jsou ty podmínky garantované na určitou dobu dopředu, což Arbolet nikdy netvrdil), které následně začnou platit a je na investorech, zdali jsou pro ně stále zajímavé, nebo půjdou jinam.

Ano, samozřejmě, že Bitcoin je vysoce volatilní. Jenže ony vrstvy jsou koncipované tak, aby to systém nesložilo v době mikropropadu. Není úplně jedno, kolik jich je, protože čím vyšší zhodnocení, tím věší doba výběru a tím pádem více času na stabilizaci trhu a ceny BTC. Ten z dlouhodobého hlediska roste, o tom se snad přít nebudeme ne? A s tím se počítá. Zatímco mikropropad je hlídaný dobou výběru (nemusí ani ta stačit, ale dost to riziko zásahu do systému snižuje), mikrovýskok je šance pro rychlé peníze, například investicí v momentálním výborném kurzu do jiných kryptoměn (protože Arbo samozřejmě nedrží jen BTC, ale obchoduje i s jinými měnami). Co se týče těch 108% (nevím, proč vás to tak uhranulo), tak to je roční číslo, o kterém si mohou dovolit tvrdit že ho umí, protože to už za dobu fungování reálně dokázali udělat. Dokázat to vy, také se nestydíte za to to říct. Ale nikde není psáno "garantovaé zhodnocení 108% ročně". Procenta na vrstvách jsou měsíční a sami tvůrci se netají tím, že se mohou a pravděpodobně i budou časem snižovat. Pokud by nastal dlouhodobější trend poklesu BTC, může k tomu dojít dříve, ale to je tak vše.

Davide, že anonymita nikoho nepřesvědčí? Naopak, právě ta je jedním z hlavních pilířů úspěchu Bitcoinu a další kryptoměn. Názorem Simplecoinu (pana Niedoby) bych se moc neoháněl. Na ně jsem četl po netu daleko více negativních recenzí od jejich uživatelů, než na Arbolet a s jejich procenty cutu jsou označování často i za zloděje. Navíc dle onoho textu nepoznají ani rozdíl mezi Letadlem a Ponzi, takže odbornost o podvodech také nic moc. To "upozornění" je jen splněná výhružka za to, že se A-tým nepodělal před jejich "koukejte nám říct kdo jste nebo...?!". Očividně nemají rádi, když jim někdo nejde hned na ruku, to je asi tak celé.

A nakonec zde obecně předkládaná myšlenka, že anonymní tvůrce nečeho musí být podvodník, protože slušný člověk by se přeci neschovával. Hádám, že vy všichni, co tohle zastáváte, v Bitcoinu ani žádné prostředky nemáte (přesto že tak suveréně zasahuje do diskuzí o něm), protože Satoshi Nakamoto anonymní je a tím pádem je podvod podle této logiky celý Bitcoin...

ARBXXXX

« Odpověď #37 kdy: 03. 08. 2017, 10:26:23 »
Opakují se tu slova podvod, nekalost, fake, scam ...  atd. To vše se váže na investované prostředky.
Arbolet je však platforma s mnohem více funkcemi, než peněženka a investiční fond.
Zapomeňme tedy na peníze a pojďme se bavit o informační hodnotě článků. Bavme se o projektech pro BTC příznivce. Mluvme o spolupráci krypto komunit, misto tříštění sil ve vzájemných putkách.
Sám na Arboletu vedu vlákno "Non Arbo investice". Učím lidi, jak investovat jinam než do Arboletu. To celé s požehníním "vrchního velení". Mohu sem (na root) přidat i celé své články, ale nechci zahltit vlákno.
Dále učím technickou analýzu, psal jsem letos o složeném úroku a reinvestici, nebo o riziku a diverzifikaci. Poslední série byla psychologie investování z dost neobvyklého pohledu. Dělá tohle podvodník?
A mimochodem v srpnu se spustí dva projekty, o kterých jiste uslyšíte, pokud se okolo bitcoinu a investic trochu pohybujete.
Co dodat? Otevřeným hlavám asi už dochází, že by se u Arbo mohli něco přiučit, inspirovat se, potkat zajímavé lidi a to vše bez jediné koruny vkladu.
Ti zatvrzelí zatvrzelými zůstanou, ať se na stůl položí jakékoliv argumenty.
Arbo nevyžaduje žádný vklad. Vstačíte si s časem, zvídavostí a otevřenou myslí. Je na Vás zda nástrojArbo použijete ke svému prospěchu, nebo odložíte.
ARBXXXX

tm

« Odpověď #38 kdy: 03. 08. 2017, 11:47:10 »
Z mojej skúsenosti, ak vám niekto začne hovoriť veci typu, "neverte negatívnym ohlasom, majte otvorenú myseľ a vyskúšajte X", tak vás zaručene chce oklamať alebo okradnúť.

