Nakonec do toho Siemensu asi nepůjdu.

Hledám dál ale v této zkolabované ekonomice spíš skončím na pracáku, práce prostě není nebo to vypadá následovně: Absolvoval jsem doteď 6 pohovorů. Home Office naprosto nikde, max. prý tak 1-2x měsíčne a to jenom při emergency (opravář, nebo když to vláda zas nařídí tak s totálním skřípáním zubů to teda zavedou, bylo to tak prý i v první vlně a hned po uvolnění opatření to okamžitě všem zatrhli, kromě manažmentu pochopitelně). Všude výhradně open space s 30 lidma minimálně (v jedné firmě i s rádiem na plný koule

wtf), píchačky standard, parkování za peníze, pro leady/manažery, nebo vůbec což v kombinaci s modrýma zónama v Brně je totálne v p.r.deli.
Hledají se výhradně holky pro všechno. Na pohovorech třihodinové testy a dotazy z několika jazyků, whiteboard "programovaní", design patterns, zákerné dotazy na Linux internals, Bash, Docker, Git, Ansible, Chef, Puppet, TCP/IP, detailní popis toho co všechno se děje když v browsru zmáčnete enter v URL boxu (DNS resolving, routing (typy algoritmů, někde se mě ptali i na konfigurací routerů a spoustu dalších dotazů), sockety, jednotlivé syscally, na to všechno se ptají naprosto do detailu, běda vám abyste něco nevědeli nebo popsali špatně), taky na vás zkoušejí zda "náhodou" neumíte Python, Javascript i když se na to vůbec nehlasíte, prý jenom kdyby "náhodou" bylo "něco" potřeba udělat. 2 firmy mají dress code. If you can't speak English you are done. How would you communicate with your (slave)masters from USA or 4th Reich otherwise? Všude SCRUM buzerace, meetingu pět pr.delí, musíte snést buzeraci od slepic a nagélovaných blbečků co neumí ani Excel, ale ve výsledku vám stojí za zády a terorizují vás proč vám to tolik trvá. Musíte mít samozřejmě i soft skills těm blbečkům byt vždy k dispozici s úsměvem a viditelným nadšením, běda vám být negativní nebo někoho odmítnout s tím, že teď se snažíte koncentrovat, špatné vyplněná stórka je mnohem akutnější. Znáte Džájru? Dženkins? Tímsity? CI? CD? Ne? No tak to jste pěkně v pr.... Všude převážně děcka do 30 let, svítici očička, všichni asi woke a totally PC, z magorných úsměvů tipuju, že lexaurin a xanax se konzumují na kila, na otázky o přesčasech vyhýbavé odpovědi, ten dotaz nikde neslyší rádi. A teď peníze.
O penězích se zásadně baví až na konec, jednou jsem se zkusil poptat ješte ze začátku a moc se na to netvářili, usuzuji, že následující pohovor pak už byl zbytečný, tím dotazem jsem to zazdil, debatu o platu musí vždy začít druhá strana, zaměstanec nesmí. 50k je prý moc, mimo realitu, korona ekonomika je v plnem proudu, nejvíc mi doteď nabídli 45k přesto, že jsem pohovorem prošel dle mě docela dobře. Bonus jenom někde, jednou ročně, dle výsledků koeficient z měsíční mzdy. Stravenky nejvíc 115Kč. Edenred, Sodexo rozpočet do posilky nebo vitamíny z lékarny. 25 dní placeného volna všude, 2 firmy nabídli 3 sick days/rok.
Tak tohle je moje osobní zkušenost. Věřte nebo ne. Kdo chce ať věří ostatním s kecama o 50k nástup pro totálního juniora a 80k jako naprostém standardu pro někoho s 3 lety praxe.
Rád bych slyšel zkušenosti z Práglu, zda to je némlich to samý nebo skokově lepší. Moje dosavádní dojmy mě hodily jenom do naprosté deprese, vůbec bych si nepolepšil ve srovnání s moji stávající prací.