JSH

« Odpověď #39 kdy: 03. 08. 2017, 11:59:08 »
Opakují se tu slova podvod, nekalost, fake, scam ...  atd. To vše se váže na investované prostředky.
Arbolet je však platforma s mnohem více funkcemi, než peněženka a investiční fond.
Zapomeňme tedy na peníze a pojďme se bavit o informační hodnotě článků. Bavme se o projektech pro BTC příznivce. Mluvme o spolupráci krypto komunit, misto tříštění sil ve vzájemných putkách.
Že by další ukázkový red herring?

Michal Kovacic

« Odpověď #40 kdy: 03. 08. 2017, 12:36:31 »
Hmmm...

Pane na nebi - už to beru jako troling. Nicky z A. - můžete psát desítky stran ujistovani a přesvědčování a hlubokých příběhu co vše děláte a jak jste špičkový. Ale jste na špatném serveru - tady řeči nezaberou - už ani jako legrace... Za mě klidně anonymně, ale ověřitelná fakta prosím - jinak doporucim Blesk, MF, Lidovky, Vlastu...

Michal Kovacic

« Odpověď #41 kdy: 03. 08. 2017, 12:53:36 »
Hmmm...

A jak nad tím přemýšlím - přes všechny problémy tohoto serveru (viz jiná vlákna) - jsem přesvědčen, že by zvládl zpracovat link na představení Vašich projektů a/nebo poklady pro Vaše přednášky umístěné někam do veřejného prostoru - profesionální materiály jsou mnohem lepší než řeči o tom kolik toho děláte - pochlubte se.

Určitě nedojde k zahlcení serveru a když ano - správce zde je dost aktivní, tak Vám pomůže.

karbous

« Odpověď #42 kdy: 03. 08. 2017, 13:10:05 »
...zvládl zpracovat link na představení Vašich projektů a/nebo poklady pro Vaše přednášky ...

A proc by to jako root delal? Vsak si Ablb muze zaplatit reklamu ci reklamni sdeleni/clanek a mit linku co chce a kam chce...
Tohle vlakno je jenom nechutna kryptoreklama na velmi pochybny projekt pro nalakani hejlu.
Se divim, ze je admini neodkazou nekam, anebo ze jim uz neposlali fakturu za pouzity reklamni prostor...

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 03. 08. 2017, 15:17:59 »
úryvek arbohovaďáckého manifestu:

Sprejujete po městě svoje obrázky? Baví Vás to dělat zadarmo a přiznejme si, možná i trochu zbytečně? Tak tam nahoďte revoluční tématiku bitcoinu. Upřednostníme legální plochu, ale uhradíme barvy i práci.
Co taková akce polepit za rok 17. Listopadu bankomaty a hlavní vchody bank ve Vašem městě nálepkami BTC, Arboletu, Paralelní polis apod.? Kdo jiný by si z nich za jejich chování měl udělat legraci a ukázat na ně při tomto pokojném protestu, než právě vy, jejich bývalí i současní klienti? On to totiž nikdo jiný za vás neudělá. Sbíráme města, sbíráme lidi. Organizovaně, jeden den, všechna města. Jen si to představte. To tu ještě nikdy, nikdo neudělal. Tak se přihlašte a domluvíme se co a jak.

část textu z https://mam.ihned.cz/c1-16150650-ilegalni-vylepovani-reklamy-a-zakony

Faktem je, že toho, kdo je na plakátu, vlastně nelze postihnout, pokud mu úřad neprokáže, že si ilegální výlep objednal či ho inicioval. Jakmile by ale takový důkaz byl k dispozici, může být organizátorovi až nečekaně úzko: ilegální výlep totiž může být nejen přestupkem, za který hrozí jen pokuta, ale za určitých okolností i trestným činem!
Zvlášť riskující agentura by si třeba mohla najmout pár sprejerů k reklamní výzdobě města: ti a s nimi i jejich organizátor či návodce by pak ovšem mohli čelit novému trestnému činu podle § 257b trestního zákona, který říká:
1) Kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem.
2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 značnou škodu nebo spáchá-li takový čin opětovně nebo spáchá-li takový čin jako člen organizované skupiny nebo spáchá-li takový čin na věci, která požívá ochrany podle zvláštních předpisů.
3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu.
A teď si představte, že policie vyhodnotí vaše vylepovače jako organizovanou skupinu, vaši agenturu jako hlavu této skupiny a k tomu navíc zjistí, že samolepky zdobí i chrám sv. Víta a v něm vzácné fresky... Po osmi letech může pak account manager vycházet z vězení zcela převychován s tím, že již nikdy nechce žádnou ilegální reklamu ani vidět.
Nezapomeňte totiž, že pachatelem trestného činu je podle zákona sice ten, kdo trestný čin spáchal sám, ale tzv. účastníkem na dokonaném trestném činu nebo jeho pokusu je, kdo úmyslně
a) spáchání trestného činu zosnoval nebo řídil (organizátor),
b) navedl jiného k spáchání trestného činu (návodce),
c) poskytl jinému pomoc k spáchání trestného činu, zejména opatřením prostředků, odstraněním překážek, radou, utvrzováním v předsevzetí, slibem přispět po trestném činu (pomocník), přičemž na trestní odpovědnost a trestnost účastníka se užije ustanovení o trestní odpovědnosti a trestnosti pachatele (tedy: měl by dostat stejně).

Tak co? Opatříme nálepky Arboblbost a začneme lepit? :D :D :D A stále si pánové z arbocosi myslí, že jim nikdo nic nemůže? A mimochodem... investujete, generujete zisk... a co daně? Ty platíte jak?

Noční Vlk

« Odpověď #44 kdy: 03. 08. 2017, 17:10:06 »
TM: věřit negativním recenzím je naopak naprosto v pořádku, zvlášť pokud je jich více a jsou podložené. Věřit by se nemělo pomluvám "nic o tom nevím, nezkoušel jsem to, nezajímám se o to, ale protože se mi to nelíbí, je to scam". A vzhledem k tomu, že Limo se neozývá, začínám nabývat dojmu hraničícího s přesvědčením, že i jeho výkřik o obrání o peníze byl jen pokus o vylhané svědectví. Naopak, pořádně si projděte weby co se zabývají podvody a tam si Arbolet vyhledejte, za tu dobu už by tam toho měli být mraky ne? :)

Michale: přehled hotových nebo chystaných projektů je zde: https://arbolet.net/projekty, tím root nemůžeme zatěžovat :) Jinak já to beru také z velké části jako trolling, spíše ale od velké části členů rootu v diskuzi, když na věcné otázky nebo témata nereagují, ale pořád jen omylají že jde o podvod a šklebí se .) např. jak to vidíte s podvodnou podstatou Bitcoinu, když je jeho tvůrce striktně anonymní (hodně lidí se tu ohánělo tím, že slušný člověk se nemusí stydět ukázat). Nikdo raději neodpověděl :) Na srovnávání možnosti/nemožnosti jistých % výnosů - také nikdo neodpověděl. Raději se odvede pozornost jinam, než se pokusit o serióznější formu diskuze, u té se totiž hůře machruje a může nést pro prohranou stranu naopak pocit trapnosti. I když já raději říkám, je plodná diskuze není prohraná pro nikoho.

Karbousi: ne, tohle vlákno měl sloužit k vyřešení problému Lima, který se na tomto serveru oháněl tvrzením o okradení, tak aby tu byly ucelené informace. Neodpovídá na mail, sem sice od té doby napsal, ale jako by nabídku ani neviděl.

Tuxíku, tak vy jste právník? Dobré vědět :) Od kdy je trestný čin sprejování znaků na legální plochy k tomu určené? To je myslím pro dost mladých, kteří si nevybíjejí tyto choutky na nových fasádách domů důležitá informace. Jinak zákaz polepů má jistě svůj smysl, ale samolepka o rozměrech několik cm na několik cm je něco jiného, než vylepení plakátu, nemyslíte?

Daně, kouzelné slovo. Jako právník Tuxíku, od kdy jsou zahraniční organizace, které u nás nemá žádné sídlo, zaměstnance ani žádný majetek povinni platit ČR daně? Notabene když jejich transakce probíhají v něčem, co naše legislativu neuznává za žádnou formu měny? To se přiznám mě velmi zajímá, do státní kasy by přiteklo hodně peněz! A jestli platí daně uživatelé, které výnosy převedou z CZK na BTC - to je jejich věc. Osobně nepřevádím, žádný zisk v Českých korunách tudíž negeneruji, nejsem nijak spjatý s českým státním aparátem, tak proč bych měl platit daně ČR?